پیام خراسان
ستاد توسعه خاوران به ثمر نشست؛
جذب بیش از 3 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی
شنبه 1 خرداد 1400 - 07:01:51
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - امضای پنج تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری به ارزش بیش از 3 هزار میلیارد تومان در بخش‌های تولید لاستیک، روغن لانولین، صنایع چوب و مواد معدنی، نخستین ثمرات "ستاد توسعه خاوران" است که حدود پنج ماه قبل برای توسعه پایدار، همه‌جانبه و متوازن خراسان جنوبی تشکیل شد.

به گزارش ایرنا ،خراسان جنوبی که 16 سال از استان شدن آن می‌گذرد و در هشت سال گذشته با اجرای طرح‌های مختلف زیربنایی و خدمات‌رسانی از نظر زیرساخت‌های توسعه ارتقای چشمگیر داشته، اکنون مستعد سرمایه‌گذاری در بسیاری بخش‌ها از جمله معدن، صنایع معدنی، کشاورزی و صنایع وابسته، گردشگری، ایجاد صنایع بزرگ، حوزه حمل و نقل و بازرگانی است.
از همین رو استاندار خراسان جنوبی آبان 99 پس از حضور در این استان شعار «خراسان جنوبی؛ تدبیر، تلاش، توسعه» را سرلوحه امور اعلام کرد و متعاقب آن از راه‌اندازی «ستاد توسعه خاوران» خبر داد.
ستاد توسعه خاوران با هدف به‌کارگیری همه ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی در فضایی هم‌افزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همه‌جانبه و متوازن خراسان جنوبی، 17 دی 99 با حضور استاندار، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی در محل استانداری به طور رسمی راه‌اندازی و از سند توسعه خاوران هم رونمایی شد.
حضور نمایندگان عالی دولت و مجلس و سایر مسوولان ارشد استان در این نشست نشان از اجماع بر سر این واقعیت داشت که خراسان جنوبی به توسعه نیاز دارد و ستاد توسعه خاوران امکانی را فراهم می‌کند تا تمامی عوامل تاثیرگذار در توسعه را دور یک میز جمع کند.
استاندار خراسان جنوبی در آیین راه‌اندازی ستاد توسعه خاوران گفت: خطه زرخیز خراسان جنوبی با همه ظرفیت‌ها و منابع کم‌نظیر در بسیاری از بخش‌ها نظیر معدن، گردشگری، کشاورزی، مرز و همجواری با 6 استان کشور و با همه تلاش‌های صورت گرفته همچنان از استان‌های کم‌برخوردار کشور محسوب می‌شود که این موضوع مهم باید با نقش‌آفرینی مردم و تلاش مضاعف مدیران برطرف شود.
حمید ملانوری هدف از تشکیل ستاد توسعه خاوران را شناساندن ظرفیت‌های کم‌نظیر استان در سطح کشور و حوزه بین‌المللی عنوان و تاکید کرد: همه سرمایه‌های استان باید در کنار هم و در فضایی هم‌افزا برای خدمت در مسیر توسعه همه‌جانبه استان قرار گیرند.
وی به برگزاری نشست‌های کارشناسی متعدد در جهت هرچه بهتر شدن طرح توسعه خاوران اشاره کرد و گفت: بیش از 15 جلسه کارشناسی برای پخته‌تر شدن طرح توسعه خاوران برگزار شده تا در کنار آن با ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جامعه روحانیت و فعالان بخش خصوصی، توانمندی مردمی را برای توسعه استان به صحنه آوریم.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی بهترین نسخه شفابخش و الگوی رفتاری ورود و حرکت به سمت توسعه پایدار را وجود هم‌افزایی مثبت میان همه ظرفیت‌های دولتی و خصوصی دانست و افزود: هدف از تشکیل این ستاد استفاده از همه ظرفیت‌های دولتی استان در کنار بخش خصوصی است تا در کنار هم و در فضایی هم‌افزا، توسعه پایدار در استان محقق شود.
وی تصریح کرد: هدف از تشکیل ستاد توسعه خاوران دعوت از همگان برای تلاش به منظور توسعه استان است و همه دستگاه‌ها موظفند تا شرایط لازم برای تحقق این وظیفه مهم را فراهم کنند.
ملانوری گفت: این ستاد با هدف حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاران اهلیت‌دار راه‌اندازی شده که خواهان حضور و فعالیت در استان هستند تا بروکراسی‌های اداری در صدور مجوز، بسیار کوتاه شود.
اعضای اصلی ستاد شامل استاندار، معاونان استاندار، نماینده امام جمعه مرکز استان، رییس مجمع نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، فرماندار مرکز استان، رییس دانشگاه بیرجند، فرمانده سپاه پاسداران، مدیران کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، مشاور جوان استاندار، رییس بنیاد نخبگان، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، مدیر گروه مطالعاتی طرح آمایش استان، رییس شورای اسلامی استان و سه نفر از فعالان اقتصادی بخش خصوصی به انتخاب استاندار هستند.
راه‌اندازی و فعالیت پنج کمیته تخصصی
پنج کمیته تخصصی شامل «کمیته شناسایی و جذب نخبگان، فعالان و افراد موثر در حوزه سرمایه‌گذاری»، «کمیته شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری در استان»، «کمیته شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی»، «کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی» و »کمیته پایش و ارزیابی عملکرد» ذیل ستاد توسعه خاوران فعالیت می‌کنند و دبیرخانه این ستاد در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی مستقر است.
کمیته شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از اولین کمیته‌های ذیل ستاد توسعه خاوران بود که تشکیل و اولین نشست آن دی پارسال با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی و رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در اتاق بازرگانی برگزار شد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به شعار استاندار خراسان جنوبی مبنی بر «تدبیر، تلاش، توسعه» اظهار داشت: این شعار می‌تواند برازنده ستاد توسعه خاوران باشد و امیدواریم این جملات زیبا را در فضای عملیاتی پیاده کنیم.
محسن احتشام با بیان اینکه یکی از الزامات توسعه رفتارهای الگویی مدیریتی برای سرمایه‌گذاری است گفت: باید برای سرمایه‌گذاری در استان ایجاد انگیزه شود.
وی به راه‌اندازی مرکز پژوهش‌های اقتصادی اتاق بازرگانی بیرجند اشاره کرد و افزود: مدیر این مرکز مسئولیت دبیرخانه کمیته جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را برعهده دارد.
رییس اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر اینکه باید فرصت‌ها و تهدیدهای سرمایه‌گذاری استان احصا و تجزیه و تحلیل شود گفت: استراتژی‌های توسعه خراسان جنوبی را تدوین و ارائه خواهیم کرد.
با ریل‌گذاری جدید که صورت گرفت، فعال‌سازی ظرفیت‌های بالقوه و استفاده حداکثری از منابع موجود، اولویت استان و مدیران اجرایی شد و علاوه بر ساختارمند کردن این برنامه در قالب «ستاد توسعه خاوران»، برگزاری نشست‌های مختلف با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و غیردولتی نیز در دستور کار قرار گرفت.
استاندار خراسان جنوبی در هفته‌ها و ماه‌های بعد از راه‌اندازی ستاد توسعه خاوران به تبیین و تشریح اهداف، رویکردها و برنامه‌های این ستاد پرداخت و گفت: توجه و تمرکز ستاد توسعه‌ خاوران بر سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی شده، تخصصی و عالمانه است.
ملانوری در نشست روسای کمیته‌های ستاد توسعه خاوران افزود: با برنامه‌ریزی برای چنین سرمایه‌گذاری‌هایی می‌توان در مردم این انگیزه را ایجاد کرد که به صحنه بیایند و برای بهره‌برداری از منابع، همراهی کنند.
وی تصریح کرد: لازمه ترغیب مردم به حضور و مشارکت در طرح‌های توسعه‌ای استان، ایجاد باور و اعتقاد است و ورود دستگاه‌هایی همچون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص)، شستا و حتی بانک‌ها می‌تواند این حس اعتماد و باور را در مردم تقویت کند.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: ستاد توسعه خاوران طرحی ابتکاری است که طی آن با حساسیت کامل نسبت به داشته‌های استان و شناسایی ظرفیت‌ها، فهم خود را نسبت به مسایل توسعه‌ای بالا می‌بریم.
وی متذکر شد: نکته مورد تاکید ما در ستاد توسعه خاوران این است که در کنار توان دستگاه‌های اجرایی از مباحث علمی نیز استفاده کنیم.
ملانوری مهمترین ظرفیت استان خراسان جنوبی را نیروی انسانی فهیم برشمرد و گفت: حتی مردم عادی این استان، افرادی باهوش، مستعد و دارای ایده هستند که از این هوش و استعداد باید در طرح‌ها و ایده‌های نو استفاده شود.
وی با اشاره به نقش منابع بانکی و اعتبارات در تحقق طرح‌ها اظهار داشت: منابع بانکی باید روی طرح‌هایی سرمایه‌گذاری شوند که مولد باشند و اشتغال ایجاد کنند.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: به بار نشستن برنامه‌های ستاد توسعه خاوران می‌تواند از خراسان جنوبی، استانی بسازد که نه تنها خود را اداره کند که همه چشم‌ها به سمتش خواهد بود تا به عنوان معین اقتصادی، گره‌گشای مشکلات دیگر استان‌ها باشد.
خراسان جنوبی همواره استانی کم‌برخوردار از نظر برخی امکانات و زیرساخت‌ها اما برخوردار از ظرفیت‌های متنوع به شمار رفته و در سال‌های اخیر یکی از موضوعات بسیار مهم که در این استان مطرح شده، رفع موانع و مشکلات سرمایه‌گذاران برای حضور و فعالیت در این استان پهناور بوده است.
بنابراین یکی از اهداف اصلی راه‌اندازی ستاد توسعه خاوران، بهره‌گیری از سرمایه‌های بخش خصوصی در جهت توسعه متوازن، همه‌جانبه و پایدار استان خراسان جنوبی است و در همین راستا استاندار اوایل حضورش در خراسان جنوبی، بخش خصوصی را محور توسعه این استان اعلام کرد.
مدیریت استان بخش‌ خصوصی را محور توسعه خراسان جنوبی اعلام کرده و برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف تمام قد ایستاده اما به دنبال این است که در کنار دستگاه‌های اجرایی از ظرفیت نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و سایر اشخاص و نهادها نیز در زمینه توسعه استان استفاده کند که همان شکل‌گیری میز توسعه است.
به ثمر نشستن ستاد توسعه خاوران
حالا در مدت کوتاهی و با گذشت حدود پنج ماه از تشکیل ستاد توسعه خاوران، درخت توسعه خراسان جنوبی میوه داده است و هجدهم اردیبهشت امسال از اولین ثمرات آن رونمایی شد.
اولین بار نهم اردیبهشت امسال در پنجمین نشست ستاد توسعه خاوران اعلام شد که چهار تفاهم‌نامه اجرای طرح تولید (M.D.F)، فورفورال، استیل کورد و روغن لانولین آماده امضا است که در جلسات آتی ستاد به امضا می‌رسد تا وارد فاز عملیاتی شوند.
هفته بعد سه تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولید لاستیک، روغن لانولین و صنایع چوب با ارزش 840 میلیارد تومان به عنوان نخستین ثمرات ستاد توسعه خاوران بین استاندار خراسان جنوبی و سرمایه‌گذاران طرح‌ها در محل استانداری امضا و مبادله شد.
استاندار خراسان جنوبی در آیین امضا و مبادله این تفاهم‌نامه‌ها گفت: مردم از این پس منتظر خبرهای خوب دیگری باشند.
طرح تولید استیل کورد با سرمایه‌گذاری 800 میلیارد تومان و اشتغال 150 نفر با مشارکت شرکت کویر تایر زیر مجموعه شرکت سرمایه‌گذاری امید وابسته به بانک سپه امضا و اعلام شد با توجه به اینکه تشریفات قانونی این طرح در حال انجام است به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود و دوره سرمایه‌گذاری یک ساله است.
با توجه به توجیه اقتصادی که طرح استیل کورد در صنعت لاستیک‌سازی دارد، شرکت سرمایه‌گذاری امید تمایل داشت کل طرح را سرمایه‌گذاری کند اما از آنجایی که ستاد توسعه خاوران به دنبال ترغیب مردم برای مشارکت در سرمایه‌گذاری و طرح‌های اقتصادی است، زمینه سرمایه‌گذاری مردم خراسان جنوبی در این طرح فراهم شده است.
در این طرح 51 درصد شرکت کویر تایر سرمایه‌گذاری می‌کند و بقیه آن مردم استان می‌توانند سهم بخرند و سرمایه‌گذاری کنند در غیر این صورت سرمایه‌گذار سوم که اعلام آمادگی دارد، ورود خواهد کرد.
طرح دیگری که در قالب تفاهم‌نامه به امضا رسید، طرح تولید روغن لانولین (روغن پشم) از پشم گوسفند به عنوان یک طرح منحصر به‌فرد در کشور است. این طرح با اعتبار 11 میلیارد تومان و اشتغال 24 نفر در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با دوره سرمایه‌گذاری 6 ماهه اجرا خواهد شد.
این طرح نیز با مشارکت مردم و اتحادیه شرکت‌های تعاونی عشایر خراسان جنوبی و سرمایه‌گذاری بخش خصوص در استان اجرا می‌شود تا این نوع روغن اولین بار در کشور در خراسان جنوبی تولید شود.
طرح پرس ام دی اف با اعتبار 28 میلیارد تومان و اشتغال 20 نفر از دیگر تفاهم‌نامه‌هایی است که به عنوان اولین ثمرات ستاد توسعه خاوران به امضا رسید و این طرح در منطقه ویژه اقتصادی استان در دوره 6 ماهه اجرایی خواهد شد.
معادل 50 درصد بودجه عمرانی در خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری شد
سرمایه‌گذاری معادل 50 درصد بودجه عمرانی استان، توصیف استاندار از این موفقیت در دیدار هفته گذشته با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی بود.
ملانوری با اشاره به فعالیت‌های ستاد توسعه خاوران گفت: در این ستاد ابتدا باید ظرفیت‌های استان به‌خوبی شناسایی شود تا براساس آن بتوانیم سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را جذب کنیم.
وی با تاکید بر اینکه پایه اصلی سرمایه‌گذاری در این کار باید مردم استان باشند افزود: مردم باید در چرخه تولید قرار گیرند و اگر ذخایری وجود دارد، مردم استان باید از سود آن بهره‌مند شوند و سطح رفاه آنان ارتقا یابد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: جذب سرمایه‌گذاران سایر استان‌ها حتی سرمایه‌گذاران خارجی نیز در رده بعدی قرار دارد.
وی با اشاره به اعتبارات ملی و استانی که در راستای ستاد توسعه خاوران به استان تزریق شده است، گفت: با فعالیت‌های صورت گرفته در ستاد، به‌زودی عملیات اجرایی سه طرح با 840 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اجرایی می‌شود و این در حالی است که اعتبارات تزریق شده عمرانی ملی و استانی در سال گذشته هزار و 650 میلیارد تومان بوده است.
ملانوری تصریح کرد: با همین اقدام حدود 50 درصد اعتبارات عمرانی که طی یک سال گذشته هزینه شده است، از طریق بخش خصوصی وارد استان می‌شود و فقط در سه تفاهم‌نامه ستاد توسعه خاوران، معادل 50 درصد اعتبارات عمرانی سال گذشته استان، جذب شد.
وی افزود: چند طرح دیگر نیز در ستاد توسعه به نتیجه نهایی رسیده است و در جلسات بعد تبدیل به تفاهم‌نامه خواهد شد که این اقدام بزرگ و اساسی، تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی یعنی مردمی کردن اقتصاد، استفاده از سرمایه‌های بخش خصوصی و منابع داخلی را به‌صورت عینی محقق می‌کند.
ملانوری اظهار داشت: ما در حال شناسایی نقطه به نقطه ظرفیت‌های استان هستیم و طرح‌های اقتصادی که امکان اجرایی دارند را از خُرد، متوسط و بزرگ تهیه می‌کنیم.
وی یکی از مشکلات سرمایه‌گذاران را گرفتن استعلامات عنوان کرد و گفت: این فرآیند در برخی مواقع تا 6 ماه طول می‌کشد لذا کارگروه زیربنایی استان استعلام‌ها را بی‌نام تهیه کرده و از همان روز اول در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.
6 روز بعد از این دیدار در هفتمین نشست ستاد توسعه خاوران که 30 اردیبهشت در استانداری برگزار شد، 2 تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری دیگر به امضا رسید.
2 تفاهم‌نامه "تولید فروسیلیس" و "هلدینگ معدنی خاوران" برای راه‌اندازی معادن نیمه فعال بین استاندار خراسان جنوبی، سرمایه‌گذار اصلی هلدینگ معدنی خاوران و مدیرعامل شرکت فروسیلیس امضا و مبادله شد.
عملیات اجرایی کارخانه فروسیلیس با اعتبار 550 میلیارد تومان از خرداد سال جاری آغاز می‌شود و با اشتغالزایی برای 220 نفر در مدت 2 سال به بهره‌برداری خواهد رسید.
پروژه هلدینگ معدنی خاوران نیز در قالب راه‌اندازی معادن نیمه فعال در 2 دوره کوتاه مدت 30 ماهه و بلندمدت 60 ماهه، 229 معدن استان را به چرخه فعالیت کامل بر می‌گرداند.
براساس این تفاهم‌نامه در دوره اول 600 میلیارد تومان و در دوره دوم هزار و 200 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌شود و برای پنج هزار نفر اشتغالزایی به همراه دارد. با امضای تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری "هلدینگ معدنی خاوران" در 2 دوره کوتاه مدت و بلندمدت، 229 معدن نیمه فعال استان به چرخه فعالیت کامل بر می‌گردد.

پیام خراسان


اهمیت شناسایی سرمایه‌گذار دارای صلاحیت و اهلیت
استاندار خراسان جنوبی شناسایی سرمایه‌گذار دارای اهلیت را بسیار مهم دانست و گفت: وجود 229 معدن نیمه فعال و غیرفعال استان نشان می‌دهد که باید در واگذاری طرح‌ها به سرمایه‌گذاران، افراد دارای سابقه خوب و با صلاحیت در صدر فعالیت‌های ما قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم بهره‌گیری از ظرفیت مطلوب آستان قدس رضوی در توسعه خراسان جنوبی افزود: در دیداری که بتازگی با تولیت آستان قدس رضوی صورت گرفت، مقرر شد ستاد توسعه خاوران در هفته‌های آتی با حضور کارشناسان و معاونان آستان قدس برگزار شود.
ملانوری به سرمایه‌گذاری‌های ایمیدرو در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: به منظور بررسی پروژه بسیار مهم و بزرگ انتقال آب از خلیج فارس به استان و سرمایه‌گذاری‌هایی که در قالب تفاهم‌نامه‌های سال‌های قبل در حوزه راه‌ها، برق، معدن و صنعت معطل مانده، هفته آینده ستاد توسعه خاوران با حضور مجری انتقال آب و مدیرعامل ایمیدرو به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می‌شود تا موارد 14 گانه ایمیدرو قطعی شود.
وی از برگزاری نشست با مدیرعامل شرکت هواپیمایی ماهان برای ورود به سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: هواپیمایی ماهان شرکتی بزرگ در حوزه سرمایه‌گذاری و یکی از ایرلاین‌های بزرگ کشور است لذا با رایزنی صورت گرفته مقرر شد این شرکت در حوزه سرمایه‌گذاری در استان ورود پیدا کند تا هم استان از سرمایه‌های این شرکت بهره‌مند شود و هم پروازهای ماهان به خراسان جنوبی تقویت شود.
استاندار خراسان جنوبی از مردم نیز خواست سرمایه‌هایی که در اختیار دارند را به صحنه سرمایه‌گذاری بیاورند و سپرده‌های خود را به جای سرمایه‌گذاری در بانک‌ها در مسیر اشتغال و تولید منطقه قرار دهند.
اجرای طرح استعلام بدون نام اولین بار در خراسان جنوبی
کوتاه کردن مسیرهای سرمایه‌گذاری و کاهش بروکراسی اداری که از مبانی شعار سال جاری با عنوان "تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها" محسوب می‌شود، هدف ستاد توسعه خاوران است و صدور مجوزهای بی‌نام از اقدامات ستاد در همین راستا بوده است.
این مجوزها آماده است و متقاضیان سرمایه‌گذاری در استان می‌توانند با مراجعه به کمیته شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از جزئیات آنها مطلع شوند و با این اقدام ستاد توسعه خاوران در مسیر دشوار دریافت استعلامات گرفتار نشوند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی فروردین امسال در چهارمین نشست ستاد توسعه خاوران گفت: طرح استعلام بدون نام اولین بار در خراسان جنوبی اجرا شد که نقش موثری در کاهش بروکراسی‌های اداری دارد.
محمد فرهادی اعلام کرد: دستگاه‌های اجرایی استان باید حداکثر تا 2 هفته پاسخ استعلامات لازم برای طرح‌های مختلف را ارائه کنند و پاسخ استعلام دستگاه‌ها باید زمین و احداث پروژه را شامل شود، پاسخ ندادن در مهلت مقرر به منزله نبود مشکل است و کارگروه فنی روال کار خود را ادامه خواهد داد.
تسهیل شرایط برای سرمایه‌گذاران یکی از اهداف راه‌اندازی ستاد توسعه خاوران و نیز مکان‌یابی مناسب برای اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری هدف کارگروه امور زیربنایی استان است که دستگاه‌ها باید ضمن مکان‌یابی مناسب برای جانمایی طرح‌ها، تامین زیرساخت‌های لازم را نیز مدنظر قرار دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی از نهایی شدن مجوز بی‌نام برای 6 طرح سرمایه‌گذاری در این ستاد برای سهولت در روند سرمایه‌گذاری و غلبه بر بروکراسی اداری خبر داد که همه این طرح‌ها آماده واگذاری است.
محمد فرهادی بیان کرد: از 9 طرح که در 13 مکان استان بررسی شد، مکان‌یابی 6 طرح در هفت نقطه به تایید رسید که یک طرح نیروگاه خورشیدی و بقیه طرح‌ها صنعتی است.
همه استعلام‌های این طرح‌ها بدون نام اخذ شده است و به محض اینکه سرمایه‌گذار اعلام آمادگی کند، به نام سرمایه‌گذار زمین مشخص می‌شود و پروانه احداث ساختمان‌ها در اختیارش قرار خواهد گرفت که با این اقدام فعالیت سرمایه‌گذار یک فرایند 6 ماهه جلو می‌افتد.
این طرح‌ها در سایت استانداری خراسان جنوبی و اپلیکیشن ستاد توسعه خاوران ثبت شده است و به عنوان ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان در سطح کشور معرفی می‌شود.
ایجاد قرارگاه تولید، پشتیبانی‌ و مانع‌زدایی‌ در خراسان جنوبی
اضافه شدن قرارگاه تولید، پشتیبانی و مانع‌زدایی به ستاد توسعه خاوران از برنامه‌های جدید این ستاد است که در راستای شعار سال انجام می‌شود و براساس مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه و نیز شورای اداری استان به همه دستگاه‌ها تکلیف شده برای سال 1400 برنامه عملیاتی داشته باشند که محور و شاخص این برنامه عملیاتی "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها" است.
ستاد توسعه خاوران از بدو تاسیس به اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی نیز اهمیت داده و یکی از کمیته‌های پنج‌گانه ذیل آن "کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی" است.
استاندار خراسان جنوبی در نشست اخیر ستاد توسعه خاوران با بیان اینکه شهروندان باید سفیران خوبی برای معرفی ظرفیت‌ها و محصولات استان باشند گفت: کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی با محوریت صدا و سیمای مرکز استان، ورود بسیار خوب و مطلوبی به موضوع معرفی ستاد توسعه خاوران در سطح منطقه و کشور داشته و حضور بنده در برنامه اخیر صبح بخیر ایران در این راستا صورت گرفت.
وی ناشناخته بودن استان و ظرفیت‌های بی‌بدیل آن را از مهمترین موانع تولید نام برد و گفت: به عنوان نماینده عالی دولت در استان اعلام می‌کنم هیچ مانعی در مسیر سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی وجود ندارد.
ملانوری تصریح کرد: بزرگترین ایراد موجود، ناشناخته بودن ظرفیت‌های عظیم استان است که در این راه کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی ستاد توسعه خاوران، وظیفه بسیار سنگینی به عهده دارد.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های گمنام استان باید به‌درستی معرفی شوند گفت: سنگ استفاده شده در جایگاه هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و سازمان ملل از سنگ‌های گرانیت نهبندان است که در کمتر جایی به آن اشاره شده است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه توسعه استان باید همه‌جانبه، پایدار و متوازن رقم بخورد افزود: تلاش ما بر این است که بر محور شعار سال "تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها"، همه بحث‌های پیرامون تولید را پشتیبانی و مانع‌زدایی کنیم که این مهم با شناسایی، اطلاع‌رسانی و جذب سرمایه‌گذار محقق می‌شود.
وی چندی پیش در نشست "بررسی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی استان ذیل ستاد توسعه خاوران" گفت: اگر اقدامات اجرایی و توسعه‌ای ما پیوست فرهنگی نداشته باشد در آینده دچار چالش می‌شویم.
ملانوری افزود: برخی تصورشان بر این است که رسیدگی به مسایل فرهنگی، وظیفه دستگاه‌های فرهنگی است و همه از این حوزه ها توقع انجام کار دارند که این موضوع درست نیست.
وی گفت: همه حوزه‌ها براساس وظایفی که دارند، اقداماتی در زمینه راه، کشاورزی، معدن، توسعه و عمران شهری انجام می‌دهند اما به پیوست‌های فرهنگی کمتر توجه دارند.
استاندار خراسان جنوبی افزود: گزارش‌هایی از واقعیت‌های سطح جامعه نشان می‌دهد که آسیب‌هایی وجود دارند و خرده فرهنگ‌هایی نفوذ پیدا کرده‌اند که اساس فرهنگ جامعه را دچار خدشه کرده و از بین می‌برد که با توجه به این مساله اگر اقدامات ما پیوست فرهنگی نداشته باشد، دچار چالش می‌شویم.
وی تصریح کرد: از آنجایی که مباحث فرهنگی از جنبه‌های مهم توسعه است و ما در ستاد توسعه خاوران به دنبال توسعه پایدار، همه‌جانبه و متوازن هستیم لذا از حوزه‌های فرهنگی خواستیم به این موضوع ورود کنند.
ابلاغ طرح الگویی توسعه خاوران به سایر استان‌ها
الگو شدن طرح توسعه خاوران در سطح ملی از دیگر موفقیت‌های اجرای این طرح ابتکاری بوده که اهمیت آن و دستاوردهایش را مضاعف کرده است.
استاندار خراسان جنوبی فروردین امسال در چهارمین نشست ستاد توسعه خاوران اعلام کرد: طرح راه‌اندازی "ستاد توسعه خاوران" در سطح ملی مورد تایید قرار گرفته و به عنوان یک الگو به تمامی استان‌ها ابلاغ شده است.
ملانوری افزود: طی مکاتبه‌ای گزارش طرح ستاد توسعه خاوران به وزیر کشور ارائه شد و با توجه به مطلوب ارزیابی شدن این اقدام، به معاونت اقتصادی ریاست جمهوری ارسال و در ادامه در قالب یک طرح جامع برای اجرا به تمامی استان‌ها ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: پذیرش و ابلاغ این طرح به استان‌های کشور بیانگر این موضوع است که به عنوان یک طرح مناسب در توسعه بسیار موثر است و با توجه به استقبال چند استان از این طرح، خراسان جنوبی به عنوان طراح و مجری باید پیشگام در اجرای برنامه‌های هدف ستاد باشد.
ستادهای شهرستانی ذیل ستاد توسعه خاوران نیز راه‌اندازی و مقرر شد درخواست‌های سرمایه‌گذاری به ستاد معرفی شوند و مدیران مربوطه موظفند با تدبیر و نگاه مثبت، مجوزهای سرمایه‌گذاری در استان را صادر کنند.
امضای 2 تفاهم‌نامه همکاری در حوزه تولید فرآورده‌های نسوز با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 208 میلیارد تومان و اشتغال مستقیم 126 نفر بین ستاد توسعه خاوران شهرستان سربیشه، شرکت‌ تهیه و تولید مواد نسوز کشور و شرکت فرآورده‌های نسوز آتش‌پا از دستاوردهای ستاد توسعه خاوران در این شهرستان است.
عملیات اجرایی این طرح‌ها در شهرک صنعتی سربیشه آغاز شد و یک تفاهم‌نامه با شرکت فرآورده‌های نسور آتش‌پا در زمینه تولید منیزیت کلسینه به امضا رسید.
یکی از این طرح‌ها با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 100 میلیارد تومان، اشتغال 96 نفر و ظرفیت تولید سالانه 30 هزار تن اجرایی خواهد شد و تفاهم‌نامه دیگر با شرکت تهیه و تولید مواد نسوز کشور در زمینه دولومیت کلسینه با ظرفیت تولید سالانه 33 هزار تن، پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 108 میلیارد تومان و اشتغال 36 نفر به امضا رسید.
نکته مهم اینکه سرمایه‌گذاری این 2 طرح‌ صنعتی بیش از پنج برابر اعتبارات عمرانی تخصیصی استان به شهرستان مرزی سربیشه در سال گذشته است.
استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند 11 شهرستان دارد و سومین استان پهناور ایران پس از کرمان و سیستان و بلوچستان است.
برچسب‌ها
سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها حمید ملانوری توسعه ایران توسعه اقتصادی خراسان جنوبی مواد معدنی سرمایه گذاری
پروندهٔ خبری
1400؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها خدمات ماندگار و گام های توسعه در خراسان جنوبی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/364816/جذب-بیش-از-3-هزار-میلیارد-تومان-سرمایه‌گذاری-در-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ