پیام خراسان
نامزد اصلح کیست؟
شنبه 22 خرداد 1400 - 08:10:48
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- انتخاب اصلح یکی از نکات کلیدی و از واژه‌های مرسومی است که در همه دوره‌های انتخابات ریاست جمهوری مورد تاکید بوده و این امر به ویژه از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته و از اهمیت بسیار برخوردار است.

کارشناسان و اساتید حوزه علوم سیاسی دانشگاه ها معتقدند برای یک انتخاب اصلح و نامزدی که دارای ویژگی‌های برجسته ریاست جمهوری باشد مولفه ها و استانداردهای خاصی تعیین و تدوین شده است.
امام خمینی (ره) در خصوص معیارهای مورد نیاز برای انتخاب اصلح فرموده اند: انتخاب اصلح برای مسلمانان یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد، همه چیز را بفهمد و تنها داشتن اسلام کافی نیست بلکه باید مسلمانی باشد که احتیاجات مملکت را بشناسد و سیاست را بفهمد و مطلع به مصالح و مفاسد کشور باشد هرچند ممکن است به شما و گروه شما هم مربوط نباشد. 
رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص مولفه های نامزد اصلح فرموده اند: یک نامزد اصلح باید با کفایت و با ایمان، عدالت‌خواه و ضد فساد، دارای عملکرد انقلابی و جهادی، معتقد به توانمندی‌های داخلی، معتقد به جوانان به‌ عنوان پیشران حرکت عمومی کشور و امیدوار به آینده باشد.
ویژگیهای نامزد اصلح
معاون گفتمان سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: معیارهای انتخاب شاخص‌های اصلح را می‌توان از گفتمان امام راحل احصا کرد، امام خمینی (ره) تذکر داده‌اند که انقلاب را به دست نااهلان و نامحرمان و به دست غرب‌گرایان ندهید.
مرتضی سلطانی افزود: با ایمان و باتقوا بودن، یک معیار بسیار مهم برای مسوول تراز اول انقلاب اسلامی است چرا که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند اگر کسی که رای بیاورد و مسوولیت بپذیرد، باایمان نباشد، از کار و مسوولیت خود می‌زند و در راستای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی حرکت نمی‌کند که این چه بسا ضررش از سودش بیشتر باشد.
وی ادامه داد: یک نامزد اصلح باید مسئله محور، اخلاق‌مدار و دارای معیارهای اخلاقی باشد و در مناظرات بی‌پروا صحبت نکند، آبروی کسی را نبرد، دروغ نگوید وعده دروغ ندهد، صادق و امانت‌دار باشد و این مسوولیت و همچنین بیت‌المال و ظرفیت‌های داخلی را امانت بداند، در عرصه و پای کار و اهل تدبیر و اهل مشورت باشد.
معاون گفتمان سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی گفت: مؤلفه بسیار مهم دیگری که رهبر فرزانه انقلاب برای یک مسوول تراز انقلاب اسلامی بیان کردند این است که هر کسی باید در حد نیاز وظایف و اختیارات و قوانین حوزه خود را بداندو مسائل و مشکلات اساسی کشور و شهر را بشناسد و ظرفیت‌های داخلی کشور را هم بشناسد.
وی افزود: همچنین نامزد اصلح باید باور و امیدوار باشد که با همین وضعیت موجود و با داشتن نگاه توحیدی و توکل به خدا با استفاده از همین ظرفیت‌های داخلی و اعتقاد به جوان‌ها و استفاده از استعدادهایشان و همچنین به‌کارگیری ظرفیت‌ها و منابع کشور هم امکان حل مشکلات کشور وجود دارد.
سلطانی ادامه داد: ویژگی دیگر نامزد اصلح در خط ولایت بودن و ولایتمدار بودن است یعنی وقتی نامزدی انتخاب می شود وارد مرحله نظریه پردازی نشود و از حوزه وظایف و اختیارات خود خارج نگردد و پیرو خط رهبری و ولایت فقیه باشد.
وی گفت: رییس جمهوری باید خود را موظف بداند که خط و مشی و سیاست کلی را که رهبر معظم انقلاب مشخص می‌کند اجرایی کند و طبق قوانین عمل کند.
معاون گفتمان سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی افزود: از دیگر مؤلفه‌های نامزد اصلح داشتن روحیه جهادی است زیرا اتو کشیده و در اتاق‌های دور از میدان، مشکلات حل نمی‌شود باید وسط میدان و در میان مردم بود و مصالح کشور و مردم را به منافع و مصالح شخصی و حزبی خود ترجیح داد.
راهکارهای تشخیص نامزد اصلح
وی با بیان اینکه در خصوص تشخیص مولفه‌های نامزد اصلح، راه‌های بسیار وجو دارد، ادامه داد: یکی از راه‌ها مراجعه و بررسی سوابق اجرایی نامزدها است که باید تحقیق کنیم و ببینیم در آن زمان که مسوول بودند آیا مسئله محور پیش می‌رفتند و به جوان‌ها اعتقاد داشتند و میدانی و مردمی بودند یا نه.
سلطانی گفت: راه دیگر تشخیص وجود این مولفه‌ها در نامزد اصلح این است که بررسی کنیم و ببینیم که در برهه‌های حساس، فتنه‌های مختلف و مسائل بین‌المللی، مواضع آنان چه بوده‌ است.
وی افزود: در کنار این راه‌ها، باید حال فعلی افراد را هم مدنظر بگیریم به این شکل که ببینیم مواضع و برنامه‌های فرد و شعارهایی که می‌دهد و اطرافیانش چه کسانی و از چه طیفی هستند.
معاون گفتمان سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی ادامه داد: اصلی‌ترین راه و میانبرترین راه تشخیص اصلح بودن یک نامزد این است که ببینیم دشمن از کدام نامزد صحبت می‌کند و طرف کدام نامزد را می‌گیرد.
وی گفت: اگر هم در کنار این راه‌های تشخیص باز هم تحقیق کردیم و به نتیجه نرسیدیم باید به معتمدانی که باایمان و اهل بصیرت هستند و افرادی صادق و صالح مراجعه کنیم و از آن‌ها مشورت بگیریم تا بتوانیم نامزد اصلح را به درستی تشخیص و انتخاب کنیم.
هماهنگی و یکی بودن شعار و عمل
رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هماهنگی و یکی بودن شعار و عمل از ویژگی‌های مهم یک نامزد اصلح انتخابات است چرا که فرد باید به آنچه می‌گوید عمل کند و خلف وعده نکند.
حجت الاسلام دکتر مصطفی رجایی‌پور افزود: اغلب نامزدهای انتخاباتی پس از انتخاب شدن یادشان می‌رود که چه گفتند و چه قول‌هایی به مردم داده‌اند و گاهی عمل آنها 180 درجه با قول و وعده‌هایشان متفاوت است.
وی ادامه داد: از ویژگیهای نامزد اصلح در انتخابات ریاست جمهوری، تعهد به اسلام و تدین و تقواست چرا که اگر این شرط مهم را نداشته باشد هر احتمالی از جمله احتمال خیانت به کشور و نظام و مردم از سوی او وجود دارد. 
عضو هیات علمی گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: پایبندی به آرمان‌های انقلاب اسلامی، حفظ عزت ملت، رعایت اخلاق و تقوای انتخاباتی و احساس مسوولیت از دیگر ویژگی‌های نامزد اصلح است. 
وی افزود: از دیگر ویژگی نامزد اصلح امانتداری، فسادستیزی و تلاش برای سعادت دنیا و آخرت مردم، اتکا به رضایت الهی و همچنین دوری از حزب گرایی و باندبازی است چرا که اگر دنبال باند و حزب و گروه و سیاست بازی باشد به فکر مردم نخواهد بود.
حجت الاسلام رجایی‌پور ادامه داد: شرط بعدی کفایت سیاسی و مدیر و مدبر بودن، خوش نام و جوانگرا بودن و معتقد به جوانان بودن است چرا که در ابتدای انقلاب به این مطلب خوب توجه شده بود و اداره هشت سال جنگ تحمیلی بر دوش جوانان بود و انقلاب را جوانان پیش بردند و اکنون هم در مسایل علمی و انرژی هسته ای جوانان هستند که موفقیت های بسیار برای کشور کسب کردند.
وی گفت: مرزبندی روشن با دشمن، داشتن صبر و بصیرت، ساده زیستی و پرهیز از اشرافیگری، از دیگر ویژگی های نامزد اصلح ریاست جمهوری است.
صداقت و راستگویی
شاخصه دیگری که در بین مطالبات مردم پرتکرار است، صداقت و روراست بودن با مردم می‌باشد. مردم از اینکه نامزدها در تبلیغات خود وعده های بسیار می‌دهند اما بعد از روی کار آمدن آنها را فراموش می‌کنند، دلخور هستند. 
هادی باادب ، مسوول بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی نیز گفت: تدین، کارآمدی، دلسوزی، شجاعت، مردمی بودن، خستگی‌ناپذیری و دارای روحیه و همت جهادی بودن، درک نیازهای واقعی جامعه و داشتن درک صحیح از نیازهای حقیقی مردم از دیگر ویژگی های یک نامزد اصلح است.
انتخاب اصلح راهی برای مشارکت حداکثری
رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: انتخابات پیش رو به قدری اهمیت دارد که شاکله 40 ساله نظام می‌تواند با این انتخابات دنبال شود. 
دکتر محمود هاشمی افزود: امنیت، سلامت، رقابت، مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح، پنج رویکرد تخطی ناپذیر نظام اسلامی در تمام انتخابات بوده است.
وی ادامه داد: سریع ترین، امن‌ترین و قانونی‌ترین راه برای ایجاد وضعیت مطلوب، انتخاباتی است که منجر به رسیدن به هدف شود. 
رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بر بصیرت افزایی و مشارکت آفرینی تاکید کرد و گفت: در مشارکت آفرینی که انجام می‌دهیم باید بصیرت افزایی برای رسیدن به انتخاب اصلح را هم داشته باشیم چرا که دشمن برای اینکه انتخابات را بی رونق کند همه کار خواهد کرد و وظیفه ما است که به آنها بپردازیم.
وی افزود: نکته‌ای که در مشارکت آفرینی مهم است آگاهی‌بخشی، بصیرت افزایی و تبیین معیارهای اصلح است و باید تبیین معیارهای اصلح را جدی بگیریم و اساتید ما تکلیف شرعی و قانونی دارند که معیارهای اصلح را تبیین کنند.
این استاد دانشگاه به بیان معیارهای اصلح از دیدگاه رهبر معظم انقلاب پرداخت و ادامه داد: از دیدگاه معظم له اصلح کسی است که ضد فساد وضد فقر باشد، به فکر دنیا و آخرت و معیشت و فرهنگ مردم باشد، دارای کفایت مدیریت، روحیه جهادی و انقلابی باشد.
وی گفت: بررسی سوابق و عملکردهای نامزدها، شناخت اطرافیان و هواداران آنها نیز از شیوه‌های انتخاب اصلح است.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی، میان‌دوره ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و دومین میان‌دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری 28 خرداد ماه جاری برگزار می‌شود.
برچسب‌ها
انتخابات 1400 مشهد سازمان بسیج دانشجویی کشور دانشگاه آزاد اسلامی کاندیدای ریاست جمهوری
پروندهٔ خبری
انتخابات 1400

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/372487/نامزد-اصلح-کیست؟
بستن   چاپ