پیام خراسان
افغانستان نیازمند دانش بومی ایران در حوزه صنعت برق است
شنبه 20 دي 1399 - 15:22:31
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی هیات افغانستانی که از استان هرات به استان خراسان رضوی سفر کرده بود، در دیدار با مسئولان صنعت برق خراسان بر نیاز این کشور به دانش بومی ایران در حوزه صنعت برق و استفاده از دستاوردهای ایران در این بخش تاکید کرد.

دکتر علی رسولیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در جلسه‌ای که میان مسئولان صنعت برق خراسان و هیات اعزامی از ولایت هرات افغانستان برگزار شد، اظهار کرد: استان خراسان رضوی ظرفیت آموزشی و اجرایی خوبی در حوزه برق در اختیار دارد که با توجه به توافقات این جلسه با حمایت استانداری خراسان رضوی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط در استان، امیدواریم زمینه همکاری‌های بیشتر بین استان و ولایت هرات فراهم شود.
رضا ریاحی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان نیز در این نشست بیان کرد: صنعت برق خراسان نخستین پارک بین‌المللی آموزش‌های تخصصی فوق توزیع و انتقال را راه‌اندازی کرده که این ظرفیت می‌تواند در زمینه افزایش مهارت و تربیت نیروی متخصص در کشور افغانستان مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: صنعت برق خراسان برای آموزش و انتقال دانش به نیروهای فنی در کشور افغانستان آمادگی دارد.
ریاحی پیشنهاد کرد تا کمیته مشترکی بین دو طرف راه‌اندازی شود تا متخصصان دو کشور با یکدیگر در ارتباط مستمر قرار گیرند و موارد توافق شده سریع‌تر به سرانجام برسد.
وی به توانمندی‌های شرکت برق منطقه‌ای خراسان اشاره کرد و گفت: این شرکت از لحاظ سطح فعالیت در بین 16 شرکت برق منطقه‌ای در کشور ایران، جایگاه ویژه‌ای دارد و می‌تواند با کشور افغانستان در حوزه صنعت برق همکاری‌های موثری داشته باشد.
ریاحی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برق ایران از طریق دو خط ارتباطی به کشور افغانستان صادر می‌شود. یک خط 20 کیلوولت دوغارون است که برق را به شهرهای کوچک افغانستان می‌رساند و مسیر دوم خط 132 کیلوولت تربت جام است که برق ایران از این مسیر به شهر هرات منتقل می‌شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: در حال حاضر ظرفیت قرارداد صادراتی کشور ایران با شرکت برشنا افغانستان حدود 140 مگاوات است و بیشترین حجم صادرات برق به افغانستان در زمستان حدود 100 مگاوات و در تابستان نیز حدود 70 مگاوات است.
وی بیان کرد: در حال حاضر برنامه صنعت برق خراسان افزایش حجم صادرات به افغانستان با تمرکز بر روی ولایت هرات است. بر اساس این هدف‌گذاری حجم صادرات برق به کشور افغانستان به حدود 500 مگاوات خواهد رسید. در حال حاضر یک خط 400 کیلوولت از شهرستان تایباد به خواف کشیده شده که با انشعاب از این خط و احداث پست برق 400 به 500 کیلوولت در نزدیکی مرز و سپس احداث خط 500 کیلوولت به طول 155 کیلومتر، این ظرفیت جدید به وجود می آید و امکان انتقال حدود 500 مگاوات برق به شهر هرات فراهم خواهد شد.
بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقه‌ای خراسان، ریاحی خاطرنشان کرد: در حال حاضر انجام مطالعات مهندسی این طرح از طرف شرکت توانیر به برق منطقه‌ای خراسان ابلاغ شده که به هر روشی که طرف افغان حاضر به همکاری باشد، می‌توان خط و پست مزبور را ایجاد کرد. در واقع هم صنعت برق خراسان توان انجام این پروژه را دارد و هم می‌توان به صورت مشارکتی با طرف افغان آن را احداث نمود. همچنین در صورت تمایل کشور افغانستان، خود این کشور نیز می‌تواند راسا نسبت به احداث خط اقدام نماید.
وی اضافه کرد: البته همه این اقدامات مشروط به انعقاد قرارداد خرید برق از ایران است که می بایستی ابتدا بین دو طرف منقعد گردد. در حال حاضر این آمادگی وجود دارد که قراردادی به مدت 10 سال با کشور افغانستان در این زمینه منعقد کنیم. در این رابطه تضمین تامین برق نیز از سوی طرف ایرانی ارائه خواهد شد. نرخ‌ فروش برق نیز به صورت پلکانی خواهد بود. در واقع هر چه حجم برق بیشتری خریداری شود، قیمت آن کاهش خواهد یافت. با توجه به قابلیت اطمینان و استمرار برق صادراتی از ایران، این نرخ‌ها قابل رقابت با نرخ سایر کشورهای صادر کننده برق به کشور افغانستان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان تاکید کرد: همچنین این آمادگی وجود دارد که این قرارداد به صورت مستقل با ولایت هرات منعقد شود. در حال حاضر شرکت توانیر نامه‌ای صادر کرده و براساس آن، این طرح به ما ابلاغ شده است. بنابراین موضوع همکاری در حوزه برق از طرف ایران کاملا جدی است.
ریاحی افزود: علاوه بر این جهت افزایش همکاری‌ها آمادگی داریم کلیه مراحل تولید و عرضه برق و رساندن آن به دست مشترکین را برای یک ناحیه محدود در داخل خاک افغانستان توسط بخش خصوصی انجام دهیم.
مونسه حسن‌زاده، معاون اقتصادی والی هرات نیز در این نشست با اشاره به برنامه‌های صنعت برق افغانستان برای خودکفایی و نیاز آن به انتقال دانش گفت: پارک بین‌المللی آموزش‌های تخصصی فوق توزیع و انتقال یکی از پیشنهادات خوبی است که می‌توان از ظرفیت آن برای توسعه صنعت برق افغانستان استفاده کرد.
مهندس خادمی عضو هیات اعزامی افغانستان نیز در این نشست بیان کرد: صنعت برق افغانستان نیازمند دانش و توانمندی‌های ایرانی است و می‌توان از دانش و همکاری‌های ایران در این زمینه استفاده کرد.
در ادامه این نشست تعدادی از شرکت‌های خصوصی فعال در صنعت برق خراسان نیز به ارائه توانمندی‌های خویش پرداختند. راه‌اندازی پست‌های برق سیار، احداث خطوط برق به شکل BOT، ایجاد نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر، تولید ژنراتور، تعمیر و نگهداری شبکه‌های برق و... از اصلی‌ترین توانمندی‌های این شرکت‌ها در بخش خصوصی بود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/306936/افغانستان-نیازمند-دانش-بومی-ایران-در-حوزه-صنعت-برق-است
بستن   چاپ