يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو

واقعیت بازار گوشت؛ ثباتی در کار نیست

واقعیت بازار گوشت؛ ثباتی در کار نیست
پیام خراسان - ایسنا /با وجود ادعای فعالان صنفی درباره ثبات نسبی قیمت گوشت، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که قیمت‌ها همچنان روند صعودی دارند و مدیرعامل اتحادیه سراسری ...
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا /با وجود ادعای فعالان صنفی درباره ثبات نسبی قیمت گوشت، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که قیمت‌ها همچنان روند صعودی دارند و مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی، کمبود نهاده‌های دامی و برخی سیاست‌های ناکارآمد را عوامل اصلی گرانی عنوان کرد.
آنچه که این روزها دوباره جریان ساز شده قیمت گوشت قرمز است که روند صعودی یافته و این درحالیست که فعالان صنفی این حوزه از ثبات نسبی قیمت گوشت خبر می‌دهند؛ اما قیمت این محصول مجددا افزایشی بوده است.
بر اساس بررسی‌های میدانی خبرنگار ایسنا، هر کیلو گوشت بره گوسفندی 795 هزار تومان، راسته گوسفندی 580 هزار تومان، ران گوسفند یک میلیون و 60 هزار تومان، گوشت چرخ کرده گوساله 525 هزار تومان، گوشت ران گوساله 890 هزار تومان، راسته گوسفندی با استخوان 725 هزار تومان، گوشت قلوه‌گاه گوسفند 465 هزار تومان، گوشت گوساله سردست 895 هزار تومان، راسته گوسفند مغز شده بی استخوان یک میلیون و 100 هزار تومان به فروش می‌رسد. مردم نیز در این میان برخی هنوز در تلاش هستند تا پروتئین مورد نیاز خود را به میزان کمتر از گذشته از طریق گوشت قرمز تامین کنند و برخی دیگر نیز قدرت خرید ندارند و کم رونقی بازار این محصول نشان از کاهش قدرت خرید مردم دارد.
بازار


اینکه حذف این محصول از سفره غذایی مردم چه آسیب‌هایی برای سلامت مردم به همراه دارد، بخش مهم ماجرا است که بارها در رسانه‌های مختلف به آن پرداخته شده؛ اما حالا بعد از فرهنگسازی برای جامعه که باید این محصول به میزان لازم برای تامین پروتئن مصرف شود در مرحله‌ای قرار داریم که نمی‌توانند آن را خریداری و مصرف کنند که در ادامه این مطلب به دلیل افزایش قیمت این روزهای گوشت قرمز پرداخته شده است.
مجتبی عالی - مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی دامداران ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دلایل افزایش قیمت گوشت اظهار کرد: در شرایطی که طی هفته‌های گذشته از افزایش عرضه دام سخن گفته می‌شد، واقعیت بازار نشان می‌دهد مشکل اصلی در بخش نهاده‌هاست. دولت نهاده‌های دامی را به صورت قطره‌چکانی تأمین می‌کند و همین امر باعث شده دامداران برای جبران هزینه‌ها و تأمین نیاز فوری، دام‌های مولد خود را زودتر از موعد کشتار کنند.
وی افزود: در حال حاضر، جو و ذرتی که باید در سامانه بازارگاه با نرخ 11 هزار و 300 تومان عرضه شود، یا موجود نیست یا به‌سختی در دسترس دامداران قرار می‌گیرد، در حالی که در بازار آزاد، قیمت ذرت به 23 تا 25 هزار تومان و سویای خوراک دام به بیش از 30 هزار تومان رسیده است. همین افزایش قیمت نهاده‌ها فشار مضاعفی به دامداران وارد کرده و در نتیجه بهای گوشت قرمز نیز در بازار رو به افزایش گذاشته است.
عالی با اشاره به فعالیت واسطه‌ها و دلالان در بازار گوشت و نهاده‌ها گفت: برخی فعالان صنعتی به‌ویژه در حوزه سوسیس و کالباس، دام‌های مولد را خریداری و در سردخانه‌ها ذخیره کرده‌اند که این روند نیز به التهاب بازار دامن زده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی دامداران ایران، مشکل اصلی را ناشی از نبود برنامه‌ریزی و تدبیر کافی در وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: طبق قانون، وزارتخانه باید برای ذخیره‌سازی نهاده‌های استراتژیک برنامه‌ریزی می‌کرد، به‌ویژه با توجه به شرایط منطقه و بحران‌های بین‌المللی، اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد و همین مسئله دامداران را در شرایط دشوار قرار داده است.
وی تصریح کرد: در کشور کمبود دام وجود ندارد و اگر نهاده‌ها به‌موقع تأمین شود، مشکلی برای خودکفایی نخواهیم داشت. اما واقعیت این است که نمی‌توان دام را با " alt="پیام خراسان" width="100%" />

عالی در پایان با اشاره به راهکارهای پیشنهادی اتحادیه گفت: واردات و کشت علوفه‌های پاییزه مانند نخود علوفه‌ای می‌تواند بخشی از نیاز خوراک دام را تأمین کند، اما با وجود مکاتبات متعدد، تاکنون گوش شنوایی در وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای این برنامه‌ها وجود نداشته است.


نظرات شما