پیام خراسان
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان:
برنامه عملیاتی ما بومی شده برای خراسان رضوی است
سه شنبه 22 مرداد 1398 - 08:56:59
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: برنامه عملیاتی ما بومی شده منطقه خراسان رضوی و مبتنی بر تجربیات متخصصان بخش است. در ابتدای برنامه عنوان شده که سالانه 400 نفر با اشتغال فصل، سالانه و طرح‎های کارورزی به کارگیری شوند.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، محمدعلی قنادزاده در نشست خبری با عنوان رونمایی از برنامه عملیاتی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در محل این سازمان ضمن تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: هدف از این جلسه تلاش برای شناساندن بخش کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و بخش‌های مرتبط با موضوع در سطح جامعه، متخصصان و عموم مردم است.
وی افزود: هرچه دانش فراتر رود، امکان تصمیم‌گیری‌های بهتر و قضاوت‌های مناسب‌تر فراهم می‌شود و هرچه از منابع در دسترس خود اطلاع داشته باشیم می‌توانیم میراث گرانقدری را برای نسل آینده به جا گذاریم. جلسه امروز برای ارائه یکی از اقدامات مهم اجرایی در دوره پنجم شورا و کمک به برخی دغدغه‌مندی‌های بخش کشاورزی با وجود رسالتی است که بر عهده ما به عنوان سازمانی خصوصی اما وابسته قرار دارد.
قنادزاده در خصوص این برنامه عملیاتی، گفت: برنامه‌ریزی‌ها در سه بخش برنامه‌های استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی تقسیم‌بندی می‌شود. شورای دوره پنجم تلاش دارد تا در روند چهار دوره قبل بازنگری کلی کرده، با تدبیر قدم بردارد و با پایش مستمر در جهت بهبود رفتارها و فعالیت‎ها گامی به سوی جلو طی نماید. سیاست‌ها و برنامه‌های عملیاتی نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی به گونه‎ای طراحی شده که هم از تخصص تک تک اعضای شورا استفاده شود، که این خود نشان از تلاش جهت رساندن برنامه‌ها به نتیجه مطلوب دارد و هم از تمامی متخصصان بخش که صاحب تجربه و ایده هستند، استفاده گردد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: برنامه عملیاتی دوره پنجم با مطالعه دقیق شعارهای انتخاباتی، برگزاری جلسات با متخصصان و اساتید دانشگاهی در گرایش‌های مختلف، بررسی اسناد بالادستی و همچنین سیاست‌های وزارتخانه جهاد کشاورزی و در نهایت بر بستر نیاز ذی‌نفعان بخش به عنوان کارشناسان، متخصصان کشاورزی و بهره‌برداران عرصه کار و تلاش پایه‌گذاری شد، چندین بار مورد بازنگری قرار گرفت و در نهایت در 15 مرداد 98 به تصویب رسید.
برنامه عملیاتی سازمان برای دوره چهارساله و حتی اهداف بلندمدت تدوین شده است
وی بیان کرد: برنامه عملیاتی تدوین شده برای یک دوره چهارساله و حتی در صورت تحقق به عنوان اهداف بلندمدت سازمان است. به جهت استفاده از خرد جمعی و تدوین برنامه‌ای جامع نیاز به زمان بود. طی این مدت بسترسازی‌های لازم و اقدامات مقتضی صورت گرفته و در برخی برنامه‌ها پیشرفتهایی از 10 تا 30 درصد رخ داده است.
قنادزاده ادامه داد: همیشه برای شکل‌گیری یک تشکل یا نظام اهدافی وجود دارد و بر مبنای آن اهداف و منافع مشترک، اعضا به دور هم جمع می‌گردند، برنامه و سیاست وجود داشته اما برنامه‌ای منسجم با بهره‌گیری از کلیه اعضای شورا و دخالت دادن ذی‌نفعان به این شکل به دست ما نرسیده است. از کلیه اساتید و کارشناسانی که در این راه همراه ما بودند، تشکر می‌کنم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به اینکه برنامه جامع و براساس اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت بیان و برای هر کدام زیرشاخه‌ها و الزاماتی مطرح شده است، تصریح کرد: بدنه کارشناسی سازمان تخصص‌های محدودی دارند و نیاز به جذب کارشناسان خبره و همچنین همراهی نخبگان، جوانان و فارغ‌التحصیلان بخش داریم تا برنامه‌ها جایگاه پیدا کنند.
وی اضافه کرد: در این راستا به تشکیل کمیته‌ها و نشست‌های تخصصی و شرکت در کنفرانس‌های مرتبط با موضوعات بخش پرداخته‌ایم که نتایج مفیدی حاصل شده، هر چند با توجه به 16 زیربخش مختلف در کشاورزی عقب هستیم اما تلاش داریم تا برای تمام فارغ‌التحصیلان، زمینه‌ساز ایجاد اشتغال باشیم.
قنادزاده خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی سازمانی وابسته به جهاد کشاورزی است و احکام انتصاب روسای سازمان جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی توسط وزیر محترم صادر و ابلاغ می‌شود. سازمان جهاد کشاورزی در بخش‌های عمومی و سیاستگذاری وظیفه به عهده دارد و باید نظارت عالیه داشته باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اضافه کرد: وظیفه سازمان نظام مهندسی در بخش‌های فنی و مهندسی و آموزش‌های مهندسان بوده و باید با آموزش درست و ورود به متن کشاورزی، نفوذ دانش را بالاتر ببرد، عملکردها را بهبود ببخشد و همانطور که رئیس سازمان نظام مهندسی کشور بیان نمودند از میانگین‌ها به رکوردها برسد. این رسالت ما و جامعه مهندسان کشاورزی است که با مهندسی نمودن به بخش بسیار مهم استان کمک نماییم.
سازمان جهاد کشاورزی بیش از 800 وظیفه دارد
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی بیش از 800 وظیفه داشته که نیمی از آن قابلیت تصدی‌گری دارد، یعنی می‌تواند به تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و نظام‌های مهندسی واگذار نماید، عنوان کرد: برخی از سیاست‌گذاری‌های ما بر همین مبناست. تاکنون در بخش‌های اصلی، سازمان 17 وظیفه را عهده‌دار گردیده که نسبت به تعداد وظیفه بسیار پایین است، بسترسازی نیز نیاز دارد تا بر اساس اصل 44 قانون اساسی واگذاری و تصدی‌گری صورت گیرد. بسترسازی سازمان در چند ماه گذشته مشهود بود، جلسات توجیهی بسیاری برای معرفی پتانسیل‌های اعضای سازمان و متخصصان آن موجب شده تا در استانداری خراسان رضوی حرفی برای گفتن داشته باشیم.
قنادزاده افزود: روحیه اجرایی جناب آقای استاندار انگیزه‌ها و تلاش‌های ما را دوچندان کرده، در برخی شهرستان‌ها در کنار معین اقتصادی مشغول ایفای نقش بوده و حتی به دنبال این هستیم که در حیطه وظایف خودمان معین اقتصادی شویم. بسترسازی کردیم تا با ایجاد ارتباط و تفاهم با بسیاری از دستگاه‌های مرتبط برای اعضا 17 هزار نفره خود انگیزه همراهی ایجاد کنیم که بیش از 15 مورد منجر به عقد تفاهم‌نامه و قرارداد شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی بیان کرد: جهاد کشاورزی همراه است اما نیاز به مدیریت بیشتر داریم. خطیب نماز جمعه مشهد چند هفته پیش بیان کردند که دستگاه‌های دولتی وظایف قابل واگذاری را واگذار نمایند، به تشکل‌ها و نظام‌های خصوصی اعتماد کنند و کارها را واگذار کنند. همچنین مقام معظم رهبری عنوان فرمودند که به جوانان هویت دهید. سازمان ما نیز جوان است و به تازگی 18 سالگی خود را جشن گرفته، اعضای آن جوان هستند، نیاز به کسب تجربه، دیده شدن، همراهی، شغل و حمایت دارند.
وی ادامه داد: درخواست ما از سازمان جهاد کشاورزی این است که در این راستا همراهی بیشتری داشته باشد و به جوانان فرصت دهد تا خود را نشان دهند. همین اعضای جوان ما مدیران آینده این مرز و بوم هستند، بنابراین نیاز است تا از فضای بعضا ناسالم و بدگویی‌های برخی افراد غرض‌ورز و اتفاقات گذشته دور شوند و با حمایت همه‌جانبه هویت‌دار گردند.
اشتغال سالانه 400 نفر جزو برنامه عملیاتی این سازمان است
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در خصوص اقدامات انجام شده برای اشتغال جوانان، گفت: برنامه عملیاتی ما بومی شده منطقه خراسان رضوی و مبتنی بر تجربیات متخصصان بخش است. در ابتدای برنامه عنوان شده که سالانه 400 نفر با اشتغال فصل، سالانه و طرح‎های کارورزی به کارگیری شوند. البته وظیفه سازمان ایجاد اشتغال نیست، بلکه ایجاد زمینه‌های اشتغال، آموزش درست و حرفه‎ای، فراهم آوردن محیط کاری و کسب تجربه و راهی است که به این بسترسازی منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل سفر به شهرستان‌های استان در چند ماهه اخیر رصد و پایش محل‌هایی جهت اشتغال جوانان بود که توفیقاتی نسبی نیز کسب شد، به طوری که ده‌ها نفر مشغول کار ثابت و تخصصی خود شدند و این نوید و انگیزه را به ما داد تا روش‌های مختلف جذب را بررسی کنیم.
قنادزاده بیان کرد: تکنولوژی‌ها پیشرفت کرده، برنامه‌ریزی‌ها پیچیدهتر شده و منابع محدود گشته اما نیاز افزایش یافته، دیگر کشاورزی سنتی دردی را دوا نمی‌کند. با ورود علم به متن کشاورزی علاوه بر نیاز به استفاده از تخصص، نیاز به افزایش بهره‌وری نیز احساس می‌شود. عرصه اشتغال در کشاورزی و فعالیتهای مرتبط با آن در استان ما فراهم است و با حمایتهای استانداری، جهاد کشاورزی و برنامه‌های این سازمان شاهد به کارگیری بیشتر افراد متخصص و یا افزایش درآمد شرکت‌های فعال خواهیم بود.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای اشتغال چند پیشنهاد وجود دارد که اطلاع‌رسانی صورت گرفته است، عنوان کرد: اولین پیشنهاد احداث گلخانه با مقیاس‌های کوچک و بزرگ است که تسهیلات بانکی نیز به آن اعطا می‌شود و در استان با توجه به محدودیتهای آبی و بهره‌وری آب در گلخانه قابل توجه خواهد بود.
وی افزود: دومین پیشنهاد در خصوص شرکت‌های خدمات فنی و مشاوره‌ای غیر دولتی است که این سازمان به تازگی نسبت به اعطای گواهی تاسیس این شرکت‌ها گام برداشته و هر فرد متخصص می‌تواند در یکی از زمینه‌های کشاورزی با کمترین هزینه نسبت به اخذ مجوز اقدام نماید و در راستای تصدی‌گری‌های این سازمان همراه باشد. اطلاعات تکمیلی آن در سایت این سازمان به آدرس agriengkh.ir منعکس گردیده است، سومین پیشنهاد نیز مشارکت در فعالیتهای تخصصی سازمان از قبیل مسئولان فنی، مدیران فارم‌ها، ناظران و طرح‌نویسان بوده که فراخوان‌های آن‌ها به تناسب ظرفیت استان اعلام شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/170059/برنامه-عملیاتی-ما-بومی-شده-برای-خراسان-رضوی-است
بستن   چاپ