پیام خراسان
پنج هزارو 200 هکتار از عرصه‌های طبیعی غرب مازندران آلوده است
يکشنبه 19 ارديبهشت 1400 - 02:10:09
پیام خراسان -

پیام خراسان


آفات و بیماری طی یک دهه اخیر به مشکل جدی برای عرصه های طبیعی غرب مازندران بویژه جنگل های هیرکانی تبدیل شده است و در حال حاضر بخشی از درختان عرصه های ارزشمند این مناطق با بیماری ها و آفات وارداتی دست و پنجه نرم می کنند.
عبدالرضا سنگاری از پروانه تخم انگشتری به عنوان مهم ترین آفت عرصه های طبیعی این منطقه یاد و سطح آلودگی به این آفت را پنج هزار هکتار برآورد کرده است.
پروانه تخم انگشتری یکی از آفات مهم درختان میوه و بعضی گونه های درختان جنگلی است که از آن با عنوان قاتل جنگل هم یاد می شود. این پروانه توده‌های تخم خود را مانند حلقه انگشتری دور تا دور سرشاخه‌های درختان قرار می‌دهد و به همین دلیل هم به آن تخم انگشتری گفته می شود. لاروهای این حشره از برگ درختان تغذیه می‌کنند و به مرور آن را از بین می برند. برای پیشگیری و ریشه کنی این آفت باید هرس شاخه‌های درختان و از بین بردن لانه تخم لارو به همراه عملیات محلول پاشی اجرا شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر ، سنگاری گفت که 50 هکتار از عرصه های طبیعی منطقه به آفت شب پره شمشاد ، 100 هکتار به آفت پروانه دم قهوه ای بلوط و 50 هزار هکتار هم به آفت سوسک برگخوار ممرز آلوده است.
وی افزود که از 80 میلیارد اعتباری برای مقابله با آفات در این عرصه ها نیاز است ، امسال 166 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی ، منابع استانی و ماده 13 اختصاص یافته است.
سنگاری گفت که از مجموع اعتبارات اختصاص یافته ، هشت میلیارد و 140 میلیون ریال برای مبارزه با آفات و چهار میلیارد و 520 میلیون ریال هم برای خرید محلول ها جهت کنترل آفات در سطح 480 هکتار از مناطق بحرانی از آفات تخصیص یافته است.
وی افزود : با تخصیص این میزان اعتبار ، اجرای طرح مقابله با آفات در سطح 405 هکتار از مناطق جنگلی و مرتعی منطقه از ابتدای سال شروع شده و مقابله در 75 هکتار دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر بیشترین فعالیت آفت پروانه تخم انگشتری در مناطق حفاظت شده البرز مرکزی اعلام کرد و گفت که مکاتبات لازم با اداره کل محیط زیست استان در زمینه تخصیص اعتبارات لازم از سوی آن اداره کل برای مبارزه با آفت صورت گرفته است.
حوزه اداره کل منابع طبیعی استان مازندران - نوشهر، مرکز جنگل‌های هیرکانی و بخش البرز مرکزی را با گستره حدود 315 هزار هکتار عرصه جنگلی و 197 هزار و 152 هکتار مرتع از رامسر تا رویان را پوشش می‌دهد. 
جنگل‌های هیرکانی با 1.9 میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی‌داغ در شرق استان گلستان، در گستره‌ای به طول تقریبی 800 کیلومتر و عرض 20 تا 70 کیلومتر پراکنش دارد. البته لازم به ذکر است که بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی در کشور آذربایجان قرار دارد.
در زمان حاضر جنگل‌های هیرکانی، زیست بوم 296 گونه پرنده و 98 گونه پستاندار است. همچنین 150 گیاه بومی درختی و بوته‌ای (مانند شمشاد و انجیلی) نیز در آن یافت می‌شود.
برچسب‌ها افت نوشهر منابع طبیعی و آبخیزداری

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/359315/پنج-هزارو-200-هکتار-از-عرصه‌های-طبیعی-غرب-مازندران-آلوده-است
بستن   چاپ