پیام خراسان
گزارش اتفاقیه خراسان شمالی از مضرات مکمل های ورزشی
سه شنبه 12 تیر 1397 - 10:06:23 AM
روزنامه اتفاقیه
خراسان آنلاین - روزنامه اتفاقیه خراسان شمالی روز سه شنبه در شماره 1955 و در گزارشی با عنوان استفاده از مکمل های ورزشی؛ مفید یا مضر؟ به بررسی این موضوع به نقل از متخصصان علوم تغذیه در بین ورزشکاران پرداخته است.
در گزارش روزنامه اتفاقیه خراسان شمالی می خوانیم:
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت: 71 درصد برای احیای بعد از تمرین، 52 درصد برای سلامتی، 46 درصد برای بهبود عملکرد، 40 درصد برای جلوگیری یا درمان بیماری و 29 درصد برای جبران رژیم غذایی ضعیف از مکمل‌ها استفاده می‌کنند. دکتر سعید دعایی اظهار داشت: بسیاری از ورزشکاران چه آماتور، ممتاز یا حرفه‌ای‌ از برخی مکمل‌های رژیمی استفاده می‌کند تا عملکرد ورزشی خود را بهبود بخشند یا در کاهش وزن به آن‌ها کمک کند. دکتر دعایی تصریح کرد: کمک‌های ارگوژنیک شامل هر نوع تکنیک تمرینی، وسایل پزشکی، عمل غذایی، روش دارویی یا روش‌های روان‌شناختی است که می‌تواند ظرفیت عملکرد و تطبیق‌پذیری تمرین ورزشی را بهبود بخشد.
استفاده از مکمل‌های ورزشی؛ مفید یا مضر؟,
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه گفت: ورزشکاران زیادی زمان و انرژی خود را برای عملکرد و تمرین بهینه وقف می‌کنند و به کمک‌های ارگوژنیک به‌خصوص مکمل لبنیات روی می‌آورند.
دکتر سعید دعایی اظهار داشت: انجمن غذا و دارو (FDA) محصولات مکمل رژیمی و اجزای تشکیل‌دهنده همچنین برچسب، اطلاعات محصول، درج بسته‌بندی و پیشینه‌ محصول را نظارت می‌کند.
به گفته وی قانون سلامت و آموزش مکمل‌های رژیمی نیاز، اثبات کارآمدی و امنیت را پوشش می‌دهد و به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا اطلاعات محدودی درباره‌ مزایای مکمل‌های رژیمی به شکل بیانیه یا ادعاهای به‌اصطلاح کاربردی و دستورالعملی منتشر کنند این امر منجر به چاپ منابع زیادی می‌شود که برای ورزشکاران و فروشندگان مواد غذایی می‌تواند گیج‌کننده باشد. به‌علاوه ورزشکاران تحت بمباران اطلاعاتی تبلیغات و توصیفات از سوی دیگر ورزشکاران و مربیان درباره‌ تأثیر مکمل‌های رژیمی بر روی عملکرد قرار می‌گیرند.
وی افزود: استفاده از کمک‌های ارگوژنیک به شکل مکمل‌های رژیمی در تمام ورزش‌ها شایع و معمول است.
وی اظهار داشت: در میان مکمل‌های رژیمی، درخواست برای آمینواسیدها و متابولیست آن‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی و محصولات گیاهی بیشتر از همه بوده، پس از آن‌ها مواد ممنوعه در حدود 30 درصد از کل درخواست برای REC و 18 درصد تمام داروها در پایگاه داده جستجو شده است.
دکتر دعایی تصریح کرد: ارزیابی‌ها نشان داد دلایل مصرف مکمل در میان زن و مرد گوناگون و متفاوت است، زنان ورزشکار اغلب از مکمل‌ها برای سلامتی‌شان استفاده می‌کنند یا برای غلبه بر رژیم ناکافی درحالی‌که مردان احتمالاً از مکمل‌ها برای بهبود سرعت، عکس‌العمل، قدرت و توان همچنین برای افزایش حجم بدن و کاهش وزن یا چربی اضافه استفاده می‌کنند.
به گفته وی تحقیقات حاکی از آن است که تمام افرادی که غالباً ازنظر فیزیکی فعال هستند ازجمله ورزشکاران سطح بالا از منابع نامعتبر مانند مربیان، دیگر ورزشکاران، تبلیغات و اینترنت اطلاعات غذایی به دست می‌آورند تا این‌که از یک متخصص تغذیه، دکتر و مربی ورزشی حرفه‌ای که در این خصوص مطالعات زیادی داشته است.
وی بابیان اینکه اطلاعات درباره‌ کارآمدی و امنیت بسیاری از این محصولات معمولاً محدود یا کاملاً ناقص و ناکافی است اظهار داشت: بزرگ‌ترین دغدغه برای ورزشکاران استفاده از داروهای ممنوع در ورزش و احتمال اینکه مکمل‌ها مثل مکمل‌های ورزشی مانند مایعات، شیک‌ها و نوشیدنی حاوی چیزی باشند که منجر شود تست دارو مثبت اعلام شود.
به گفته وی در حقیقت دامنه‌ وسیعی از محرک‌ها، استروییدها و عوامل دیگر که در لیست ممنوعه‌ آژانس جهانی ضد دوپینگ قرار دارند در مکمل‌ها دیده‌شده‌اند، این مواد ممکن است در آماده‌سازی مواد خام یا در فرمول سازی نهایی رخ دهد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/71420/گزارش-اتفاقیه-خراسان-شمالی-از-مضرات-مکمل-های-ورزشی
بستن   چاپ