پیام خراسان
اشتراک گذاری تجربیات استان های زنجان و البرز در زمینه‌ مشاغل خانگی
سه شنبه 11 خرداد 1400 - 15:31:47
وزارت رفاه
پیام خراسان - مدیر امور اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان البرز از اشتراک گذاری تجارب استان های البرز و زنجان در خصوص مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون،کارورفاه اجتماعی استان البرز، ابراهیم شادمهر در جلسه‌ به اشتراک گذاری تجربیات استان البرز در زمینه‌ مشاغل خانگی با مسئولان جهاد دانشگاهی استان زنجان ضمن اشاره به فرایند انجام کار و جلسات مختلفی که از سال 98 تشکیل شده گفت: این طرح عملا از ابتدای سال گذشته وارد فاز اجرا شد و مجموعه جهاد دانشگاهی ساختارشکنانه و با در نظر گرفتن اولویت‌های استان کار را اجرایی کردند.
مدیر امور اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون ،کارورفاه اجتماعی البرز افزود: در شروع کار قاسم‌پور مدیر اجرایی طرح ساماندهی مشاغل خانگی در البرز، اطلاعات تمام کسانی که برای مجوز اقدام کرده بودند را از ما گرفتند و با تمام آن‌ها تماس گرفته و برای بخش عمده‌ای از آن‌ها برنامه‌ریزی شد.
وی گفت: با صاحب‌نظران در دانشگاه ‌ها، مراکز مهم علمی، فرهنگی، اقتصادی و تولیدی جلساتی برگزار کردیم و همچنین آمارهایی از میزان فعالیت در حوزه‌های مختلف بدست آوردیم و جلسات منظم و خوبی با پیشرانان حوزه‌های مختلف مشاغل خانگی داشتیم که این جلسات از سمت پیشرانان بسیار چالشی و مطالبه‌گرانه بود.
شادمهر افزود: تمام افراد از دستگاه ‌های مربوطه و نیز جهاد دانشگاهی برای پیشبرد این کار وقت گذاشته‌اند و اگر موفقیتی حاصل شده به دلیل کیفیت کار ایشان است که امیدواریم استان البرز به عنوان الگویی در حوزه مشاغل خانگی در همه کشور مطرح شود.
اشتراک تجربیات البرز و زنجان در بخش مشاغل خانگی اتفاقات خوبی را رقم خواهد زد
در ادامه محمود شکریان معاون آموزشی جهاد دانشگاهی البرز هم در این جلسه گفت: در ابتدا، کار کمی مبهم بوبد اما در ادامه هدف اصلی به وسیله مدیر اجرایی طرح ساماندهی مشاغل خانگی و مسئول حوزه پیشران‌ها در طرح مشاغل خانگی و سایر دوستان فعال در این طرح مشخص شد .
75 درصد فعالان مشاغل خانگی البرز بانوان هستند
ابوالحسن قاسم‌پور مدیر اجرایی طرح مشاغل خانگی در استان البرز با اشاره به مطالعات انجام‌شده در حوزه مشاغل خانگی، گفت: در این طرح سه نکته مهم در ابتدای کار باید مورد توجه قرار می‌گرفت، اینکه بیش از 75 درصد از فعالان این حوزه بانوان هستند، درحوزه مشاغل خانگی مشکل اصلی بازار فروش است و اینکه اتحادیه، صنف یا مرکزی برای تبادل نظر بین فعالان مشاغل خانگی وجود ندارد.
قاسم‌پور ادامه داد: در حوزه مشاغل خانگی سه جور دستگاه داریم، دستگاه‌های حمایت‌کننده مثل بنیاد شهید و بهزیستی، دستگاه‌های اجرایی مثل جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی و دستگاه‌های تسهیل‌گر که میزان قدرت تصمیم‌گیری و عملیات اجرایی کمی دارند و به عنوان نهاد تسهیلگر عمل می‌کنند مثل اداره کار؛ این سازمان‌ها و ادارات در بیشتر موارد به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند و اولین قدم ایجاد ارتباط بین دستگاه‌های متفاوتی است که با تصمیمات متفاوت مداخله می‌کنند.
وی ادامه داد: در نگاه اول با کمک رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری کرج در شهرداری پذیرفته شد که مشاغل خانگی با توجه به دامنه گسترده‌ای که از منابع انسانی دارد، لازم است در مکانی ساماندهی و تمرکز پیدا کنند و نگاه دوم این بود که پایگاه ایجاد شده مرکزیتی برای فروش و پخش دستاوردهای مشاغل خانگی باشد ، نگاه سوم ایجاد انسجام درونی بین مشاغل خانگی بود که در این راستا کمیته‌هایی از بین افراد خبره و سرشناس هر حوزه ایجاد شد و یک نفر به عنوان رئیس هر کمیته مشخص شد.
در ادامه این نشست همچنین رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری کرج نیز با اشاره به این که در ایجاد ظرفیت‌های قانونی برای یک مشارکت نظامات مدیریت شهری تجربیات خوبی وجود دارد، در باب انتقال تجربه به علاقمندان و متقاضیان اعلام آمادگی کرد.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/368937/اشتراک-گذاری-تجربیات-استان-های-زنجان-و-البرز-در-زمینه‌-مشاغل-خانگی
بستن   چاپ