پیام خراسان
رئیس مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی:
هر کمکی به مجمع خیرین در سامانه کشوری قابل رویت است/ عضویت 93 هزار نفری در این مجمع
پنجشنبه 25 مرداد 1397 - 17:18:59
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی، گفت: مجمع خیرین سلامت کشور سامانه حسابداری کشوری دارد و هر لحظه کمکی به این مجمع صورت بگیرد در مرکز قابل رویت است.
علی‌رضا کلاهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: در حال حاضر مجمع خیرین سلامت 93 هزار عضو دارد و تا سال گذشته بیش از 15 میلیون متر مربع زیربنا و 5 میلیون متر مربع زمین توسط این مجمع اهدا شده‌ است که ما در مشهد نیز سهمی از آن داریم.
وی ادامه داد: ما در مشهد برنامه داریم این اقدامات را مهندسی معکوس کنیم، به این معنی که ما به جای افزایش تخت‌های بیمارستانی به دنبال کاهش خدمات درمانی و تخت‌های بیمارستانی هستیم. شعار «پیشگیری بهتر از درمان است»، یعنی ما تلاش کنیم به جای ساختن و تجهیز بیمارستان افراد کم‌تری بیمار شوند که نیاز به فرهنگ‌سازی و افزایش سطح بهداشتی دارد.
کلاهان بیان کرد: مقایسه یک شب بستری‌شدن در بیمارستان با یک ساعت ورزش نشان می‌دهد هزینه آن اصلاً قابل مقایسه نیست. در حالی‌که یک شب بستری در بیمارستان علاوه بر مشلات مختلف و ناراحتی‌ها هزینه میلیونی برای خانواده بیمار دارد، یک ساعت سالن ورزشی با هزینه چند هزار تومانی می‌تواند باعث جلوگیری از بیماری شود، زیرا بالاترین عامل مرگ در ایران و جهان سکته و بیماری‌های قلبی و عروقی است.
رئیس مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی با اشاره به اهمیت ورزش، تصریح کرد: ورزش کالای تشریفاتی نیست و از اوجب واجبات است.
وی درخصوص شکل‌گیری شورای مشارکت‌های زنان مجمع خیرین سلامت استان، خاطرنشان کرد: این شورا در مدتی که شکل گرفته عملکرد بسیار خوبی داشته است.
کلاهان افزود: هدف ما شکل‌گیری یک هم‌کاری میان‌بخشی بین همه افراد و گروه‌هایی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند. متأسفانه ما کم‌تر کارگرهی یاد گرفته‌ایم و اغلب سخت است در کنار یک‌دیگر فعالیت کنیم.
وی عنوان کرد: مشکل اصلی جامعه نبود آمار است؛ یا آماری نیست یا آمار صحیح نیست و یا آمار را به ما ارائه نمی‌دهند. برای نمونه ما طرحی برای کمک به حاشیه شهر داشتیم که آمار آن را به ما ندادند و تنها زمانی که گفتیم خودمان برای جمع‌آوری آمار اقدام خواهیم کرد این آمار را در اختیار ما قرار دادند.

رئیس مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی اضافه کرد: طرحی برای کودکان اوتستیک داریم که با هم‌کاری آموزش‌و‌پرورش استثنائی انجام می‌شود و ما در تابستان برای آن‌ها کلاس برگزار می‌کنیم. این طرح به‌گونه‌ای است که از خانواده‌های کم‌توان مبلغی دریافت نشود و هزینه آن را ما پرداخت می‌کنیم و فضا را آموزش‌و‌پرورش در اختیار ما قرار می‌دهد. کلاس‌های کار درمانی، گفتار درمانی و غیره برگزار می‌کنیم و آموزش سفال‌گری و نقاشی داریم.
وی عنوان کرد: شادی و نشاط در سلامت روان تأثیر به سزایی دارد و بر این اساس تور‌های یک روزه و نیم روزه برای کودکانی مانند کودکان سندروم داون برگزار می‌کنیم.
کلاهان یکی از مشکلات حوزه بانوان را جدی نگرفتن پایش سلامت خود دانست و اضافه کرد: ما تلاش داریم در این راستا با رویکرد پیشگیرانه ورود کنیم؛ بانوان باید پایش سلامت خود را جدی بگیرند. بانوان اگر مبتلا به بیماری شوند بایدزوتر درمان شوند و اگر در معرض تهدید قرار دارند باید از آن جلوگیری کرده تاحداقل ابتلا و بروز عارضه‌ها به تعویق بیفتد.
وی عنوان کرد: خیرین باید لباس سیاست‌زدگی را دربیاورند؛ درآمد و هزینه‌کرد مؤسسات و مراکز خیریه شفاف نیست و اگر مرکزی خیریه است به چه علتی تعرفه دریافت می‌کند؟ هم‌چنین تعداد مؤسسات خیریه بسیار زیاد شده که این خوب نیست و خیرین علاقه دارند خودشان مدیریت مرکز خیریه را هم به‌عهده بگیرند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/87974/هر-کمکی-به-مجمع-خیرین-در-سامانه-کشوری-قابل-رویت-است--عضویت-93-هزار-نفری-در-این-مجمع
بستن   چاپ