پیام خراسان
گزارش مهر؛
رنج بی آبی بر چهره «دونخی»/خیران برای آبرسانی آستین همت بالا زدند
پنجشنبه 18 شهريور 1400 - 10:10:55
خبرگزاری مهر - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند- کاروان نذر آب 4 با حضور در روستای «دو نخی» شهرستان درمیان برای حل مشکل آب رسانی پایدار به این روستا اعلام آمادگی کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تشنگی، بی آبی، چشم انتظاری برای رسیدن تانکر آب، این‌ها همه واژه‌هایی است که در بسیاری از روستاهای محروم با تمام وجود می‌توان لمس کرد. روستاهای شهرستان‌های سربیشه، نهبندان و درمیان در خراسان‌جنوبی گاه روزها منتظر می‌مانند که برای نیازهای روزمره‌شان تانکر آب به روستایشان برسد.
اما مگر می‌توان درد هموطن را در این سال‌های خشکسالی دید و هیچ قدمی برنداشت. خیرین نیک‌اندیش با همکاری جمعیت هلال احمر در قالب طرح نذر آب تلاش کرده‌اند تا برای لب تشنگان روستاها شرایط دسترسی به آب پایدار را فراهم کنند.
عطش آب در روستای دونخی
بعد از گذشت چهار سال از شروع این طرح، قدم‌های خیر خیرین در طرح نذر آب به روستاهای شهرستان درمیان رسیده و خیرین برای رساندن آب پایدار به روستای دونخی و کلاته نظر اعلام آمادگی کرده‌اند.
قدم به روستای دو نخی می‌گذاریم، روستایی که بی‌آبی رنج مضاعفی را بر مردم این منطقه وارد کرده است. بانویی از اهالی این روستا با ما همکلام می‌شود و می‌گوید: در طول یک ماه تنها چهار بار تانکر آب به روستای ما می‌آید که کفاف همه نیازهای ما را نمی‌کند.
وی بیان‌کرد: نیاز به استحمام و شست و شو ظروف و لباس و …با این میزان آب تأمین نمی‌شود و امیدواریم با حضور خیرین مشکل ما در ماه‌های آتی رفع شود.
مرد دیگری از اهالی روستا که موی سپیدش، نشان از گذر سال‌های عمر بر اوست نیز در گفت و گو با مهر بیان‌کرد: همواره دعای خیر خود را نثار خیرینی خواهم کرد که یک قدم در راستای رفع مشکل بی‌آبی مردم این روستا بردارند.
وی گفت: هر چند تانکر آب چهار مرتبه در ماه به روستای ما آورده می‌شود، ولی این میزان کفاف نیاز مردم روستا را نمی‌کند و از طرفی مردم خواهان آب لوله کسی در منازل خود هستند.
پیرمرد خوش سخن روستایی یادآور شد: خود را به جای ما بگذارید و ببینید اگر روزی مثلاً سه ساعت آب شما قطع شود چه می‌کنید و چقدر برای شما سخت است و حال این معضل و مسئله هر روز ما است و از این جهت از خیرینی که برای آب رسانی قدمی بردارند، بسیار تشکر می‌کنیم.
محمدرضا رضایی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طرح نذر آب گفت: برنامه طرح نذر آب در روستاهای محروم و دارای تنش آبی کشور توسط خیرین استان‌های توانمند کشور با ارتباطی که با جمعیت هلال احمر دارند، پیگیری می‌شود.
اجرای نذر آب 4 با همکاری خیرین استان 4
وی اظهار کرد: سه شهرستان درمیان ، سربیشه و نهبندان در برنامه طرح نذر آب 4 قرار دارد که کار را از شهرستان درمیان با پشتوانه خیرینی از استان قزوین، شروع کردیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه پایه و محور اصلی کار، مبارزه با تنش‌های آبی است، بیان‌کرد: علاوه بر آن کمک به بهداشت، درمان و تغذیه و توزیع بسته‌های معیشتی و بهداشتی را نیز داریم.
رضایی ادامه داد: در سال‌های گذشته کاروان سلامت را با حضور پزشکان متخصص نیز داشتیم ولی امسال به دلیل قرمز بودن وضعیت شهرهای خراسان‌جنوبی مجوز حضور کاروان سلامت به ما داده نشد.
گام اول در طرح نذر آب 4
وی با اشاره به اینکه امروز توانستیم تعدادی تانکر آب و 500 بسته غذایی و 750 بسته بهداشتی و مقداری لوازم زیستی چون پتو را توزیع کردیم، گفت: اما کار اصلی و اساسی که مورد نظر هلال احمر و مد نظر خیرین است یک اقدام پایدار برای دسترسی مردم به آب شرب است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی اظهار کرد: با هدایت و حمایت شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی برای دسترسی مردم به آب پایدار بحث مجتمع آب رسانی این منطقه مد نظر قرار گرفت که 17 روستا را مشروب می‌کند و چون بسیاری از پروژه‌های دولتی با کمبود اعتبار مواجه است.
رضایی بیان‌کرد: با خیرین صحبت شد تا بخشی از اعتبارات مجتمع را که مکمل اعتبارات شرکت آب و فاضلاب است تأمین کنند، تا به این وسیله تا پایان 1400 چهار روستا آبرسانی شود.
وی گفت: کلنگ زنی که در شهرستان دونخی انجام شد، مربوط به پروژه‌ای با همکاری آب و فاضلاب و فرمانداری شهرستان درمیان و هلال احمر از محل اعتبارات خیرین است تا برق پایدار مجتمع آب تأمین شود.
همت خیرین برای رفع مشکل برق مجتمع آب
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی یادآور شد: برق این مجتمع در حال حاضر دیزلی است و از این جهت محدودیت‌هایی برای آبرسانی دارد که رفع مشکل آن در حوزه برق رسانی به چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که رایزنی می‌شود دو میلیارد را خیرین تقبل کنند.
حسین امامی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی در این زمینه گفت: طرح بهره‌مندی روستای دونخی از آب پایدار از طریق مجتمع چارتنگ صورت می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه این مجتمع را در دو فاز اجرا می‌کنیم، بیان‌کرد: یک فاز این مجتمع سمت دو نخی و کلاته نظر و یک سری روستاهای اقماری اطراف است که چالش پروژه این است که اعتبار زیادی برای برق رسانی آن نیاز داشتیم.
دو نخی و کلاته نظر با همت خیرین از آب پایدار بهره‌مند می‌شوند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی نیز در این حاشیه بازدید از طرح نذر آب در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه به قیمت روز برای اجرای کل پروژه 40 میلیارد تومان نیاز داریم، اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی، اعتبار بسیار خوبی برای پروژه‌های مجتمع‌های آب رسانی در نظر گرفته شده، مبلغ 11 میلیارد تومان از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی برای این پروژه هزینه خواهد شد.
امامی با بیان این پروژه ردیف ملی دارد و خیرین نیز در این زمینه به ما یاری خواهند داد، گفت: تلاش داریم با همکاری همین خیرین که در طرح نذر آب اعلام آمادگی کرده‌اند، در فاز اول روستاهای کلاته نظر و دو نخی را از نعمت آب پایدار بهره‌مند شوند.
وی بیان‌کرد: از طرف دیگر تا پایان سال 1400 کل مجتمع را به بهره‌برداری برسانیم که با این اتفاق، عمده روستاهای درمیان به آب پایدار دسترسی خواهند داشت.
کاروان نذر آب هر چند با توزیع هدایایی در برخی روستاهای درمیان کار خود را شروع کردند اما این آغاز مسیر بود و امید است که تا زمانی که هر روستایی در درمیان در خانه خود از آب آشامیدنی سالم و پایدار بهره‌مند نشود، آرام ننشینند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/405021/رنج-بی-آبی-بر-چهره-«دونخی»-خیران-برای-آبرسانی-آستین-همت-بالا-زدند
بستن   چاپ