پیام خراسان
خسارت خشکسالی به 80 درصد مراتع عشایر خراسان جنوبی
دوشنبه 23 فروردين 1400 - 11:57:47
پیام خراسان - پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران / مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: 40 درصد از مراتع استان در حوزه عشایر است که به دلیل کاهش بارندگی 80 درصد آن خسارت دیده است.
عصمتی پور، مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی با اشاره به جدی بودن خشکسالی در استان، بیان داشت: 40 درصد از مراتع استان در حوزه عشایر واقع شده که به دلیل کاهش میزان بارندگی 80 درصد آن خسارت دیده است.
عصمتی پور گفت: بیشترین آسیب از فقر مرتع را عشایر متحمل می‌شوند زیرا محل کسب درآمد عشایر دامداری است و خشکسالی مراتع موجب می‌شود نرخ مرگ و میر دام افزایش یابد و دام هایی که زنده می مانند نیز به دلیل تغذیه ناکافی فرآورده های آنها شامل گوشت، شیر و پشم بسیار اندک خواهد بود.
وی پائین آمدن سطح آب در چاه های مالداری را از دیگر اثرات کاهش بارندگی ها عنوان کرد و افزود: 140 حلقه از چاه‌های مالداری استان که عشایر در کوچ از آن بهره‌مند می‌شوند خشک شده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی موارد فوق را اثرات مسقیم خشکسالی بر عشایر قلمداد کرده و گفت: کاهش درآمد، بیکاری، افزایش مهاجرت، ناامنی و در نهایت افزایش قیمت نهاده های دامی از تاثیرات غیر مستقیم خشکسالی بر عشایر استان می‌باشد.
عصمتی پور خسارت های وارده در بخش کشاورزی و دامداری عشایری بر اثر خشکسالی را زیاد برشمرد و گفت: در مجموع بیش از 300 میلیارد تومان در حوزه عشایر خسارت وارد شده است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی گفت: کمک به صندوق های اعتبارات خرد زنان عشایری به مبلغ 2.5 میلیارد تومان، اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز با ارائه 26 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت در راستای 556 قرارداد پرواربندی، ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه 5 ساله به مبلغ 10.7 میلیارد تومان، آبرسانی سیار برای شش هزار و 520 خانوار عشایری و توزیع 27 هزار و 227 تن علوفه و نهاده دامی از اقدامات امور عشایر استان برای کمک به عشایر استان می باشد.
عصمتی پور با اشاره به سوء استفاده دلالان و واسطه ها از شرایط پیش آمده گفت: با توجه به شرایط مرتع در استان و گرانی علوفه، هزینه های نگهداری و حفظ دام بسیار بالا است و تعداد زیادی از دامداران و عشایر تصمیم به فروش دام خود گرفته اند که این موضوع سبب گردیده دلالان، دام را با قیمت ناچیز و با چک و حتی با وعده بلند مدت از دامدار خریداری کنند و عملا در نهایت مبلغی دست دامدار را نمی گیرد و شغل وی نیز از دست می رود.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: با توجه به کمبود علوفه مرتعی و گرانی و کمبود علوفه در بازار، باید درخصوص خرید دام مازاد عشایر ورود پیدا کرد و درصورتی که دام خریداری شده مناسب برای کشتار نباشد با در اختیار قرار دادن نهاده به صورت" قرارداد پرواربندی" پس از طی دوره پروار، دام را به کشتارگاه منتقل شود که ضمن تثبیت اشتغال دامدار، از سوء استفاده دلالان و واسطه ها نیز جلوگیری می کند.
وی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات قرض الحسنه با دوره بازپرداخت حداقل 5ساله برای نگهداری دام، خرید نهاده های دامی مورد نیاز و همچنین بخشودگی جرایم دیرکرد و تمدید تسهیلات پرداختی به عشایر به مدت حداقل سه سالدر شرایط کنونی می‌تواند کمکی برای عشایر باشد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/348169/خسارت-خشکسالی-به-80-درصد-مراتع-عشایر-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ