پیام خراسان

آخرين مطالب

کشمکش 2 دستگاه بر سر صید ماهیان بزرگترین سد خراسان شمالی اجتماعي

کشمکش 2 دستگاه بر سر صید ماهیان بزرگترین سد خراسان شمالی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش ایرنا، مسوولان شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی بر این باورند که حجم ماهیان زردپر در دریاچه سد شیرین دره شهرستان مانه و سملقان زیاد است و این امر سبب کاهش کیفیت آب این سد شده است، از این رو حجم این آبزیان باید کاهش یابد اما اداره کل محیط زیست می گوید که ماهیان زردپر تاثیری در کاهش کیفیت آب ندارند.
محیط زیست اعلام کرده است که حجم ماهیان در سد شیرین دره اندک است و گواه این مدعا نیز تور خالی ماهیگیری است که پیمانکار طرح در دریاچه سد گسترده و ماهی چندانی برداشت نکرده است.
گلایه های چند ساله شهروندان بجنورد از تغییر کیفیت آب آشامیدنی سبب شده است تا برداشت ماهی از مخزن سد شیرین دره، به عنوان نخستین راه چاره، هر ساله در دستور کار دستگاه های مرتبط قرار بگیرد.
نخستین بار اواخر دیماه سال 97 بود که برداشت ماهی از سد شیرین دره آغاز شد و این اقدام به منظور پایش جمعیت آبزیان و کنترل کیفیت آب سد صورت گرفت.
پیمانکار با مجوز اداره کل حفاظت محیط زیست استان، برای برداشت آبزیان و کاهش تراکم آن اقدام کرد اما پس از مدت کوتاهی با اعتراض مردم و برخی مشکلات اجتماعی روبه رو شد که چرا کار به پیمانکار غیربومی استان سپرده شده و البته کار با ورود مدعی العموم، پیش از آنکه ماهی قابل توجهی صید شود، متوقف شد.
پس از آن با پیگیری های انجام شده، از سرگیری برداشت ماهیان مطرح شد و امسال همان پیمانکار نسبت به صید در دریاچه آن سد اقدام کرد.
قرار بود پنج تن ماهی برداشت شود اما آنگونه که اداره کل حفاظت محیط زیست اعلام کرده است، ماهی چندانی به تور ماهیگیران نیفتاده است.
با این وجود شرکت آب منطقه ای همچنان بر این عقیده است که حجم ماهیان سد زیاد است و برای بهبود کیفیت آب، باید از تراکم این آبزیان کاسته شود.

پیام خراسان

جستن کیفیت آب بجنورد در تور ماهیگیران
بیش از یک دهه از زمان بهره برداری از سد شیرین دره مانه و سملقان گذشته است و در این مدت ماهی های آن برداشت نشده است، از این رو تراکم آبزیان رو به فزونی گذارده است.
در این سال ها هر از چند مدت، طعم و بوی آب بجنورد، تغییر کرده و سبب گلایه شهروندان می شود. مسوولان می گویند حجم ماهی ها و سایر آبزیان در سد بالا است و تغییر طعم و بوی آب، به همین علت است از این رو، باید با برداشت ماهی، از تراکم آنها کاسته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی در این باره گفت: تراکم آبزیان در مخزن سد شیرین‌دره شهرستان مانه و سملقان، زیاد و بیش از حد نرمال است و این امر، تهدیدی برای کیفیت آب این دریاچه است.
سیدعقیل مرتضوی اظهار داشت: بخش زیادی از آب مورد نیاز شهروندان در مرکز استان از سد شیرین دره تامین می شود و بر این اساس، نیاز است تا برای جلوگیری از بروز مشکل در کیفیت آب، صید آبزیان در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در سال های پیش، کاهش کیفیت آب سد شیرین دره سبب انتقاد و گلایه شهروندان بجنورد شده بود، افزود: درخواست ما این است که آبزیان و دست کم بزرگ جثه ها، صید شود زیرا، ماهی های پیر در کف سد مانده و می میرند و انباشت لاشه ها سبب افت کیفیت و بوی ناخوشایند آب می شود.
مرتضوی گفت: البته برای جلوگیری از بروز مشکل کاهش کیفیت آب، اقدامات لازم در تصفیه خانه نیز انجام می شود اما رویکرد ما استفاده حداقلی از افزودنی های شیمیایی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی با اشاره به اینکه در مرحله نخست برداشت در سال 97 تنها 170 کیلوگرم ماهی برداشت شده است، افزود: برای ما وجود آبزیان و تاثیر آن در کاهش کیفیت آب محرز شده است.
تراکم ماهیان سد باید کاسته شود
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی هم در باره برداشت آبزیان از سد شیرین دره گفت: پیمانکار نسبت به برداشت ماهیان اقدام کرد، اما میزان زیادی برداشت نشد، علت آن سرمای هوا است، زیرا ماهیان در این فصل به کف دریاچه نزدیک می شوند و از این رو پیمانکار نتوانست ماهی زیادی صید کند.
وحید واسطه اظهار داشت: ما اعتقاد داریم حجم ماهی در مخزن سد زیاد است و برای ارتقای کیفیت آب باید از تراکم آنها کاسته شود.
وی افزود: مطالعه مشاور در این زمینه نشان داده است که باید از تراکم ماهیان و آبزیان سد کاسته شود، در این باره مستندات برای گرفتن مجوز صید آبزیان، به اداره کل حفاظت محیط زیست استان ارسال شده است.

پیام خراسان

کاهش کیفیت آب ارتباطی به ماهیان ندارند
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره گفت: بنا به درخواست آب منطقه ای، مجوز لازم برای برداشت ماهی داده شد اما پیمانکار نتوانست ماهی زیادی را برداشت کند و همین نشان می دهد حجم ماهیان زردپر در سد شیرین دره زیاد نیست و اگر تراکم این آبزیان بالا بود برداشت ماهی این چنین ناچیز نبود.
مهدی اله پور اظهار داشت: قرار بود برای پایش میزان تاثیر ماهی زردپر، پنج تن از این آبزیان برداشت شود اما پیمانکار تنها میزان بسیار ناچیزی را به تور انداخته است.
وی افزود: تراکم ماهیان زردپر کم است از این رو نمی تواند سبب تغییر کیفیت آب باشد، البته این ماهیان سبب آلودگی و تغییر طعم آب سد شیرین‌دره شهرستان مانه و سملقان نبوده و کاهش کیفیت آب را نباید به این آبزیان نسبت داد.
اله پور اظهار داشت: بررسی های کارشناسی نشان می دهد، ماهیان زردپر نمی توانند سبب کاهش کیفیت آب شوند بلکه بر عکس، این آبزیان به عنوان تصفیه کننده آب، که از میکروارگانیسم ها و موجودات ریز آب تغذیه می کنند، حتی سبب افزایش کیفیت آب می شوند.
وی افزود: ماهی زردپر یا زردک از نظر حفاظتی از آبزیان حمایت شده است و این گونه آبزی، در رده گونه های آسیب پذیر قرار دارد و یگان حفاظت محیط زیست استان با هرگونه صید غیرمجاز این گونه، برخورد قانونی خواهد کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: این گونه را می توان به عنوان یک پیشمرگ در صورت آلودگی آب توسط مواد شیمیایی در نظر گرفت که در مواقع بحرانی، پیش از اینکه آب به مصرف آشامیدنی برسد می تواند به عنوان نشانگر طبیعی کیفیت آب تلقی شود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره گفت: پیمانکار طرح موفق به صید کمتر از یک تن ماهی از سد شیرین دره شده است و از نظر ما این امر نشان از کم بودن تراکم ماهی در این سد دارد.
حبیب لشکری اظهار داشت: مجوز پیمانکار برای برداشت به اتمام رسیده است و بر این اساس ادامه برداشت ماهی منتفی است، هرچند پیمانکار نسبت به این امر معترض است.
وی افزود: تقاضای مجدد پیمانکار برای صدور مجوز برداشت ماهی از سد شیرین دره در دست بررسی است اما از نظر ما برداشت ماهیان از این دریاچه منتفی است و نباید انجام شود.
ماهی زردپر، تا هشت سال عمر دارد و زادآوری آن بسته به مهاجرت در بهار یا پاییز، در تابستان همان سال و یا بهار یا تابستان سال بعد انجام می‌شود.
سد شیرین دره واقع در 65 کیلومتری شمال غربی شهر بجنورد، در محدوده شهرستان مانه و سملقان، بزرگترین سد خراسان شمالی است که بر روی رودخانه ای به همین نام، از سرشاخه ‌های رود اترک ساخته شده است.
این سد با هدف کنترل و مهار سیلاب‌ها، تامین آب آشامیدنی مورد نیاز شهر بجنورد و روستاهای مسیر خط انتقال، آب مورد نیاز صنایع و نیز آب لازم برای بهبود و توسعه کشاورزی زمین‌های پایین دست سد ساخته شده است.
عملیات ساخت این سد در مهرماه سال 75 آغاز شد و در فروردین سال 84 به بهره برداری رسید.
برچسب‌ها بجنورد شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی ماهی خراسان شمالی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی شرکت مدیریت منابع آب ایران مانه وسملقان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/315311/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مارکو رویس: مهم نیست چند بار تیرک ما لرزید، مهم این است که دورتموند به فینال رسید

کشف ١٠6 کیلوگرم تریاک جاسازی شده در بار هندوانه در این شهر/ عکس

مفقود شدن دختر جوان در جنگل دشت شاد میامی/ دستور استاندار سمنان برای جست‌وجوی دقیق

انریکه: 6 بار به تیرک زدیم، XG ما بالای 3 بود و دورتموند 0.7، اما آنها صعود کردند

مقاومت عراق برای چندمین بار بندر ایلات را هدف قرار داد

سوراخی در یخ که 50 سال دانشمندان را متحیر کرده بود

طوفان تندری در سبزوار 66 حادثه را رقم زد

مفقودی دختر 27 ساله در دشت شاد کالپوش میامی/ امکانات بسیج شدند

پس از ساعت‌ها جست‌وجو گردشگران مفقوده شده خانم در ارتفاعات نیشابور پیدا شدند

وقوع 67 مورد حادثه در پی توفان سبزوار

ترامپ: حاضرم به زندان بروم

7 قرارداد تولید بار اول از سوی مناطق نفت‌خیز جنوب امضا می‌شود

سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود

برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران / برگزاری پرسپولیس - سپاهان فقط با حضور هواداران زن

کرمان و خراسان رضوی فاتح وزنه‌برداری نوجوانان و جوانان کشور

در نمایشگاه کتاب امسال، همراه «مهر بان» باشید

فرماندار مشهد طلا فروشی های اعتصابی را پلمب کرد؟

اظهارات عجیب تتلو در دادگاه پایانی ؛ برای مشروبات الکلی جایگزین گیاهی معرفی کردم !

هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته

تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد

توفانی با سرعت 110 کیلومتر سبزوار را درنوردید

شروع باران و گرد و خاک در جاده‌های خراسان رضوی

تصویب طرح پهنه بندی حریم مشهد برای اولین بار در شورای‌عالی شهرسازی و معماری

9 توصیه ایمنی مهم آتش نشانی در پی بارش باران و وزش باد شدید در مشهد

ساخت و بازسازی 2 هزار قلم قطعات نیروگاهی به‌ دست متخصصان مشهدی

3 عضو خانواده روستایی در سبزوار از زیر آوار بیرون کشیده شدند

سه عضو خانواده روستایی در سبزوار از زیر آوار بیرون کشیده شدند

آماده‌باش کامل مدیریت شهری مشهد در پی هشدار سطح نارنجی هواشناسی

فروش بلیت فوق‌العاده قطار مشهد، از فردا 9 صبح

فرمانده انتظامی کیش: دی‌جی مجوز ندارد؛ نباید فعالیت غیرقانونی انجام شود

دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌ های اجتماعی

نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

عرضه 6 عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

هشدار نارنجی در آخر هفته برای استان‌های شمالی

روان‌سازی و تسهیل در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد

هشدار نارنجی وضعیت جوی در این استان‌ها برای روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه

دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی

اعلام ختم رسیدگی به پرونده امیرحسین مقصودلو/ تتلو: اشتباهم را می‌پذیرم + عکس

تجمع مردمی حمایت از اجرای طرح نور در مرکز خراسان شمالی

تاکسیران امانت‌دار مشهدی 3 میلیارد ارز را به صاحبش برگرداند

مشهد قطب آجیل ایران می‌شود

توفان شدید غرب و جنوب خراسان رضوی را درنوردید

حرکت فوق‌العاده خطرناک یک موتورسوار در مشهد (فیلم)

هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته

بارش برف بهاری/ رگبار و تگرگ در 18 استان تا ساعاتی دیگر

روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد

شروع باران و گردوخاک در جاده‌‌های خراسان رضوی

نشست مسئولان حوزه حج و زیارت با فرماندهان پلیس فرودگاه‌های کشور

تلاش برای افزایش مراودات تجاری با کشور ترکمنستان