پیام خراسان
/سالروز وفات فاطمه کلابیه(س)/
وفاداری، ایثار و فداکاری، درس‌های مکتب ام‌البنین(س)
چهارشنبه 8 بهمن 1399 - 13:51:57
ایسنا - فرهنگی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مسائل مذهبی با اشاره سالروز وفات حضرت ام‌البنین(س)، گفت: فضائل این بانو فراوان است، اما آنچه بانوان امروز جامعه ما باید از حضرت فاطمه کلابیه(س) بیاموزند، درس فداکاری، ایثار و وفاداری است.

حجت‌الاسلام و المسلین علی صادقی در گفتگو با ایسنا به مناسبت سالروز وفات حضرت ام‌البنین (سلام‌الله علیها)، اظهار کرد: حضرت فاطمه کلابیه(س) از بانوان برتر و جزء برترین بانوان جهان اسلام هستند. یکی از ویژگی‌های مهم حضرت که باعث شد روز وفات ایشان را روز تکریم مادران شهدا بنامند، همسر و مادر شهید بودن است.
وی ادامه داد: ایشان همسر مولا امیرالمومنین (علیه السلام) و مادر چند شهید از جمله حضرت اباالفضل‌العباس است که جایگاه ویژه‌ای در میان شهدای کربلا دارند و این نام‌گذاری بسیار بجا و شایسته است.
صادقی با اشاره به جایگاه حضرت ام‎البنین(س) و رویکرد ایشان نسبت به ارادت به اهل‌بیت، تصریح کرد: جایگاه حضرت فاطمه ام‌البنین (س) جایگاه والایی است، چراکه ایشان فرزندانشان را در کربلا، فدای مکتب اهل‌بیت کردند. از همان ابتدا، رویکرد این بانو و حضور ایشان در منزل اهل‌بیت عصمت و طهارت، یک رویکرد ویژه بود و این رویکرد بعدها در گفتار و اعمالشان مشاهده می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: ازدواج ایشان با امیرالمومنین صرف یک انتخاب همسر نبود، بلکه جهت‌گیری ایشان که خودشان بعدا مطرح کردند، این بود که هدفمند وارد زندگی اهل‌بیت شدند و در کنار اهل‌بیت قرار گرفتند و این لیاقت را هم داشتند و این را جزو افتخارات خودشان می‌دانند.
این کارشناس مسائل مذهبی با تاکید بر جایگاه والای حضرت ام‌البنین(س)، افزود: اینکه ایشان همسری امیرالمومنین(ع) که پیش از این یک همسر الهی داشته را بعد از شهادت حضرت فاطمه(س) قبول می‌کنند و وارد خانواده‌ای می‌شود که تجربه بودن با فاطمه زهرا را درک کرده، نشان از جایگاه عظیم و رفیع این بانو است.
وی با اشاره به روایات تاریخی مطرح شده از فضایل حضرت ام‌البنین (س)، عنوان کرد: نقل می‌کنند که ایشان قبل از ازدواج با امیرالمومنین(ع) خوابی دیدند و هنگامی که عقیل، برادر امیرالمومنین(ع)، برای خواستگاری وارد خانه ایشان شده بود، ایشان این خواب را برای مادرش تعریف می‌کرد و مادر ایشان که خود زن عالمه‌ای بود و تعبیر خواب می‌دانست، به او مژده می‌دهد که بزرگی از بزرگان عرب به خواستگاری تو می‌آید و تو به همسری او برگزیده می‌شوی و خدا فرزندانی از او به تو می‌بخشد که مانند ماه می‌درخشند.
صادقی ادامه داد: در این هنگام پدر ایشان وارد خانه می‌شود و از طرف حضرت امیرالمومنین(ع)، از ایشان خواستگاری می‌کند و این اتفاق زیبا در زندگی این بانوی بزرگ رقم می‌خورد. این اتفاق نشأت گرفته از عظمت، جایگاه ویژه و کرامت خانوادگی این بانو بود که لیاقت این را پیدا کرد که در چنین جایگاهی قرار بگیرد.
وی با اشاره به روایتی از حضرت امیرالمومنین به برادرشان در خصوص صفات همسرش، گفت: ایشان به عقیل گفتند که «می‌خواهم همسری برایم انتخاب کنی که مهم‌ترین ویژگی او اخلاص، صفا و شجاعت خانواده‌اش باشد و خدا فرزندانی از او به من بدهد که در کربلا، همراه حسین(ع) باشند». بر این اساس می‌بینم این ازدواج، امری است که صرف زندگی زناشویی در آن مطرح نیست، بلکه امیرالمومنین(ع) به دنبال معاونانی برای فرزندشان در صحرای کربلا هستند و چه معاونی بهتر از اباالفضل عباس که ثمره این ازدواج است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فضایل اخلاقی این بانوی بزرگ، تصریح کرد: بعد از اینکه ایشان وارد زندگی امیرالمومنین(ع) می‌شوند، توجه ایشان به فرزندان حضرت فاطمه(س) نقل محافل زنانه می‌شود. زمانی که ایشان می‌خواست وارد خانه حضرت امیرالمومنین(ع) شود، متوجه شد که حضرت زینب(س) حضور ندارد، لذا ایشان را صدا زد و خطاب به ایشان گفت «زینب! گمان نکنی من آمده‌ام جای مادرت را بگیرم، من کجا، فاطمه زهرا کجا؟ فاطمه یک عنصر الهی، آسمانی، معصومه و دارای جایگاه ویژه‌ای است. من کِه هستم که جا او را بگیرم. اگر می‌بینید که قبول کردم بجای او وارد این خانه شوم، فقط بخاطر افتخار کنیزی فرزندان فاطمه است». او بعدها این موضوع را ثابت کرد و نشان داد که صرف یک شعار نیست و حتی پس از به دنیا آمدن حضرت ابوالفضل نیز از توجه ایشان به فرزندان حضرت فاطمه زهرا(س) کاسته نشد.
صادقی با اشاره به عملکرد این بانو بعد از واقعه عاشورا، گفت: جمله‌ای که حضرت ام‌البنین(س) بعد از واقعه عاشورا در مدینه فریاد زد، حاکی از ایمان درونی فاطمه ام‌البنین بود. او که قنداقه عباسش را دور سر فرزندان فاطمه(س) می‌چرخاند و او را فدایی حسین(ع) می‌نامید، بعد از شهادت فرزندانش هم نشان داد که این صرفا یک شعار نیست. نوع مواجهه ایشان با شهادت فرزندانش در واقعه عاشورا حاکی از ایمان قلبی و جایگاه ویژه این بانوی بزرگ جهان اسلام دارد، لذا این بانو اگرچه به ظاهر معصوم نیست، اما ثابت کرد که می‌شود انسان معصوم نباشد، اما به جایگاه عصمت برسد.
وی با بیان اینکه «آنچه بانوان امروز جامعه ما باید از حضرت فاطمه کلابیه(س) بیاموزند، درس فداکاری، ایثار و وفاداری است» اضافه کرد: مادران شهدای ما، زمانی که بر سر پیکر فرزندانشان می‌آمدند، جملاتی بیان می‌کردند که برگرفته از بیانات ام‌البنین(س) بود و او را الگوی خود قرار دادند. کسی که همسر و مادر شهید بود، اما به گونه ای حرف می‌زد که هیچگاه نشانی از ضعف در سخنانش نبود، و شجاعت، صلابت، ایمان و استقامت او را در تاریخ ماندگار کرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/315382/وفاداری،-ایثار-و-فداکاری،-درس‌های-مکتب-ام‌البنین(س)
بستن   چاپ