پیام خراسان
سهم محیط زیست خراسان شمالی از مدیریت مناطق اندک است
جمعه 3 بهمن 1399 - 08:22:10
پیام خراسان - بجنورد- رییس محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط‌ زیست خراسان‌شمالی گفت: تنها 6.7 درصد از عرصه های استان به عنوان مناطق چهارگانه زیر نظر این اداره کل است که به همین علت در رده‌های پایین جدول استان‌های کشور قرار داریم.

اسکندر گردمردی روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در وضعیت استاندارد باید 17 درصد از عرصه ها به عنوان حفاظت شده و یا مدیریت شده باشد. 
وی افزود: برخی از مناطق در استان با توجه به اهمیت که به عنوان زیستگاه وحوش دارد در اولویت برای ارتقا دارد.
وی افزود: شاه جهان و نیز میاندشت در شهرستان جاجرم از جمله مناطقی است که تلاش داریم تا حفاظت از آن تقویت شود. 
شاه جهان، مامن وحوش رمیده از فعالیت معدنی ساریگل اسفراین می‌شود
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم گفت: حضور افراد سودجو برای برداشت غیرمجاز از معدن آلبلاغ در ساریگل اسفراین، عرصه را به وحوش تنگ کرده و این حیوانات مجبور به مهاجرت به منطقه شاه جهان شدند اما ما تلاش داریم تا این منطقه را برای آنان امن کنیم. 
اله پور اظهار داشت: منطقه شاه جهان در شرق پارک ملی ساریگل قرار دارد و تلاش داریم تا با ارتقای این منطقه به منطقه حفاظت شده، امنیت قوچ و میش های رمیده و کوچ کرده از پارک ملی ساریگل، ارتقا یابد.
وی خاطرنشان کرد: برای ارتقای منطقه شاه جهان به منطقه حفاظت شده، استعلام های لازم از دستگاه های مرتبط از جمله منابع طبیعی و آبخیزداری و نیز صنعت، معدن و تجارت استان گرفته شده است.
وی گفت: این طرح در دست بررسی است و با کسب موافقت های لازم، تلاش داریم تا حفاظت ها از این عرصه به عنوان زیستگاه قوچ و میش بیشتر شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: به یقین فعالیت در معدن آلبلاغ سبب ناامنی وحوش شده است.
اله پور گفت: با توجه به تاثیر فعالیت معدن در منطقه، از ایمیدرو هم درخواست شده است که هر گونه فعالیت اکشتاف و استخراج با لحاظ ارزیابی های زیست محیطی انجام شود.
وی افزود: ایمیدرو مکلف است تدابیر لازم برای کاهش خسارت به طبیعت و حیات وحش را مد نظر قرار دهد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در صورت کسب موافقت های لازم، 25 هزار هکتار از عرصه های شاه جهان در شرق ساریگل اسفراین به منطقه حافظت شده ارتقا می یابد.
برداشت غیرمجاز از معدن سرب و روی آلبلاغ اسفراین، که در منطقه ای کوهستانی و سخت گذر با همین نام واقع است، از اواخر سال 97 آغاز شد که از بهار 98 با هجوم سودجویان به این منطقه شدت بیشتری گرفت.
واقع شدن این معدن در منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شد سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی مدتها در ثبت آن ناکام بماند ولی سال قبل وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز مطالعات و اکتشافات اولیه بر روی این منطقه معدنی را برای ایمیدرو صادر کرد.
حوادث ریزش سنگ و آوار در معدن آلبلاغ تاکنون جان هفت نفر از برداشت کنندگان غیرمجاز را، که بعضا از دیگر مناطق کشور راهی این منطقه شده می شوند، گرفته است.
شهرستان 120 هزار نفری اسفراین در 60 کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.
در خراسان شمالی 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور زیست دارند و 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود، 68 خزنده از 228 گونه کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.
برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را مجموعا با گستره 197 هزار هکتار مدیریت می کند.
برچسب‌ها
سازمان حفاظت محیط زیست اسفراین اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی حیات وحش

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/312227/سهم-محیط-زیست-خراسان-شمالی-از-مدیریت-مناطق-اندک-است
بستن   چاپ