پیام خراسان

آخرين مطالب

12 راز خوشمزه شدن کتلت، شامی و کوکو + ترفند‌های وا نرفتن آن‌ها اجتماعي

12 راز خوشمزه شدن کتلت، شامی و کوکو + ترفند‌های وا نرفتن آن‌ها
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، در همین ابتدای متن بیایید به یکی از سوال‌های متداول جواب بدهیم. اگر برای شما هم این پرسش وجود دارد که فرق شامی و کتلت و کوکو چیست؟ باید بگوییم که شامی معمولا با آرد نخودچی درست می‌شود، کتلت با سیب زمینی و کوکو با تخم مرغ. ماده اولیه کتلت، گوشت است، یعنی انواع گوشت‌ها را اعم از مرغ، ماهی یا گوسفند و گاو را به صورت چرخ شده با سبزیجات، سیب زمینی، تخم مرغ و آرد مخلوط می‌کنند.
در شامی، گوشت با حبوبات چر‌خ شده و پخته به همراه آرد و تخم مرغ مخلوط و سرخ می‌شود. ماده اصلی کوکو هم تخم مرغ است و با انواع سبزیجات و ادویه‌ها درست می‌شود و خبری از گوشت در آن نیست. انوع مختلفی از کتلت و کوکو هم وجود دارند که در شهر‌های مختلف به شیوه‌های گوناگونی تهیه می‌شوند. اما درست کردن هر یک از این غذاها، که همه تقریبا در یک دسته قرار دارند، فوت و فن‌ها و ترفند‌هایی دارد که اگر آن‌ها را یاد بگیرید، می‌توانید همه را به شیوه حرفه‌ای درست کنید. در این مطلب 12 راز و فوت و فن خوشمزه شدن کتلت و شامی و کوکو را به شما خواهیم گفت.
بیشتر بخوانید
آموزش آشپزی؛ از رمز و راز‌های خوشمزه و قرمز شدن ماکارونی با سویا و شیر پلو اردبیل و تبریز تا دسر جذاب رز چیز کیک + تصاویر
طرز تهیه کتلت و انواع آن
برای تهیه کتلت، گوشت چرخ کرده را با سیب زمینی، پیاز رنده شده، تخم مرغ، آرد (در صورت لزوم) و ادویه‌های معطر و دلخواه، به میزان لازم و بنا به سلیقه، مخلوط و مایه به دست آمده را به صورت دایره‌ای یا بیضی در روغن سرخ می‌کنند. کتلت گوشت، کتلت ماهی، کتلت مرغ، کتلت هویج، کتلت بادمجان و کتلت سویا از مشهورترین و محبوب‌ترین کتلت‌ها در لیست غذا‌های ایرانی هستند.

پیام خراسان

طرز تهیه شامی و انواع آن
همان‌طور که گفتیم، مواد تشکیل دهنده کتلت و شامی بسیار شبیه است. اما در شامی، از سیب زمینی استفاده نمی‌شود و عموما با انواع حبوبات به همراه گوشت چرخ کرده‌ای که از قبل پخته شده است، تهیه می‌شود. حبوبات را هم باید قبل از استفاده خیس کرد. بعد آن را بپزید و چرخ کنید. محبوب‌ترین شامی‌ها شامل شامی نخودچی، شامی کباب و شامی ترش گیلانی می‌شوند.

پیام خراسان

طرز تهیه کوکو و انواع آن
در طرز تهیه انواع کوکو، ابتدا باید سبزیجات را خرد، ساطوری یا پوره کنید و با پیاز رنده و آب گرفته شده، تخم مرغ، آرد و ادویه‌های دلخواه مخلوط و در روغن سرخ کنید. شکل و فرم کوکو هم شبیه کتلت و شامی است و با سبزی خوردن، ترشی، سالاد و .. با نان سرو می‌شود. محبوب‌ترین کوکو‌ها هم شامل کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کوکو کدو حلوایی، کوکو ماش، کوکو کلم‌های مختلف، کوکو لوبیا سبز و … می‌شود.

پیام خراسان

هر آنچه درباره راز خوشمزه شدن کتلت و کوکو باید بدانید
*در طرز تهیه کتلت با سیب زمینی، حتما بعد از رنده یا چرخ کردن سیب زمینی و پیاز، آب آن‌ها را بگیرید. این کار باعث می‌شود، کتلت شما وا نرود. همچنین اگر آب سیب زمینی‌ها را نگیرید، غذایتان طعم و رنگ بدی خواهد گرفت. یک راز ترد شدن کتلت گرفتن همین آب سیب زمینی است.
*گاهی اوقات برخی افراد از سیب زمینی آبپز در کوکو یا کتلت استفاده می‌کنند، بهتر است بدانید در کتلت با سیب زمینی آبپز، هنگام سرخ شدن، روغن بیشتری لازم است.
*بهتر است از آرد نخودچی در کتلت گوشت استفاده کنید تا کتلت بیشتر پف کند و بافت ترد پوک‌تری داشته باشد. همچنین می‌توانید از آرد سوخاری و پودر نان خشک هم استفاده کنید. یکی از راز‌های خوشمزه شدن کتلت و شامی این است که آرد نخودچی و پودر سوخاری را به همراه ادویه‌های دلخواه، به مواد اضافه و سرخ کنید.
*می‌توانید کتلت را بدون تخم مرغ هم درست کنید. ما طرز تهیه کتلت بدون تخم مرغ آن را در مجله کوروش برای شما آماده کرده‌ایم.
*می‌توانید به مایه کوکو یا شامی، انواع سبزی‌های معطر خشک یا تازه مثل ترخون و مرزه هم اضافه کنید. همچنین استفاده از ادویه‌های معطر در به وجود آمدن طعم ویژه و فوق العاده تاثیر دارد.
*مهم‌ترین راز خوشمزه شدن کتلت و شامی این است که مایه آن را در ظرف دربسته با پوشیده قبل از سرخ کردن به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال استراحت دهید.
راز خوشمزه شدن شامی، ترفند‌های ادویه و دیگر مواد آن
*در طرز تهیه شامی کباب تهرانی و شیرازی لازم نیست حتما از تخم مرغ استفاده کنید. البته باید میزان موادی را که اضافه و مخلوط می‌کنید، رعایت کنید.
*راز خوشمزه شدن شامی این است که گوشت آن باید بدون ریشه باشد. اگر از گوشت گوساله استفاده می‌کنید، از 2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده هم در آن استفاده کنید. این کار باعث می‌شود، گوشتتان خشک نشود.
*اگر می‌خواهید در طرز تهیه شامی، از گوشت مرغ استفاده کنید، 2 قاشق آب مرغ و کره را به مایه شامی اضافه کنید.
*یک فوت و فن کتلت خوشمزه است است که در صورتی‌که موقع سرخ کردن، روی روغن کف تشکیل شد، روغن را عوض و با روغن جدید جایگزین کنید.
*در هنگام سرخ کردن کوکو یا کتلت، اگر در روغن کمی زردچوبه بریزید و در آن، کتلت‌ها یا کوکو را سرخ کنید، رنگ آن زیباتر خواهد شد.
*یک راز و فوت و فن خوشمزه شدن کتلت و شامی هم این است که از مقداری زعفران دم کرده در مواد شامی و کتلت استفاده کنید. با این کار طعم آن‌ها فوق العاده خواهد شد.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/330578/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هدیه بیش از 15 میلیون مترمکعبی آسمان به کویر

افزایش میانگین تولید گندم در خراسان جنوبی

بودجه شهرداری‌های خراسان جنوبی امسال 2300 میلیارد تومان است

معرفی رییس کل جدید دادگستری استان

1600 کیلومتر از محور‌های خراسان جنوبی بازگشایی و لایروبی شد

معرفی دستگاه‌های موسیقی در برنامه «کوک آوا»

دادستان کل کشور: نگاه قاضی باید اصلاحی باشد

دستگیری متهم به 27 فقره سرقت از معابر عمومی در مشهد

دزد دریچه‌ فاضلاب مشهد دستگیر شد / 32 ساله با سابقه 27 سرقت

قلعه رودخان؛ دژی بر فراز جنگل‌های هیرکانی

آمادگی فرودگاه مشهد برای اعزام زائران به سرزمین وحی

رتبه نخست خراسان رضوی ‌در پرداخت وام ازدواج

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در مشهد ( 1 اردیبشهت 1403)+جدول

آغاز هفته خلاقیت و نوآوری شهری مشهد؛ شنبه یکم اردیبهشت

تجهیز بیمارستان صحرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

ورود مجلس به ماجرای حمله مسلحانه به منازل جنگل‌بانان

3 ایستگاه سنجش گرد و غبار به محیط زیست خراسان رضوی تحویل داده شد

قتل راننده تاکسی ترکیه ای به دست مسافر ایرانی

هشدار وزارت بهداشت به مادران باردار

ماجرای دستگیری شهردار و عضو شورای یک شهر

امیرعبداللهیان: قصد پاسخگویی به اسرائیل را نداریم

باغ مشهد میزبان 270 هزار بوته گل فصلی و پیازی

دیدار نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی با دادستان کل کشور

انقلاب اسلامی احیاگر حقوق زن/ فعالیت هزار و 200 قاضی زن در ایران

باغ مشهد میزبان270 هزار بوته گل فصلی و پیازی

ثبت‌نام 33هزار نفر در سامانه دوچرخه‌های اشتراکی در مشهد

فاز یک و دو تصفیه خانه پرکندآباد در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد

سارق دریچه‌های فاضلاب در معابر مشهد دستگیر شد

استاندار خراسان جنوبی:شهرداران برای خلق منابع جدید تلاش‌کنند

کرامت مردم هنگام مراجعه به دستگاه‌ها باید حفظ شود

فاز چهارم انتقال آب به خراسان جنوبی مهرماه آغاز می‌شود

همدلی مثال زدنی بین دولت و مجموعه قضایی در خراسان جنوبی

سنجش مهارت بیش از 30 هزار نفر در استان خراسان شمالی انجام شد

امسال 100 هزار مترمربع پروژه بهداشتی و درمانی در خراسان شمالی افتتاح می‌شود

انقلاب اسلامی احیاگر حقوق زن/ فعالیت 1200 قاضی زن در ایران

افتتاح نخستین سایت پرنده‌شناسی در مشهد

دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای تسهیل دریافت وام ازدواج و فرزندآوری

بهره برداری فاز یک و دو تصفیه خانه پرکندآباد در آینده نزدیک

ملاک اولویت‌بندی پروژه‌های شهری آسایش و رفاه روزانه مردم باشد/ ضرورت مرمت و بهسازی مناطق قدیمی مشهد

صعود آسان بهمن و آتین و حذف گروه مالی فیروزه و همراه اول؛ مرحله یک چهارم نهایی برندکاپ

ژاوی: رئال مادرید دو بار بهترین تیم دنیا را حذف کرده و این شانسی نیست

اجرای طرح غربالگری بیماری‌های قلبی نوزادان در بیمارستان شهیدان مبینی سبزوار

کلانشهر مشهد؛ الگوی نوآوری در مدیریت شهری

پیگیری ویژه حمله مسلحانه به منازل جنگل‌بانان در مجلس

اولویت‌ پروژه‌های شهری، آسایش و رفاه روزانه مردم باشد

پیدا شدن پیکر بی جان 2 جوان در این استان

تهران صاحب آرامستان جدید در این دو منطقه می شود

طرح تامین مالی ⁧تولید⁩ و زیرساخت‌ها در شورای نگهبان تایید شد

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید