پیام خراسان
شاخص ترین اقدامات شهرداری یونسی بجستان در سه سال گذشته از زبان شهردار
يکشنبه 10 اسفند 1399 - 17:21:00
پیام خراسان - به گزارش خبرآنلاین از خراسان رضوی : حمید زارع حسینی که از ابتدای روی کارآمدن شورای پنجم یونسی به عنوان شهردار این شهر منصوب شده اقدامات شاخص خود را به سه بخش اصلی حوزه «تامین امکانات زیرساختی»، «طراحی و اجرای برنامه های اجتماعی» و «ایجاد زیرساخت های تولید درآمدهای پایدار» دسته بندی کرد و گفت: شهرداری شهر کوچک یونسی در بدو ورود بنده با انبوه مشکلات و گرفتاری ها و بدهی ها مواجه بود و در سه سال گذشته با تلاش همه گیر و حمایت ها و مساعدت های فراوان اعضای شورای شهر توانستیم اقدامات بسیار موثری برای شهر انجام دهیم که شاخص اصلی این اقدامات معرفی یونسی و مطرح شدن شهرداری در کشور و تلاش برای کسب اعتبار شخصیت برای یونسی بود.
اقدامات زیرساختی؛
تقویت زمینه اشتغال، تامین زیرساخت های توسعه شهر و تقویت سرانه های شهری اهداف عمده این حوزه است. 
زارع حسینی در این بخش اقدامات متعددی را مورد اشاره قرار داد ازجمله انجام مطالعات سه طرح گردشگری باهدف استفاده از پتانسیل اصلی یونسی در این حوزه، ایجاد زمینه اشتغال برای مردم شهر و تامین موجبات رونق اقتصاد گردشگری یونسی.
وی در این باره گفت: با توجه به وجود یک کاروانسرای قدیمی و تاریخی در داخل شهر، با اجرای یک پروژه مطالعاتی به دنبال اخذ مجوزهای لازم برای ایجاد یک اقامتگاه بومگردی، بازارچه صنایع دستی و تولیدات محلی و تالار شهر در این کاروانسرا بودیم.
همچنین با توجه به اینکه نزدیک ترین کویر به مرکز استان در یونسی قرار دارد برنامه تملک کویر و اجرای مطالعات و اخذ مجوزها و موافقت اصولی برای اجرای برنامه های کویرنوردی جهت ضابطه مند شدن برنامه ها و تولید درآمد برای شهر نیز در برنامه های شهرداری قرار گرفت.
علاوه بر آن احداث پارک زائر در جوار جاده اصلی و ایجاد مجتمع خدماتی رفاهی تفریحی با مجموعه فروشگاهی، فضای بازی و ورزش، خدمات خودرو و CNG، فضای سبز که مطالعات آن به تصویب رسیده و در شرف کلنگ زنی است.
به گفته زارع حسینی در موضوع آسفالت معابر اقدامات خوبی انجام شده و 500 تن قیر در سه سال جذب شده و عملیات آسفالت اجرا شده است. اجرای گسترده پروژه پیاده روسازی و جدول گذاری معابر شهر، آسفالت 45 هزار مترمربعی معابر اصلی و فرعی و تامین امکانات و اماکن ورزشی استاندارد از جمله برنامه های به اجرا درآمده در این دوره بوده است.
تنها در حوزه امکانات و اماکن ورزشی می توان به احداث ایستگاه ورزش بلوار امام رضا(ع) به مساحت 300 متر و اعتبار 300 میلیون ریال، مجتمع 180 مترمربعی بازی کودکان و زمین والیبال ساحلی در پارک امت اشاره کرد.
ضمن اینکه 15 سال پس از تاسیس شهرداری یونسی، سامانه اتوماسیون اداری در این دوره با هزینه 200 میلیون ریال خرید و راه اندازی شد.
شهردار یونسی در عین اقدامات اشاره شده، مهم ترین بخش فعالیت زیرساختی شهرداری را تهیه و تصویب طرح هادی یونسی عنوان کرد و گفت: یونسی پیش از این به مدت 13 سال فاقد طرح هادی شهر بود. در واقع طرح هادی شناسنامه و هویت شهر قلمداد می شود و پیش از آن انضباطی در شهر وجود نداشت. در خصوص سرانه ها، لکه های مسکونی، مجوزهای تجاری، عرض معابر، محدوده خدمات شهری و دچار بلاتکلیفی فراوانی بودیم. لذا در این دوره و با پیگیری های فراوان در اسفند 96 موفق شدیم تصویب طرح هادی را اخذ کنیم که گام بزرگ در مسیر توسعه شهر خواهد بود و پس از افق های پیشرفت و درآمدزایی ارتقای شخصیت شهر روشن خواهد بود.
تامین ناوگان و ماشین آلات نیز از دیگر مباحث مورد اشاره زارع حسینی بود. وی در این باب گفت: به عنوان یک شهرداری نیاز به دستگاه ها و ماشین آلات خدماتی سال به سال بیشتر می شود. از این رو با ممارست فراوان موفق شدیم در سال 97 و در عین قطع بودجه های حمایتی شهرداری ها، درحالیکه عمده شهرداری ها برای تامین منابع خود ناچار به فروش املاک و ماشین آلات بودند یک دستگاه کامیون به ارزش یک میلیارد تومان را با اخذ حمایت سازمان همیاری شهرداری های استان و تنها با پرداخت ده درصد قیمت، خریداری کرده و به سرمایه شهرداری اضافه کنیم.
همچنین در مذاکره و رایزنی با شهردار مشهد، دو دستگاه خودرو وانت مزدا به قیمت پایه کارشناسی از این شهرداری خریداری شده و به ناوگان خدماتی شهرداری یونسی افزوده شد. علاوه بر این نیز در سال های 96 و 97 یک میلیارد تومان تجهیزات و ماشین آلات برای راه اندازی کارگاه بتن سازی از شهرداری مشهد به طور رایگان تامین کردیم.
تامین درآمدهای پایدار
زارع حسینی با بیان اینکه شهرهای کوچک از جمله یونسی امکانات درآمدی بسیار محدودی دارند گفت: برای تامین هزینه های نگهداری شهر و امکان توسعه شهری ناچار به ایجاد شرایطی هستیم تا شهرداری از حداقل درآمدهای خوب برای تامین بودجه های آتی آسوده خاطر باشد. با این نظر از اولین اقدامات زیرساختی ما احداث و راه اندازی یک کارگاه تولید فرآورده های بتنی با 5 محصول بود تا به موجب ضمن تامین نیازهای عمرانی شهر، زمینه ای برای درآمد شهرداری ایجاد شود.
در حال حاضر میزان قابل توجهی از محصولات کانیو، جدول، بلوکه، انواع کفپوش و موزاییک در اندازه های مختلف رنگی و ویژه نابینایان در انبار این کارخانه به صورت دپو موجود است. از ابتدای سال جاری حدود 200 تن سیمان در این کارگاه و حوزه عمران شهر مصرف کرده ایم و علاوه بر مصارف درون شهری، شهرداریهای بجستان، گناباد و فیض آباد نیز از مشتریان و مصرف کنندگان محصولات این کارخانه به شمار می روند.
اقدام مهم تر نیز ثبت یک معدن ماسه بادی برای استفاده در امور عمرانی و کشاورزی چاه های کشاورزی و باغات پسته یونسی بود که در این دوره انجام شد. به گفته زارع حسینی با توجه به اینکه یونسی در منطقه ای کشاورزی قرار گرفته و با وجود 200 حلقه چاه تمرکز بالایی روی باغات پسته وجود دارد این معدن می تواند درآمد مناسبی برای شهرداری ایجاد کند. این در حالی است که یونسی به عنوان کانون بحران شناخته شده و اخذ چنین مجوزی اصولا امکان پذیر نیست اما با پیگیری های فراوان و در پس دوسال پیگیری، با همکاری و حمایت های نماینده شهرستان در مجلس، فرماندار و مدیرکل وقت منابع طبیعی مهندس صحرایی، موفق به اخذ مجوز راه اندازی معدن شدیم که به سبب منافع سه جانبه شده است.
از طرفی ماسه مصرفی کشاورز منطقه تامین شد، برداشت ماسه از منطقه ضابطه مند شد و در شرایط سخت کرونایی سبب ایجاد اشتغال در شهر و تولید درآمد پایدار برای شهرداری شده است. چنانکه در حال حاضر یک دستگاه لودر و چهار دستگاه کامیون متعلق به شهرداری به همراه سه دستگاه کامیون اجاره در این معدن مشغول به کار هستند و از ابتدا مهرماه تا کنون از این محل بیش از 7 میلیارد ریال درآمد داشته ایم.
از دیگر اقدامات مورد تاکید شهردار یونسی تامین کمک های نقدی از محل های گوناگون و تحقق تمرکز بر تحقق بودجه های پیش بینی شده بوده و در سه سال گذشته بالاترین میزان جذب و تخصیص اعتبارات را هم در تملک دارایی و هم ماده 58 نسبت به شهرداریهای هم جوار و مشابه داشتیم.
حوزه اجتماعی فرهنگی
زارع حسینی خاطرنشان کرد: نوپا بودن شهر یونسی مخاطرات و دغدغه های فراوانی به همراه دارد اما همه تلاش ما آن بوده از این دغدغه ها فرصتی برای تعاملات اجتماعی، تقویت حس مشارکت در بین مردم و افزایش سرمایه اجتماعی شهر یونسی بهره ببریم. 
در این مسیر با برگزاری جلسات متعدد برنامه های آموزشی نسبت به جذب مشارکت مردم برای اجرای پروژه های مشارکتی با حضور حداکثری در امور عمرانی شهر مبادرت کردیم و حضور فعال و چشمگیر شهروندان سبب ایجاد رقابت بین مردم شده است.
از جمله این اقدامات می توان به اجرای پروژه مشارکتی پیاده روسازی معابر شهر اشاره کرد که پس از تامین مصالح و لجستیک توسط شهرداری، عملیات اجرایی پروژه و تامین نیروی انساتی از جانب مردم به انجام رسید.
جلب مشارکت همه جانبه شهروندان و همکاری با نیروهای خدمات شهری شهرداری در امر نظافت و پاکیزی شهر و نظافت و شستشوی معابر، توافق مالکین برای تخریب و آوار برداری منازل مسکونی فرسوده و خطر ساز و مشارکت خیره کننده شهروندان در قرنطینه خودخواسته و ضدعفونی معابر شهری در دوران کرونا حاصل اجرای چنین برنامه های وحدت بخش در شهر بوده است.
علاوه بر اینها با اجرای اجتماعات مختلف فرهنگی و ورزشی و تفریحی در مناسبت های مختلف، برگزاری مسابقات ورزشی، جشن و مراسم مذهبی و آیینی در شهر و با حضور شهروندان زمینه حضور اجتماعی، تقویت تعاملات شهروندی و ایجاد حس آرامش و امنیت و دوستی بین مردم را فراهم کردیم.
در این حوزه علاوه بر مسابقات مختلف برادران و توجه ویژه به فعالیت های ورزشی خواهران، در مناسبتهای گوناگون ملی و مذهبی، با برگزاری همایش های پیاده روی خانوادگی، جشن ها و جنگ شادی در اعیاد، مراسم یادواره شهدای گمنام و شهدای بخش یونسی، برگزاری کارگاه های آموزشی و مهارتهای زندگی و خانواده و حق شهروندی و... نسبت به آگاه سازی، آموزش و تقویت روحیه شهروندی و مدنی اقدام کردیم.
تعامل و ارتباطات
شهردار یونسی در ادامه گفت: تقویت جایگاه شهر یونسی در استان از اصلی ترین اهداف ما در سه سال گذشته بوده است. از این رو در این دوره نهایت تلاش خود را برای ایجاد ارتباطات سازنده و تعاملات مفید برای شهر با نهادها، سازمان ها، مدیران دستگاه های اجرایی و خدماتی دولتی و عمومی و بخش خصوصی به کار بستیم. از جمله فواید این اقدامات می توان به تامین 90 درصدی بودجه خرید کامیون از جانب سازمان همیاری شهرداری های استان، تامین 500 میلیون تومان بودجه برای احداث زمین چمن مصنوعی که بیش از 600 میلیون تومان هزینه در برداشت، تامین تجهیزات خدماتی، شهری و اداری از نهادهای مختلف در مرکز استان و پایتخت در چند نوبت و ایجاد ارتباط مناسب با نهادهای عام المنفعه از جمله مجمع خیرین مدرسه ساز که سبب توسعه فضاهای عمومی و مدارس یونسی بوده اشاه کرد.
افزایش اعتبار شهرداری یونسی و تقویت پتانسیل های آن از طریق تصاحب کرسی های معتبر استانی و کوشری هدفی بود که در این دوره به خوبی محقق شد. ما در سال های 96 و 99 در بین 77 شهردار استان، در انتخابات نماینده شهرداران موفق به اخذ رای اعتماد از شهرداران استان شدیم که اعتبار فراوانی را به سرمایه ما افزود.
در سطح کلان نیز دعوت از مدیران ارشد استان و کشور به شهر یونسی و پیگیری خواسته ها و نیازهای شهر از این مسیر مورد توجه خاص بود. در دوره فعلی بیشترین حضور مدیران ارشد استان وکشور در شهر یونسی و به همت شهرداری را شاهد بودیم که منشا اثر فراوانی برای شهر بوده است.

پیام خراسان

48
کد خبر 1491035

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/330420/شاخص-ترین-اقدامات-شهرداری-یونسی-بجستان-در-سه-سال-گذشته-از-زبان-شهردار
بستن   چاپ