چهارشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۵
اجتماعی

آب منطقه‌ای خراسان شمالی اعلام کرد:

کشاورزان بدون تضمین آب، کشت نکنید

کشاورزان بدون تضمین آب، کشت نکنید
پیام خراسان - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی به کشاورزان پایین‌دست هشدار داد که بدون هماهنگی و اطمینان از تامین آب، از کشت محصولات بهاره خودداری کنند.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی به کشاورزان پایین‌دست هشدار داد که بدون هماهنگی و اطمینان از تامین آب، از کشت محصولات بهاره خودداری کنند.

پیام خراسان


ب ه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ؛ وحید واسطه گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد مخازن سد‌های خراسان شمالی خالی است و کشاورزان پایین‌دست سدها، به‌ویژه در سد‌های بیدواز، شیرین‌دره و بارزو، باید پیش از هرگونه آماده‌سازی زمین برای کشت، هماهنگی‌های لازم را با اداره‌های بهره‌برداری انجام دهند.
وی با اشاره به تداوم خشکسالی در سال‌های اخیر افزود: بارش‌های ملایم اخیر تاثیر قابل توجهی در افزایش ذخایر آبی پشت سد‌ها نداشته و شرایط منابع آب همچنان نگران‌کننده است.
معاون حفاظت و بهره‌ برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی تصریح کرد: اکنون تنها ۲۰ درصد حجم مخازن سد‌های استان آب دارد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی، تامین آب شرب شهروندان در اولویت قرار دارد و تصمیم‌گیری درباره نحوه تخصیص منابع آبی در کارگروه سازگاری با کم‌آبی انجام می‌شود.
برای بهبود و توسعه آبیاری زمین‌های پایاب سد‌های خراسان شمالی تاکنون حدود ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی در پایاب سد‌های استان زیر پوشش شبکه‌های آبیاری رفته است و مطالعات و اجرای بیش از هزار هکتار شبکه آبیاری جدید نیز در دست اجراست.
حدود ۱۱ هزار و ۱۰۷ هکتار اراضی پایاب سد‌ها به کشاورزی اختصاص یافته است؛ کشاورزان با این میزان اراضی در اختیار از حق آبه برخوردار هستند و مابقی کشاورزان در صورت آب مازاد از حق آبه برخوردار خواهند شد.


نظرات شما