پیام خراسان
/جهاددانشگاهی، نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی (7)/
آموزش‌های کوتاه‌مدت جهاددانشگاهی، پاسخگوی نیازهای تخصصی حوزه اشتغال است
دوشنبه 11 مرداد 1400 - 12:22:41
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: هرکشوری که بخواهد سهم خود را در تولید و خدمات حفظ کند باید به دنبال توسعه آموزش‌های مهارت محور برای نیروی کار خود باشد و آموزش‌های کوتاه‌مدت، پاسخگوی نیازهای تخصصی حوزه اشتغال است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حسین امینی اظهار کرد: در طی سال گذشته تعداد 35 هزار و 242 نفر در مراکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت این سازمان آموزش دیده‌اند که تعداد 22هزار و 375 نفر فراگیر آزاد و مابقی فراگیران قراردادی بوده‌اند.
وی در خصوص تاثیر کرونا بر روند فعالیت‌های آموزشی و به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از کرونا بر حوزه آموزشی، تصریح کرد: سال 1399 سال متعارفی نبود، بحران ناشی از همه‌گیری ویروس کووید19 باعث اختلال در بسیاری از فعالیت‌ها در سراسر جهان شد، به صورتی که اکثر کسب و کارها و مشاغل تحت تاثیر قرار گرفتند و از آن مهمتر، امور آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها مختل شد و به دلیل نقش زیربنایی آن در رشد فردی و اجتماعی، دوره‌ای بحرانی را ایجاد کرد.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: به علت عدم پیش‌بینی چنین بحرانی و نبود آمادگی برای آن، همه کشورها در حل و فصل مسئله آموزش دچار مشکل بودند، که کشور ما نیز از این قضیه مستثنی نبود. از طرفی آموزش‌های کوتاه مدت غالبا جزء برنامه‌های الزامی و اجباری سبد خانوارها نبوده و در شرایط کرونا خیلی از خانواده‌ها به امید از بین رفتن کرونا و ترس از همه گیری این ویروس، حتی یک الی دو ترم فرزندان خود را برای آموزش به مراکز آموزشی نفرستادند. کرونا نه تنها بر حوزه آموزش بلکه بر بسیاری از فعالیت‌های کاری چه در جهاد و چه در جامعه تاثیر داشته به‌طوری که در ابتداء شروع کرونا آمار فراگیران معاونت آموزشی تا 60 درصد کاهش نسبت به سال 98 داشته است.
وی یادآور شد: خوشبختانه به مدد پیشرفت فناوری‌های فراوان در عرصه ارتباطات و آموزش، راهکارهای بسیاری برای رفع این معضل وجود دارد، که به لطف خدا و با همکاری شبانه روزی همکاران در حوزه معاونت آموزشی و با برنامه ریزی مستمر، توانستیم از طریق جلب اعتماد مردم به استفاده از آموزش‌های آنلاین و استفاده از بسترهای مجازی متنوع، حدود 70 درصد فراگیران را به بخش آموزش‌های کوتاه مدت برگردانیم.
معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در خصوص اقدامات این معاونت برای کیفی‌سازی آموزش‌ها، تصریح کرد: دوره‌های کاربردی مورد نیاز و با اولویت جامعه با محوریت کیفی سازی خدمات، توسط مدرسان مجرب برگزار می‌شود، اغلب این آموزش‌ها به دلیل کیفیت آموزشی بالا منجر به ایجاد شغل برای فراگیران می‌شود، همچنین کیفی سازی در بدنه این آموزش‌ها، در حوزه نیروی انسانی و ارایه خدمات نیز ادامه دارد، به طوری که چشم انداز بلندمدتی در این خصوص تعریف شده و قصد داریم به یک واحد کاملا مبتنی بر کیفیت و اشتغال درسطح استان برای فعالیت‌ها و خدمات آموزشی تبدیل شویم.
امینی اظهار کرد: حوزه معاونت آموزشی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، در سال‌های اخیر توانسته است امکانات و زیر ساخت‌های آموزشی مورد نیاز برای فراگیران در بستر حضوری و مجازی در رشته‌های کاربردی متنوع را فراهم کرده و از مدرسان جوان و خلاق دعوت به همکاری شده و آموزش‌های مربوط به دوره‌های مجازی به آن‌ها را در یک دوره زمانی انجام داده و در حال خدمات رسانی در زمینه آموزش و فراگیری رشته‌های تخصصی و کاربردی هستیم. 
وی ادامه داد: برای افزایش کیفیت خدمات نیز سعی کردیم سرفصل‌های دوره‌های تخصصی و مهارتی مورد نیاز را به روز رسانی و کاربردی کنیم و با رویکرد مهارت آموزی در قالب دوره‌های آموزشی تک درس، دوره‌های آموزش تخصصی ترمیک و همچنین ورکشاپ‌های تخصصی، آموزش‌های خود را ارایه کنیم.
معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی به برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت محور اشاره و عنوان کرد: در حالی که در اغلب کشورهای دنیا مهارت آموزی و دورهای مبتنی بر مهارت و اشتغال بسیار مورد توجه است و بخشی از نیروی مورد نیاز بازار کار از این طریق تربیت و تأمین می‌شود، در کشور ما هنوز آن طور که باید و شاید دوره‌های آموزش عملی و مهارتی جدی گرفته نمی‌شود. این در حالی است که کارشناسان معتقدند توجه به دوره‌های مهارت آموزی می‌تواند ضمن ایجاد زمینه برای اشتغال زایی، کمک شایانی به حل مشکل بیکاری کند و همچنین منجر به افزایش میزان تولید شود و حرکتی رو به جلو در این زمینه باشد. البته مشروط به آنکه نوع مهارت‌ها و دوره‌های آموزشی براساس برنامه ریزی کامل و جامع و با نگاه دقیق به نیاز بازار کار و همچنین براساس آمایش سرزمینی باشد.
وی تاکید کرد: معتقدیم هرکشوری که بخواهد سهم خود را در تولید و خدمات حفظ کند باید به دنبال توسعه آموزش‌های مهارت محور برای نیروی کار خود باشد و آموزش‌های کوتاه‌مدت، پاسخگوی نیازهای تخصصی حوزه اشتغال است، به ویژه در کشور ما که طی سالیان گذشته دانشگاه‌ها برای جذب دانشجو در رشته‌های مختلف برنامه مشخصی نداشته‌اند و بعضا فارغ‌التحصیلان ما دارای مهارت لازم حتی در رشته‌های تحصیلی خود نیستند، توجه ویژه به مبحث مهارت آموزی بسیار اهمیت دارد.
امینی گفت: رویکرد معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در حوزه‌های کوتاه مدت در سال‌های اخیر تغییراتی داشته که از جمله آن می‌توان به تدوین و توسعه مهارت‌های مبتنی بر اشتغال با توجه به نیاز جامعه اشاره نمود. برای رسیدن به این مقصود ما در سطح جامعه نیازسنجی‌هایی در رشته‌های مختلف انجام داده‌‍‌ایم و تا حدودی توانسته‌ایم درسال‌های اخیر بیش از 40 مورد از کاربردی‌ترین مهارت‌ها را در رشته‌های مختلف شناسایی، تدوین و به اجرای آن بپردازیم.
معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: جهاددانشگاهی با پشتوانه 32 سال تجربه علمی و عملی و با برخورداری از ظرفیت‌های متنوع و به‌روز، در سراسر کشور فعالیت آموزشی دارد و هم اکنون قادر به ارایه خدمات آموزشی به عموم جامعه و تأمین نیازهای آموزشی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی‌در سطح کشور است. آموزش‌های جهاددانشگاهی با هدف توسعه منابع‌انسانی و متناسب سازی قابلیت‌های تخصصی افراد با نیازهای تخصصی‌کشور بنیان نهاده شده تا در سایه آن کارآیی‌های لازم برای پذیرش و ایفای موثر وظایف اجتماعی و شغلی کسب شود.
به گفته وی، آموزش‌ عالی،آموزش عالی علمی- کاربردی و آموزش‌های‌ تخصصی پیشرفته و آموزش‌های عمومی- مهارتی از عمده محورها و زمینه‌های اصلی آموزش در جهاددانشگاهی هستند.
امینی بیان کرد: با وجودی که آموزش در حوزه‌های تخصصی و تخصصی پیشرفته از حلقه‌های مفقوده آموزش کشور است، اما جهاددانشگاهی با مطالعه و بررسی دقیق نیازهای آموزشی اقشار مختلف جامعه، از جمله متخصصین امر، مبادرت به طراحی و اجرای دوره‌های تخصصی پیشرفته و تخصصی در سطح واحدهای استانی می‌کند تا بخشی از نیازهای آموزشی پیشرفته را که بعضاً فراگیران مجبور به تأمین آن از خارج از کشور هستند، در داخل کشور فراهم نماید. در همین راستا این نهاد با بهره‌مندی از تجربیات ارزشمند، کادر آموزشی مجرب، اعضاء هیأت علمی و با بکارگیری فناوری روز و استفاده از تجارب ارزشمند پژوهشی خود در زمینه آموزش‌های کوتاه مدت فعالیت‌های گسترده و چشمگیری داشته است. این فعالیت‌ها در قالب 7 گروه آموزشی تخصصی فنی و مهندسی، علوم کامپیوتر، کشاورزی و منابع طبیعی، فرهنگ و هنر، علوم پزشکی، علوم انسانی و زبان‌های خارجی ارایه می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی استقرار مراکز آموزشی جهاددانشگاهی کمک به توسعه دانش و مهارت‌ نیروی انسانی با استفاده از روش‌های نوین و کارآمد آموزشی، به کارگیری ابزارهای نوین ارتباطی و اطلاعاتی به منظور گسترش فرصت‌های یادگیری از طریق نیازسنجی آموزشی، طراحی دوره، تولید محتوی، ارایه آموزش، ارزیابی و آزمون است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/391558/آموزش‌های-کوتاه‌مدت-جهاددانشگاهی،-پاسخگوی-نیازهای-تخصصی-حوزه-اشتغال-است
بستن   چاپ