پیام خراسان
سرما درختان بادام خراسان شمالی را به دام انداخت
يکشنبه 3 اسفند 1399 - 12:41:19
پیام خراسان - بجنورد- رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: بخشی از درختان بادام استان که به دنبال گرمای اواخر بهمن ماه به شکوفه نشسته بودند، با ورود جبهه بارشی پایان هفته گذشته و کاهش محسوس دمای هوا دچار سرمازدگی شدند.

عبدالحسین نامور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: درختان زودگل بادام که در تمام شهرستان های این استان پراکنش دارند، خسارت دیده اند اما هنوز برآورد دقیقی از میزان خسارات وارده صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه بیشتر درختان بادام استان زودگل هستند، افزود: هر ساله در بهمن و اسفند جبهه هوای سرد و بارش برف در استان وجود دارد که موجب سرمازدگی درختان به ویژه بادام و زرد آلو می شود.
وی از باغداران خواست تا گونه های زودگل درختی خود را با ارقام دیرگل جایگزین کنند و گفت: با این اقدام از بخش زیادی از خساراتی که هرساله با نوسانات دمایی متوجه کشاورزان می شود، جلوگیری خواهد شد.
سرما خواب زمستانی درختان را عمیق‌تر کرد
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: سرمای چند روز اخیر در کنار خسارت به درختان زودگل، برای سایر گونه های باغی مفید بوده و سبب عمیق تر شدن خواب زمستانی باغ های استان شده است.
نامور افزود: این سرما موجب شد تا ارقامی که هنوز گل نداده اند اما در آستانه بیداری و شکوفه دادن بودند، مجدد به خواب روند و این امر آنها را از آسیب سرمای اسفندماه و نیز بهاره در امان نگه خواهد داشت.
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: حوادث طبیعی در 10 سال گذشته بیش از 42 هزار و 107 میلیارد ریال به کشاورزان این استان خسارت زده است که بیشترین میزان آن از ناحیه سرمازدگی بوده است.
وی اظهار داشت: 83 درصد از 10 هزار و 71 میلیارد ریال خسارت وارده به بخش کشاورزی استان در سال جاری نیز مربوط به سرمازدگی است.
وی از کشاورزان خواست تا محصولات خود را بیمه کنند و افزود: تنها اهرم برای کمک به خسارت دیدگان بخش کشاورزی، بیمه است و صندوق بیمه فقط خسارت کشاورزان بیمه شده را جبران می کند.
وی گفت: امسال باغداران خراسان شمالی حدود 6 هزار هکتار از باغ های خود را بیمه کرده اند.
وی گفت: پدیده سرمازدگی هرساله در ماه های اسفند و فروردین کشاورزان این استان را آزار می دهد و خسارت سرما در درختان هسته دار، که زودتر از موعد به گل می نشینند، بیشتر است.
وی اظهار داشت: گل‌دهی باغ های برخی نقاط استان در حالی است که اداره کل هواشناسی استان از افت دمای هوا در روزهای آینده نیز خبر داده است و این سرما می تواند خسارت به درختان مثمر وارد کند که این موضوع باعث نگرانی باغداران شده است.
کارشناسان باغبانی تنها راه مقابله با سرمازدگی را تغذیه درست باغ ها می دانند، کشاورزان باید با تغذیه مناسب و اصولی باغ خود، مقاومت درختان را در برابر سرما افزایش دهند.
نامور از کشاورزان خواست تا هرساله در پاییز نسبت به محلول پاشی باغ خود اقدام کرده و از این طریق میزان خسارت سرمای زودرس را به حداقل برسانند.
وی همچنین بر ایجاد دود و تولید گرما در باغ ها تاکید و اظهار کرد: محلول پاشی، استفاده از کودهای آلی، مبارزه با بیماری ها و آفات، سمپاشی و هرس کمک بسیار خوبی به جلوگیری از سرمازدگی می کند.
وی گفت: البته باید سعی شود در ایجاد باغ های جدید و نوسازی باغ های قدیمی نیز به کاشت گونه های درختان دیرگل و مقاوم به سرما بیشتر توجه کرد.
سالانه تنها حدود 15 درصد از عرصه های زراعی و باغی خراسان شمالی زیر پوشش طرح بیمه محصولات کشاورزی قرار می گیرند.
ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی این استان در بخش‌های مختلف 77 هزار و 572 میلیارد ریال است که بیشترین تولیدات در بخش زراعی است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان 300 هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود 44 درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و 37 تا 42 درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
برچسب‌ها
بجنورد صندوق بیمه کشاورزی حوادث طبیعی کشاورزی بارش برف خراسان شمالی خسارت مالی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/326697/سرما-درختان-بادام-خراسان-شمالی-را-به-دام-انداخت
بستن   چاپ