پیام خراسان
یک پیشکسوت قرآن کریم:
جای خالی تفسیر در جلسات قرآن رنج‌آور است
جمعه 25 تير 1400 - 13:57:14
ایسنا - فرهنگی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی یک مدرس و پیشکسوت قرآن کریم گفت: آنچه همیشه در جلسات قرآن باعث رنجش من می‌شود، جای خالی تفسیر در این محافل نورانی است.

محمدصادق علمی در مراسم تکریم از دو پیشکسوت قرآن کریم که شامگاه گذشته در مسجد پیامبر اعظم(ص) مشهد برگزار شد، اظهار کرد: من از کودکی با توجه به این‌که در خانواده‌ای مذهبی متولد شدم، به عرصه قرآن ورود کردم. در آن دوران، صوت‌هایی از تلاوت قاریان مصری را گوش می‌کردم اما جز 2 مورد، در مسابقات قرآن شرکت نکردم.
وی ادامه داد: همانگونه که شاهد هستیم در جلسات صرفا قرآن تلاوت شده و به معنا و مفهوم آیات توجهی نمی‌شود. بر این اساس تصمیم گرفتم هنگامی که در جلسات قرآن از من برای تلاوت دعوت به عمل می‌آمد، اندکی زمان را صرف ترجمه آیات تلاوت شده در آن محفل کنم.
علمی با اشاره به بیان ترجمه آیات و صحبت درباره قرآن در جلسات قرآن کریم تصریح کرد: این کار من مورد تشویق اساتید بود تا حدی که یک شب بعد از تلاوت و معنی کردن آیات، استاد مختاری من را مورد تمجید قرار داد؛ لذا انگیزه در من ایجاد شد تا به مفاهیم قرآن بپردازم. در این مسیر هم شاگردی کردم و هم استادان زیادی دیدم اما در هر جلسه که به من وقت دهند، در باب مفاهیم قرآن سخن می‌گویم چرا که احساس می‌کنم جای تفسیر در جلسات تلاوت ما بسیار خالی است؛ در عین حالی که به شدت به آن نیاز داریم.
عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: جایگاه تلاوت قرآن کریم محفوظ است اما آنچه باید قاریان و مفسران قرآنی بدانند، این است که جای پیامبر(ص) می‌نشینند و آیات الهی را می‌خوانند؛ لذا باید پیامبرگونه عمل کنند و رفتار و اخلاق پیامبر(ص) در آنان تجلی یابد.
وی اضافه کرد: قاریان، حافظان و تالیان قرآن باید در اخلاق و رفتار همانند پیامبر(ص) متواضع باشند، بدون مزد و منت کار کنند و به دنبال تجلیل و تعریف نباشند.
حجت‌الاسلام جواد رفیعی، پیشکسوت خراسانی قرآن کریم و موذن حرم مطهر رضوی، در ادامه این جلسه با بیان اینکه از کودکی وارد عرصه قرآنی شده‌ام، بیان کرد: نخستین اذان را در سال 1359 تلاوت کردم و همه این برکات در زندگی را از امام رضا(ع) و دعای پدر و مادرم دارم. از بین هشت برادر، تنها تشویق اطرافیان و محبت آنان باعث ماندگاری من در این عرصه شد و به برکت قرآن به کشورهای زیادی برای تلاوت دعوت شدم. توفیق داشتم که سالیان سال در مسابقات قرآن شرکت کنم و رتبه بین‌المللی نیز کسب کنم و افتخار دارم که پرچم ایران اسلامی در آن کشورها به اهتزاز در آمد.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) در میان امت اسلامی ٢ چیز گران‌بها، یعنی قرآن و عترت را به یادگار گذاشت؛ لذا فاصله گرفتن از قرآن و عترت باعث زیان و خسران است.
حجت‌الاسلام محمدحسین جهانبخش، از شاگردان استاد محمدصادق علمی و مدرس و پیشکسوت قرآنی نیز در این جلسه گفت: افرادی که با قرآن مأنوس هستند، از نعمت بزرگی برخوردارند؛ بهترین تحفه‌ای که در زندگی می‌توانیم داشته باشیم، مأنوس بودن با این کتاب شریف است.
وی افزود: براساس فرمایش امام رضا(ع) بهترین ذخیره برای افراد خدمت به خلق است و به یقین افرادی که به قرآن خدمت می‌کنند، بهترین توشه را برای آخرت جمع‌آوری کرده‌اند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/384915/جای-خالی-تفسیر-در-جلسات-قرآن-رنج‌آور-است
بستن   چاپ