پیام خراسان

آخرين مطالب

ظرفیت‌های بالقوه کاشان در رونق گردشگری مذهبی اجتماعي

ظرفیت‌های بالقوه کاشان در رونق گردشگری مذهبی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - وجود امامزادگان و آئین‌های مذهبی چند هزار ساله از ظرفیت‌های گردشگری منطقه کاشان است و می‌توان از این سرمایه در رونق گردشگری مذهبی استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، گردشگری مذهبی امروزه در کنار سایر انواع گردشگری در سطح دنیا علاقه‌مندان زیادی دارد و هر ساله تعداد قابل توجهی از گردشگران در سراسر دنیا را به سمت مراکز مذهبی می‌کشاند.
در ایران نیز به واسطه بافت فرهنگی و اجتماعی جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. در این میان بعضی استان‌ها، شهرها و مناطق به دلیل ظرفیت‌های بالای مذهبی جاذبه زیادی برای گردشگران ایرانی و حتی خارجی دارند؛ منطقه کاشان یکی از همان مناطق است.
کاشان به لحاظ پیشینه فرهنگی از ظرفیت‌های زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله گردشگری مذهبی برخوردار است، با این وجود یک برنامه جامع گردشگری برای جذب حداکثری گردشگران وجود ندارد.
وجود یکی از چهار امامزاده واجب‌التعظیم حضرت علی بن امام محمدباقر (ع) در مشهد اردهال کاشان ظرفیت بالقوه‌ای برای توسعه گردشگری مذهبی در دیار مؤمنان است که کمتر به آن پرداخته شده است. وجود امامزادگان و آئین‌های مذهبی چند هزار ساله از ظرفیت‌های گردشگری منطقه کاشان است و می‌توان از این سرمایه در رونق گردشگری مذهبی استفاده کرد.

پیام خراسان

مشهد اردهال از مهم‌ترین نقاط هدف برای توسعه گردشگری مذهبی در منطقه کاشان است محمد شریف زارعی، فرماندار ویژه کاشان در خصوص ظرفیت‌های مذهبی این منطقه اظهار کرد: این منطقه با سبقه دیرینه مذهبی و شیعی یکی از خاستگاه‌های مهم گردشگری مذهبی به شمار می‌آید.
وی با اشاره به تنظیم تقویم گردشگری در کاشان، اضافه کرد: با تدوین تقویم گردشگری در کاشان از فصلی شدن گردشگری در کاشان جلوگیری می‌شود که توسعه گردشگری مذهبی نیز یکی از مؤلفه‌های نیل به این مهم است.
فرماندار ویژه کاشان با اشاره به اینکه بیش از 300 میلیون گردشگر مذهبی در سراسر دنیا وجود دارد، گفت: همه ساله تعداد زیادی از این گردشگران مذهبی به امامزاده سلطان علی محمد باقر (ع) سفر می‌کنند.
شریف زارعی با اشاره به افزایش امکانات و زیر ساخت‌ها برای پذیرایی از زائران حضرت علی بن باقر (ع)، تاکید کرد: باید با افزایش بودجه‌های اختصاص داده شده به زیرساخت‌های گردشگری مذهبی به حضور گسترده علاقه‌مندان و زائران حضرت علی بن باقر (ع) کمک کنیم.
وی اضافه کرد: لازم است با توجه به حرم حضرت علی بن باقر (ع) و نگاهی متفاوت به این خطه زمینه را برای ارتقای جایگاه ویژه مشهد اردهال فراهم کنیم.
فرماندار ویژه کاشان تصریح کرد: مشهد اردهال یکی از مهم‌ترین نقاط هدف برای توسعه گردشگری مذهبی در منطقه کاشان است، حرم حضرت علی بن باقر (ع) در مشهد اردهال، حضرت هلال بن علی (ع) در آران و بیدگل و حضرت آقا علی بن عباس (ع) در بادرود مهم‌ترین اماکن مذهبی منطقه برای توسعه گردشگری است.

پیام خراسان

اشاعه فرهنگ دینی مذهبی و توسعه اقتصادی دو عامل مهم در صنعت گردشگری در همین پیوند، حجت‌الاسلام مهدی بصیرتی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان با بیان اینکه وجود بیش از یک هزار هیئت مذهبی در شهرستان کاشان و امامزادگان بی‌شمار در این منطقه ظرفیت گردشگری مذهبی خوبی را برای منطقه رقم زده است، تصریح کرد: همه ساله گردشگران مذهبی بسیاری برای حضور در آئین‌های سنتی و اماکن مقدس امامزادگان به این منطقه سفر می‌کنند.
وی تاکید کرد: بالغ بر هزاران آئین سنتی مذهبی در این منطقه اجرا می‌شود و هیئت‌های زیادی در کاشان است و این ظرفیت ویژه از بسیاری استان‌های کشور بالاتر است، به نحوی که بسیاری از علما و بزرگان به این منطقه به ویژه نسبت به حضرت علی بن باقر (ع) ارادت داشته‌اند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان با اشاره به نگاه ویژه و سفر مقام معظم رهبری به منطقه کاشان، اضافه کرد: حضور رهبر معظم انقلاب به همراه خانواده در حرم مطهر حضرت علی بن باقر (ع) نشان از اهمیت و ارادت ایشان به این امامزاده واجب‌التعظیم و فرزند بلافصل ایشان امام محمدباقر (ع) است.
حجت‌الاسلام بصیرتی حضور گردشگران مذهبی را برای منطقه مغتنم دانست و ادامه داد: اشاعه فرهنگ دینی مذهبی و توسعه اقتصادی دو عامل مهم در صنعت گردشگری به شمار می‌آید که باید به آن توجه ویژه داشت.
ضرورت توسعه گردشگری مذهبی با هدف رونق صنعت گردشگری کاشان احمد دانایی‌نیا، معاون مدیرکل و رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان با بیان اینکه صدها آئین مذهبی در کاشان وجود دارد که ویژگی خاص آن گردشگران زیادی را به منطقه روانه می‌کند، ادامه داد: کاشان با سبقه دیرینه در فرهنگ و تمدن نخستین خاستگاه یکجا نشینی به شمار می‌آید.
وی خاطرنشان کرد: این منطقه غنی فرهنگی با ارادت ویژه به مذهب شیعه و اهل بیت (ع) دارای بقاع متبرک امامزادگان عظیم‌الشأن است و آئین‌های مذهبی بسیاری را به ثبت رسانده که مشهد اردهال و آئین قالی‌شویان آن یکی از مهم‌ترین نقاط هدف برای توسعه گردشگری مذهبی در منطقه کاشان است.
معاون مدیرکل و رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان خاطرنشان کرد: حرم حضرت علی بن باقر (ع) در مشهد اردهال، حضرت هلال بن علی (ع) در آران و بیدگل و حضرت آقا علی بن عباس (ع) از مهم‌ترین اماکن مذهبی منطقه کاشان برای توسعه گردشگری است.
دانایی‌نیا برگزاری آئین‌های خاص از جمله مراسم قالی شویان مشهد اردهال، هوم بابایی نشلج، قاشق زنی اسحاق آباد، جریده شویی نوش‌آباد، جز خوانی امامزاده محمد هلال و ده‌ها آئین مذهبی دیگر را ظرفیتی ویژه برای توسعه گردشگری مذهبی و زیارتی منطقه دانست.
وی با اشاره به ثبت آئین سنتی مذهبی قالی شویان کاشان در فهرست آثار ناملموس جهانی و با توجه به سبقه و سابقه و اشتهار این آئین مذهبی، عنوان کرد: حضور گردشگران زیاد داخلی و خارجی برای حضور در این مراسم خود می‌تواند یکی از ابزارهای توسعه گردشگری مذهبی در این منطقه باشد.
معاون مدیرکل و رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان با بیان اینکه در طرح جامع گردشگری کاشان حرم‌های مطهر امامزادگان برای توسعه گردشگری مذهبی جایگاه ویژه‌ای دارند، تصریح کرد: بر طبق این طرح برنامه‌ریزی شده است تا زائران بعد از زیارت حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران در قم به مشهد اردهال، آران و بیدگل و بادرود برای زیارت حرم های این مناطق سفر کنند.
دانایی‌نیا اضافه کرد: با تدوین و تنظیم تقویم گردشگری کاشان از فصلی شدن گردشگری جلوگیری می‌شود و در تمام فصول سال خیل علاقه‌مندان به گردشگری مذهبی به این منطقه سفر می‌کنند و توسعه گردشگری مذهبی نیز که یکی از مؤلفه‌های ما است، صورت می‌پذیرد.

پیام خراسان

بازدید بیش از دو میلیون گردشگر ایرانی و 100 هزار گردشگر خارجی از کاشان وی با بیان اینکه می‌توان مشهد اردهال را یکی از مناطق پایلوت طرح گردشگری مذهبی در نظر گرفت، افزود: بیش از دو میلیون گردشگر ایرانی و 100 هزار گردشگر خارجی در طول سال از کاشان بازدید می‌کنند که می‌توان با یک برنامه‌ریزی و اطلاع رسانی تعداد زیادی از این گردشگران را به سمت مشهد اردهال سوق داد.
معاون مدیرکل و رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان با اشاره توسعه گردشگری مذهبی گفت: این مهم سبب رونق دیگر حوزه‌های صنعت گردشگری در منطقه می‌شود و ضرورت تحقق این امر هویدا است.
دانایی‌نیا تصریح کرد: به اعتقاد کارشناسان توسعه گردشگری مذهبی می‌تواند سبب رونق صنعت توریسم و گردشگری در دیگر حوزه‌های این صنعت شود و حضور زائران و گردشگرانی که به واسطه شناخت از یک مکان زیارتی و مذهبی به منطقه یا شهری سفر می‌کنند، زمینه سفر و بازدید آن‌ها از دیگر اماکن گردشگری و تاریخی اطراف آن شهر و منطقه را نیز فراهم می‌کند.
وی اضافه کرد: بیش از 300 میلیون گردشگر مذهبی در سراسر دنیا وجود دارد که ظرفیتی بسیار ارزشمند است، به عبارتی می‌توان گفت ممکن است یک گردشگر تفریحی تبدیل به گردشگر زیارتی نشود، اما گردشگر مذهبی در یک منطقه با اطلاع‌رسانی و تبلیغات مؤثر می‌تواند به یک گردشگر تفریحی تبدیل شود.
معاون مدیرکل و رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان تاکید کرد: کاشان با وجود جاذبه‌های تاریخی، تفریحی و طبیعی فراوان از این قاعده مستثنی نیست و مدیران و مسئولان کاشانی می‌توانند با توسعه گردشگری مذهبی و با برنامه‌ریزی مناسب سبب رونق و توسعه اقتصادی را در منطقه فراهم آورند.
دانایی‌نیا اضافه کرد: مقصد گردشگری مذهبی برای گردشگران باید دارای زیرساخت‌های لازم باشد، استفاده از تابلوهای راهنما در مقصد، وجود اماکن اقامتی استاندارد و حضور راهنمایان مذهبی مسلط می‌تواند سبب توسعه گردشگری مذهبی شود.

پیام خراسان

گردشگری مذهبی از قدیمی‌ترین شاخه‌های گردشگری در تمام جهان است مرضیه اسدالهی، کارشناس گردشگری با بیان اینکه گردشگری مذهبی یکی از قدیمی‌ترین شاخه‌های گردشگری در کل جهان است، اظهار کرد: این حوزه صنعت گردشگری در دنیا بیش از 300 میلیون گردشگر را به خود اختصاص داده است که از اماکن مذهبی و زیارتی سراسر دنیا بازدید می‌کنند.
وی با اشاره به درآمد بیش از 10 میلیارد دلاری کشورهای آمریکای شمالی از گردشگری مذهبی در سال، اضافه کرد: سابقه گردشگری مذهبی به زمان مصر و یونان باستان بازمی‌گردد و به همین دلیل جذابیت خاصی برای گردشگران نیز دارد.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مقصد گردشگری مذهبی برای گردشگران باید دارای زیرساخت‌های لازم را داشته باشد، تصریح کرد: استفاده از تابلوهای راهنما در مقصد، وجود اماکن اقامتی استاندارد و حضور راهنمایان مذهبی مسلط می‌تواند سبب توسعه گردشگری مذهبی شود.
اسدالهی با اشاره به وجود حرم مطهر حضرت علی بن باقر (ع) در مشهد اردهال، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها، صداوسیما، جراید و خبرگزاری‌ها با معرفی هرچه بیشتر این شخصیت بزرگ دینی و مذهبی برای شیعیان دیگر کشورها می‌توانند عامل مهمی در توسعه گردشگری مذهبی در منطقه مشهد اردهال شوند.
وی حضور گردشگران در منطقه مشهد اردهال را برای رونق کسب و کارهای محلی ضروری دانست و افزود: بسیاری از گردشگران فرهنگی برای بازدید از اماکن مذهبی و زیارتی علاقه نشان می‌دهند و به این منظور باید برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود.
وجود امامزادگان عظیم‌الشأن را در این منطقه از جمله حرم مطهر حضرت علی بن باقر (ع) در مشهد اردهال، حرم حضرت سلطان امیر احمد (ع) در کنار خانه‌های تاریخی، شاهزاده ابراهیم (ع) در فین کاشان و مسجد آقابزرگ از ظرفیت‌های گردشگری مذهبی و زیارتی کاشان است. در باب اهمیت امامزاده عظیم الشان علی بن باقر (ع) رهبر فرزانه انقلاب اسلامی می‌فرمایند که «من به تمام امامزاده‌ها علاقه‌مندم؛ حضرت سلطانعلی که جای خود دارد.
وجود این امامزاده عظیم‌الشأن برای کاشان ظرفیت ویژه گردشگری مذهبی است و توجه به حرم حضرت علی بن باقر (ع) در مشهد اردهال نه تنها یک موضوع شهری و منطقه‌ای بلکه یک موضوع استانی و فراتر از آن ملی است.
حضور مراجع بزرگ و بزرگان دین در حرم آن حضرت و عرض ارادت به ایشان نمونه و نشانی از اهمیت وجود فرزند بلافصل امام محمدباقر (ع)، عموی بزرگوار امام صادق (ع) و پدر همسر امام موسی کاظم (ع) در کاشان است که باید مورد توجه مدیران و مسئولان کشوری قرار گیرد.
فاطمه بصیرتی؛ خبرگزاری ایمنا
کد خبر 740719

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/658286/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه تا خراسان به روایت تاریخ

مخبر: جبران خسارات سیل به مردم، اولویت مسئولان استانی و وزارتخانه‌ها است

دهه فجر نماد رشادت ملت ایران در برابر استکبار جهانی است

خراسان جنوبی رتبه دوم نرخ ولادت کشوری را حفظ کرد

364 کیلومتر از راه های خراسان شمالی رسوب برداری شد

ماهانه 140 پرونده به هر قاضی در مرکزی ارجاع می شود

اخذ مجوز رشته پرستاری داخلی _ جراحی مقطع ارشد در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

خوزستان میراث دار مسیری پر رمز و راز از گذشتگان تا امروز+فیلم

اجرای طرح‌های بهره‌وری در اراضی مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری کشاورزی در خراسان شمالی

ثبت یک لحظه تلخ؛ سیل خراسان رضوی به گله گوسفند هم رحم نکرد (فیلم)

بازدید گردشگران آلمانی و بلژیکی از برج تاریخی رادکان شهرستان چناران

تکرار قهرمانی پاراتکواندوکاران این بار در ویتنام

پویش مشهد مهربان مصداقی از مشارکت مردمی در امور اجتماعی و الگویی برای سایر شهرهاست

اختصاص اعتبارات لازم برای منازل آسیب دیده از سیل خراسان رضوی

اختصاص اعتبار برای منازل آسیب دیده از سیل خراسان رضوی

توزیع 10 هزار مکمل پیش بارداری در مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش شهرستان فیروزه

صدور شناسنامه برای 3 قلو‌های فیروزه

بررسی مطبوعات روز/ سیل درکمین تهران؟

بیش از 400 هزار رأس دام در خراسان رضوی تحت پوشش بیمه هستند

آخرین وضعیت شهر مشهد | 17 مسیر روستایی مسدود است | بارندگی دیروز مشابه چهارشنبه بود

زوج دلتنگی فوتبال ایران ؛ کسانی که از اروپا برای کمک به تیم سرزمین پدری‌شان آمدند!

شناسایی 150 نقطه مستعد آتش سوزی در لرستان

رشد 70 درصدی میراث فرهنگی تربت حیدریه در شاخص‌های 31 گانه

یک لحظه تلخ؛ سیل مشهد یک گله بزرگ گوسفندان را با خود برد | فیلم

مصحف مشهد رضوی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی قطر ؛ پیام استاد دانشگاه پرینستون / سخنرانی عضو فرهنگستان علوم در نمایشگاه

سیل کلات در 50 سال گذشته بی سابقه بوده است

برقراری خط انتقال آب آشامیدنی بخش «شامکان» ششتمد

رونمایی ازسکه ولایتعهدی امام رضا (ع) در مشهد

زیرپوشش بیمه ای400 هزار رأس دام در خراسان رضوی

مجموعه اقدامات پیشگیرانه از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان گناباد

خبر خوش درباره جبران خسارت‌های سیل مشهد

آموزش چهره به چهره روستائیان درباره راههای پیشگیری و سرایت بیماری هاری

خیرین سبزواری برای ساخت دانشکده تازه مصوب شده دندانپزشکی پای کار آمدند

عقب ماندگی حمل و نقل ریلی در سهمیه جابجایی بار و مسافر

حکومت طالبان بار دیگر خواستار واگذاری کرسی سازمان ملل شد

ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!

نگاه عدالت‌محور فرهنگی و نگاه استانی و منطقه ای در عملیات فرهنگی محقق شد

کتاب «محصولات دانش‌بنیان حوزه ساخت و ساز» منتشر شد

مصحف مشهد رضوی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی قطر / سخنرانی عضو فرهنگستان علوم در نمایشگاه بین المللی کتاب قطر

چه تفاوتی میان روانشناسی «یونگ» و «فروید» وجود دارد؟

رئیس صداوسیما: ما به کتاب‌باز اکتفا نمی‌کنیم

تداوم ثبات در بازار ارز

جبران خسارت سیل‌زدگان اولویت اصلی مسئولان است

تصاویر غم‌انگیز از محله سیدی مشهد پس از سیل

خراسان جنوبی رتبه هفدهم اهدای عضو در کشور

خراسان شمالی جوانترین استان کشور

آفت‌کشی جنگل‌های بلوط چگنی در انتظار بالگرد

دستور مخبر برای جبران خسارات سیل‌زدگان خراسان رضوی

ببینید | ویدیوی کامل از ایجاد یک زنجیره انسانی برای نجات پاکبانی در مشهد

میزان بارندگی در قوچان 39 درصد افزایش داشته است