چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵
اجتماعی

مقابله با قاچاق باید از مبدأ و با رویکرد پیشگیرانه دنبال شود

مقابله با قاچاق باید از مبدأ و با رویکرد پیشگیرانه دنبال شود
پیام خراسان - معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: برخورد صرف با عرضه، علاوه بر مستهلک کردن نیروی انسانی و امکانات دستگاه‌های کاشف، هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل می‌کند.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: برخورد صرف با عرضه، علاوه بر مستهلک کردن نیروی انسانی و امکانات دستگاه‌های کاشف، هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل می‌کند.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان گناباد، محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، در جلسه کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسان رضوی که در شهرستان بجستان برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این جلسات با هدف بازدید از زیرمجموعه‌ها، بررسی وضعیت مبادی ورودی استان و ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی میان شهرستان‌ها و استان‌های همجوار انجام می‌شود و در همین راستا، برگزاری جلسات مشترک و تقویت ارتباطات بین دستگاه‌ها و مناطق در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اهمیت آسیب‌شناسی پدیده قاچاق کالا افزود: واقعیت تلخ تأثیر قاچاق بر تولید، اشتغال، اقتصاد و معیشت مردم بر کسی پوشیده نیست و قاچاق کالا در کنار مشکلات ساختاری و تحریم‌ها، یکی از عوامل جدی آسیب به اقتصاد کشور محسوب می‌شود.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه قاچاق کالا علاوه بر آسیب به تولید، فرصت‌های شغلی را نیز از بین می‌برد، تصریح کرد: بر اساس برآوردهای موجود، به ازای هر یک میلیارد دلار قاچاق کالا، حدود ۱۰۰ هزار فرصت شغلی از بین می‌رود و این موضوع نشان‌دهنده عمق آسیب قاچاق به اشتغال و اقتصاد کشور است.
نبی‌پور با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از قاچاق در حوزه کالاهای یارانه‌ای از جمله سوخت، آرد و کالاهای اساسی اتفاق می‌افتد، گفت: آسیب قاچاق تنها به یک حوزه محدود نمی‌شود، بلکه در بلندمدت به سرمایه‌های کشور، تولید، اشتغال و معیشت عمومی آسیب وارد می‌کند؛ اگرچه ممکن است عده‌ای از این فعالیت غیرقانونی منتفع شوند، اما تبعات اقتصادی آن متوجه همه شهروندان خواهد شد.
وی کنترل و نظارت بر مبدأ را یکی از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه در مبارزه با قاچاق دانست و افزود: در حوزه سوخت، در برخی شهرستان‌ها میزان کنترل و نظارت بر ماشین‌آلات به حدود ۹۷ درصد رسیده است که این اقدامات می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از انحراف و قاچاق سوخت داشته باشد.
معاون استاندار خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد در مبارزه با قاچاق اظهار کرد: سال‌ها در حوزه‌هایی مانند مبارزه با مواد مخدر و قاچاق کالا با عرضه مقابله کرده‌ایم، اما این شیوه علاوه بر مستهلک کردن نیروی انسانی و سرمایه دستگاه‌های کاشف، هزینه و زحمت بیشتری به مجموعه‌ها تحمیل می‌کند؛ بنابراین باید به سمت شناسایی و مقابله با مبدأ قاچاق و کنترل مبادی حرکت کنیم.
نبی‌پور خاطرنشان کرد: تا زمانی که تقاضا وجود داشته باشد، عرضه نیز از مسیر درست یا نادرست شکل خواهد گرفت و به همین دلیل باید همزمان با برخورد با عرضه، ریشه‌های ایجاد تقاضا و مسیرهای شکل‌گیری قاچاق نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی هوشمندسازی فرآیندها را از اقدامات مؤثر در کاهش قاچاق عنوان کرد و گفت: در حوزه کشاورزی و معادن اقدامات خوبی در زمینه هوشمندسازی انجام شده که در حوزه کشاورزی، از هدررفت و قاچاق حدود ۶ میلیون لیتر سوخت جلوگیری شده و در بخش معدن نیز هوشمندسازی نقش مؤثری در کنترل مصرف و جلوگیری از قاچاق سوخت داشته است.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: اقدامات زمانی می‌تواند اثرگذاری لازم را داشته باشد که دستگاه‌ها در کنار یکدیگر و با هماهنگی عمل کنند؛ کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید فعال‌تر باشد و نشست‌های آن با فاصله زمانی کوتاه‌تر برگزار شود تا تصمیمات با سرعت بیشتری به مرحله اجرا برسد.
وی بر ضرورت تعیین تکلیف سریع‌تر کالاهای مکشوفه تأکید کرد و افزود: یکی از مشکلات مهم، مشخص نبودن سرنوشت کالا پس از کشف است. در مواردی کالا برای مدت طولانی در انبار محل کشف باقی می‌ماند. با توجه به مصوبات گذشته و ظرفیت‌های قانونی موجود، باید فرآیند تعیین تکلیف کالاها و ایجاد انبارها با سرعت بیشتری انجام شود تا ضمن کاهش هزینه‌های انبارداری، امکان استفاده صحیح از کالاها نیز فراهم شود.
نبی‌پور همچنین با اشاره به مشکلات موجود در حوزه قوانین و مقررات اظهار کرد: در فرآیند مبارزه با قاچاق، دستگاه‌ها در برخی موارد با مشکلات حقوقی و قانونی مواجه هستند و حل این مسائل نیازمند بررسی و هماهنگی در سطوح بالاتر است.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، نقش کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان و شهرستان‌ها را مهم ارزیابی کرد و گفت: توجه به این کمیسیون و اهداف و ساختار آن باید بیش از گذشته باشد و اگر در گذشته این موضوع با جدیت کمتری دنبال شده است، اکنون با توجه به شرایط جنگ اقتصادی، باید با جدیت و حساسیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد.
گفتنی است، کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسان رضوی با حضور محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی و فرمانداران شهرستان های گناباد، بجستان، خواف و مدیر کل تعزیرات حکومتی استان خراسان رضوی و مدیر کل صنعت معدن و تجارت استان، معاون سازمان جهاد کشاورزی استان و دیگر مسئولین استانی و شهرستانی در شهرستان بجستان در حال برگزاری است.


نظرات شما