توسعه واحدهای تولید قارچ خوراکی در خراسان رضوی
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به منظور افزایش سرانه مصرف قارچ خوراکی خانوارها در استان برنامهریزیهایی انجام شده تا ظرفیت تولید قارچ خوراکی تا 18 هزار تن در سال افزایش و واحدهای تولیدی قارچ خوراکی توسعه پیدا کنند.
محمد میری در گفتوگو با ایسنا در خصوص توسعه صنعت قارچ خوراکی استان اظهارکرد: 257 واحد تولید کننده قارچ خوراکی در سطح استان با ظرفیت اسمی 15 هزار و 836 تن و ظرفیت حقیقی 12هزار و 518 تن در سال با سطح زیر کشتی معادل 78 هکتار وجود دارد.
وی افزود: خراسان رضوی بعداز استانهای تهران، البرز و اصفهان رتبه چهارم در زمینه تولید قارچ و سطح زیر کشت در کشور را به خود اختصاص داده است. تولید قارچ در استان به صورت مستقیم برای 1500 نفر و به صورت غیر مستقیم برای حدود 2000 تا 2500 نفر بسته به فصل تولید، اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده است.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از 257 واحد تولید کننده قارچ خوراکی در استان 72 واحد صنعتی با ظرفیت تولیدی بالغ بر 50 تن در سطح استان فعالیت میکنند که تولید این 72 واحد صنعتی برابر 10تن در سال است. به طور کلی 28درصد واحدهای تولید کننده قارچ خوراکی استان80 درصد تولید را به خود اختصاص دادهاند.
وی درباره مازاد تولید قارچ خوراکی در استان تصریح کرد: در استان مازاد تولید وجود نداشته، اما قارچ خراسان رضوی به صورت تهاتر به استان گلستان، خراسان جنوبی و استانهای همجوار ارسال شده و قارچ سایر استانها وارد خراسان رضوی میشود. مقدار ظرفیت حقیقی تولید شده در سال نیاز خراسان رضوی را مرتفع میکند.
میری در رابطه با برنامههای توسعه پرورش قارچ خوراکی در استان بیان کرد: در این راستا برنامهریزیهایی صورت گرفته تا سرانه مصرف قارچ خوراکی در میان خانوارهای استان افزایش پیدا کند. همچنین به همین منظور برنامهریزی شده تا ظرفیت تولید تا 18 هزار تن در سال در استان افزایش و واحدهای تولیدی قارچ خوراکی توسعه پیدا کنند.
وی با اشاره به اهمیت مقوله تولید قارچ خوراکی به دلیل اشتغالزایی، ارزش غذایی و همچنین ارزش اقتصادی بالای این محصول برای تولید کنندگان افزود: در راستای رفع موانع تولید و رفع چالشهای فرآوری تولید قارچ خوراکی و اتخاذ تدابیر لازم در راستای رفع موانع واحدهای تولیدی تفاهم نامه مشترک چهارجانبه به منظور ایجاد زمینه برای ارتقاء همکاریهای متقابل و بهرهگیری از تخصصهای علمی، تحقیقاتی، ترویجی و امکانات تجهیزاتی، آزمایشگاهی بین سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی و انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی استان در اوایل اسفند ماه سال 99 منعقد شده و تا کنون در این زمینه جلسات تخصصی و بازدیدهایی توسط کارگروه صورت گرفته است.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد : همچنین پرداخت تسهیلات در راستای اصلاح، نوسازی و بازسازی واحدهای تولید، انجام مذاکرات با انجمن صنفی قارچ و دستگاههای متولی برای راه اندازی محل عرضه مستقیم قارچ در مشهد جهت ساماندهی عرضه این محصول و برنامهریزی در جهت ارتقاء فرهنگ مصرف سرانه قارچ از طریق شبکههای ترویج و رسانهها در ماههای اخیر و برنامهریزی برای تولید محصول سالم قارچ با هدف اخذ گواهی محصول سالم انجام شده است.
انتهای پیام
عضویت در کانال تلگرام خبربان
-
يکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۸:۰۹
-
۴۵ بازديد
-
-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/356400/