پیام خراسان

آخرين مطالب

مصرف بیش ‌از حد روغن‌ خطر ابتلا به انواع سرطان‌ را افزایش می‌دهد علمي

مصرف بیش ‌از حد روغن‌ خطر ابتلا به انواع سرطان‌ را افزایش می‌دهد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف بیش‌از حد انواع روغن‌ها علاوه بر ایجاد چاقی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.
نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در میان روغن ها، انواع روغن‌های مایع گیاهی به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع، به میزان کمتری سلامتی را تهدید می‌کند.
وی ادامه داد: اسیدهای چرب ضروری با کاهش کلسترول برای سلامت قلب مفید هستند.
علیزاده با بیان اینکه مواد غذایی نظیر ماهی، زیتون و مغزها حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مناسب و مطلوب هستند، خاطرنشان کرد: روغن ماهی حاوی مقادیر فراوانی اسید چرب امگا3 است.
وی افزود: روغن زیتون نیز به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع از جمله اسید اولئیک و آنتی اکسیدان‌های طبیعی برای سلامت قلب و عروق مفید است.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه اظهار کرد: انواع روغن زیتون از لحاظ ترکیبات با یکدیگر متفاوت است؛ به طوری که ارزش تغذیه‌ای روغن زیتون بکر (تصفیه نشده) از روغن زیتون مخلوط و حتی روغن زیتون تصفیه شده بیشتر است.
علیزاده ادامه داد: روغن زیتون بکر به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E ، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید چرب ضروری اولئیک (امگا9) ارزش غذایی بیشتری دارد.
وی تصریح کرد: استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی برای مصارف دیگر نظیر پخت‌وپز، سرو سالاد و روی برنج توصیه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه روغن هسته انگور نیز که برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی_عروقی موثر است، اما سریع‌تر از سایر روغن‌ها اکسید می‌شود، گفت: به همین دلیل این روغن برای مصارف سرخ کردنی مناسب نیست و فقط برای مصارف سرد مانند ریختن بر روی سالاد استفاده شود.
علیزاده اضافه کرد: بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برای تامین اسیدهای چرب ضروری بدن می‌توان روغن زیتون به غذا اضافه کرد یا گردو را همراه صبحانه و زیتون کم نمک را همراه با غذا مصرف کرد.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield