پیام خراسان
مهر گزارش می‌دهد؛
گلایه دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی بجنورد از نبود خوابگاه
دوشنبه 16 فروردين 1400 - 09:18:19
خبرگزاری مهر - خراسان شمالی
پیام خراسان - بجنورد- دانشگاه علوم پزشکی بجنورد از کمبود خوابگاه دخترانه رنج می‌برد لذا دانشجویان دختر مجبورند هزینه‌های سنگینی را برای حضور در خوابگاه‌های خودگردان پرداخت کنند.

خبرگزاری مهر ؛ گروه استان‌ها: مشکلات صنفی دانشجویان یکی از مواردی است که همواره مورد نقد این قشر بوده؛ مشکلاتی از جمله تأمین خوابگاه، کیفیت خدمات رفاهی و تغذیه که جزو دغدغه‌های دانشجویان می‌باشد.
اما برخی مشکلات و کمبودها در کمتر دانشگاهی دیده می‌شود و صرفاً برخی از دانشگاه‌های محدود در کشور هستند که امکانات ابتدایی را نداشته باشند.
یکی از این موارد خوابگاه برای دانشجویان دختر است. این امکان یکی از مهم‌ترین مواردی است که هر دانشگاه باید داشته باشد زیرا علاوه بر کاهش هزینه‌های دانشجویان، نقشی اساسی در تأمین امنیت بیشتر برای دانشجویان دختر دارد.
اما دانشگاه علوم پزشکی بجنورد در تأمین خوابگاه برای دانشجویان دخترش مشکلات فراوانی دارد. این دانشگاه صرفاً یک خوابگاه دولتی دخترانه داشته که کفاف دانشجویان را نمی‌دهد از این رو دانشجویان مجبورند به خانه‌های شخصی و یا خوابگاه‌های خودگردان رجوع کنند.
این مسئله انتقاد بسیاری را متوجه دانشگاه کرده است. از سوی دیگر نظارت کافی بر قیمت و امکانات خوابگاه‌های خودگردان نیز صورت نمی‌گیرد؛ از این رو مشکلات دو چندان شده است.
البته در دوران کرونا حضور دانشجویان غیر بومی در دانشگاه کاهش یافته اما از آن جایی که رشته‌های این دانشگاه عموماً دوره کارآموزی دارند، دانشجویان زیادی می‌بایست به بجنورد بیایند.
از این رو طبق برنامه ریزی های انجام شده دوره‌های کارآموزی بین دانشجویان تقسیم شده است و در هر بازه زمانی تعدادی از دانشجویان دختر و پسر موظف به حضور در دانشگاه و یا بیمارستان‌ها هستند.
هزینه یک میلیونی خوابگاه خودگردان برای یک ماه!
حدیث سعادتمند، یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: ورودی مهرماه 98 هستم و اکنون چهار ترم است به دلیل امضای تعهد نامه اجباری توسط دانشگاه، نگران تهیه خوابگاه هستم.
وی افزود: دانشجو باید صرفاً دغدغه درس و تحصیل را داشته باشد و زمانی که درگیر مسائلی مانند تهیه خوابگاه باشد تمرکز خود را به کلی از دست می‌دهد.
این دانشجو با اشاره به اینکه شورای صنفی در دانشگاه علوم پزشکی بجنورد فعال نیست، گفت: از آنجایی که دانشجویان خوابگاهی در شهرهای دیگر سکونت دارند، دسترسی مستقیم به مسئولان نداشته و آنها جوابگوی انتقاد دانشجویان نیستند.

پیام خراسان


وی افزود: اکنون به صورت هفتگی مبلغ 210 هزار تومان از دانشجویان برای حضور در خوابگاه خودگردان اخذ می‌شود؛ این در حالی است که برای گذراندن دوران کارآموزی خود باید 5 هفته در بجنورد ساکن باشیم.
سعادتمند تصریح کرد: چنین هزینه‌ای در دوران کرونا به شدت به خانواده‌ها فشار وارد می‌کند.
این فعال دانشجویی بیان داشت: چرا باید دانشجویان دانشگاه دولتی برای خوابگاه خود هزینه‌های سنگینی بپردازند؟
امکانات بسیار ضعیف خوابگاه‌های خودگردان
سیده فاطمه معصومی، یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه به خبرنگار مهر گفت: مدتی است که از اعلام هزینه‌های جدید برای خوابگاه غیر دولتی می‌گذرد؛ قیمتی که هیچ سنخیتی با امکانات خوابگاه ندارد.
وی افزود: ابتدا بیان شد این خوابگاه مجهز است اما پس از ورود متوجه شدیم حداقل امکانات لازم برای زندگی را ندارد؛ متاسفانه این اتفاق جدید نیست و هر ترم اجرا می‌شود.
معصومی بیان داشت: ترم ابتدایی که وارد خوابگاه خودگردان شدم با مکانی مواجه شدم که هیچ‌گونه امکانات رفاهی نداشت؛ آن خوابگاه حتی دارای فرش و سیستم گرمایشی نیز نبود؛ این مسائل نشان می‌دهد که دانشگاه باید اقدامی جدی در زمینه ایجاد خوابگاه انجام دهد.
این فعال دانشجویی با طرح این سئوال که اکنون چه کسانی در خوابگاه دولتی دخترانه ساکن هستند، گفت: به دانشجویان پیش از ورودی 96 خوابگاه دولتی تعلق گرفته است؛ حال حتی دانشجویان سال 96 نیز در آستانه فارغ التحصیلی هستند؛ پس این جاهای خالی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
به این ترتیب کمبود خوابگاه دولتی مشکل اساسی این دانشگاه است که باید مسئولان هر چه سریع‌تر اقداماتی پیرامون آن انجام دهند.
خوابگاه دخترانه نیاز فوری دانشگاه علوم پزشکی بجنورد
سمیه جباری، دانشجوی ترم 6 این دانشگاه در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار کرد: مسئولان به جای اینکه پاسخگو بوده و به فکر ایجاد خوابگاه جدید باشند، می‌گویند که در دفترچه انتخاب رشته قید شده بود که خوابگاه تعلق نمی‌گیرد.
وی افزود: آیا نوشتن یک جمله که خوابگاه به دانشجویان تعلق نمی‌گیرد نافی مسئولیت مدیران است؟ آیا دختران این دانشگاه باید هر ترم با صرف هزینه‌های سنگین در مکانی بدون امکانات و با امنیت پایین ساکن شوند؟
جباری خاطرنشان کرد: چه زمانی بناست مدیران دانشگاه مسئولیت ساخت خوابگاه دخترانه را قبول کنند؟

پیام خراسان


این فعال دانشجویی ادامه داد: اگر دانشگاه بودجه کافی در این زمینه ندارد می‌تواند از ظرفیت خیران استفاده کند؛ همانطور که دانشگاه دولتی بجنورد توانسته با جذب خیر خوابگاه‌های بسیار مجهزی برای دانشجویان دختر خود بسازد.
وی در انتها گفت: بسیاری از خانواده‌ها با امید رایگان بودن هزینه‌ها فرزند خود را به دانشگاه دولتی فرستاده‌اند اما اکنون با هزینه‌های گزاف مواجهند.
ساخت خوابگاه واجب است / مسئولان اقدام کنند
رضوان علیزاده، مسئول سابق بسیج دانشجویی خواهران این دانشگاه نیز به خبرنگار مهر گفت: کارآموزی‌های دانشجویان در بازه‌های مختلف زمانی تقسیم شده است و به صورت گروه‌های مختلف به دانشگاه آمده و از ظرفیت خوابگاه‌ها استفاده می‌کنند.
وی افزود: کارآموزی‌ها به صورت فشرده و در یک ماه برگزار می‌شود اما به علت ناهماهنگی‌های موجود بین آموزش و خوابگاه، حضور برخی ورودی‌ها با هم تداخل داشته است.
علیزاده در خصوص وضعیت خوابگاه‌های خودگردان بیان کرد: وضعیت خوابگاه‌های خودگردان پس از آغاز کلاس‌های کارآموزی بسیار اسف بار است؛ نبود سالن مطالعه، کمبود حمام و سرویس‌های بهداشتی در قیاس با تعداد دانشجو، کثیف بودن فرش‌ها و حتی در دسترس نبودن مایع دستشویی از جمله این مشکلات است که در دوران کرونا مهم‌تر نیز می‌شود.
این فعال دانشجویی عنوان کرد: هیچ تناسبی بین امکانات و هزینه دریافتی از دانشجویان وجود ندارد.
وی افزود: ترم گذشته دانشجویان صرفاً 2 هفته در خوابگاه‌ها حضور داشتند اما هزینه کل ترم را پرداختند و این مبلغ به دانشجویان باز گردانده نشد.
علیزاده در انتها خطاب به مسئولان دانشگاه گفت: ساخت خوابگاه دولتی برای دانشجویان دختر یک امر مهم و واجب است و باید هر چه سریع‌تر این اقدام صورت گیرد.
تأمین خوابگاه دانشجویی دخترانه یکی از وظایف ابتدایی مسئولان دانشگاه است که اکنون به یک مطالبه تبدیل شده. حال باید دید رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی چه زمانی به دغدغه‌های دانشجویان توجه کرده و حرف آنها خواهد شنید.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/344657/گلایه-دانشجویان-دختر-دانشگاه-علوم-پزشکی-بجنورد-از-نبود-خوابگاه
بستن   چاپ