پیام خراسان
برگزاری نشست بررسی مسائل تجارت ایران و افغانستان در مشهد
جمعه 19 شهريور 1400 - 09:47:23
پیام خراسان -

پیام خراسان


به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مرتضی اشرفی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی پنجشنبه شب در نشست کارگروه ساماندهی مبادلات مرزی خراسان رضوی گفت: با توجه به شرایط کنونی حاکم بر افغانستان و وقفه‌های ایجاد شده در تجارت با این کشور به ویژه در مرز دوغارون که به سمت شرایط عادی حرکت می‌کند قرار است این موضوع طی نشست مزبور از سوی مدیران اقتصادی و کارشناسان و فعالان تجارت در این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
او با اشاره به روند رو به بهبود وضعیت تجارت با افغانستان در مرز دوغارون افزود: در این زمینه توجه ویژه به بخش خصوصی و فعال شدن و همفکری اعضای اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان ضروری است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: رونق اقتصادی مرز اولویت اصلی خراسان رضوی است و هر یک از مدیران این حوزه باید وظیفه خود را در مرز دوغارون به نحو مطلوب انجام دهند تا کار‌ها به نحو احسن مدیریت شود و ساماندهی شده و بیشترین صادرات و ترانزیت کالا از مرز دوغارون انجام گیرد.
اشرفی با اشاره به مشکلات موجود در مرز باجگیران و راه آهن خواف- هرات به عنوان مهمترین معضلات حوزه مرز خراسان رضوی بیان کرد: تمام این موارد طی گزارشی مبسوط به وزارت کشور اعلام شده است.
او همچنین بر استفاده مطلوب از ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی سرخس از جمله تاسیسات زیر بنایی و حمل و نقلی تاکید و تصریح کرد: باید برنامه ریزی لازم و اطلاع رسانی مطللوب صورت گیرد تا ضمن جذب سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های این منطقه غفلت نشود.
بیشتر بخوانید
مرز‌های دوغارون، میلک و ماهیرود شریان‌های اصلی ارتباط ایران و افغانستان محسن سیاح فرماندار تایباد نیز در این نشست گفت: با تلاش شبانه روزی همه دستگاه‌های امنیتی در مرز دوغارون شاهد کمترین تبعات امنیتی و اقتصادی بودیم و پیش بینی‌ها نیز حاکی از بروز کمترین تبعات تحت تاثیر تحولات امنیتی و اقتصادی در مرز دوغارون است.
او افزود: با وجود بروز تغییر و تحولات در کشور افغانستان، حداقل ماندگاری و توقف ناوگان را در مرز دوغارون داشتیم و روزانه به طور میانگین 650 تا 700 کامیون صادراتی و ترانزیتی از دوغارون به نقاط دیگر کشور ارسال می‌شد، در صورتی که اگر معبر زمینی دوغارون با مشکلاتی مواجه می‌شد حدود سه هزار ناوگان در این مرز متوقف می‌ماند.
فرماندار تایباد ادامه داد: خوشبختانه با همکاری دستگاه‌های متولی در مرز و پیگیری استان از طریق گمرک و پایانه‌های مرزی، به دلیل تسلط و اشرافیت اطلاعاتی و اقتدار نیرو‌های انتظامی و نظامی، مشکل خاصی در مرز دوغارون به وجود نیامد.
سیاح بیان کرد: تغییر و تحولات سیاسی در افغانستان باعث بروز فراز و فرود‌هایی در تجارت با این کشور شده است به طوری که در روز‌های نخست شاهد کاهش 50 درصدی صادرات و واردات کالا در مرز دوغارون و بی سامانی وضعیت بخش‌های اداری در آن سوی مرز و تبادلات ارزی بودیم.
او تصریح کرد: هم اینک وضعیت صادرات و ترانزیت کالا در دوغارون روند افزایشی دارد و نباید از نظر دور داشت که مرز دوغارون در گذشته با مشکلاتی مواجه بوده که بخشی از آن از ایران و بخشی دیگر از افغانستان نشات می‌گیرد، اما بعد از این تغییر و تحولات مشکلات بیشتر شده است.
فرماندار تایباد تاکید کرد: پیشنهاد می‌کنیم که یک کارگروه و کمیته کارشناسی ویژه مرز دوغارون تشکیل و مسایل را به صورت میدانی و کارشناسی بررسی کند تا موانع و مشکلات برطرف و صادرات و واردات کالا شتاب گیرد.
جواد وحدتی فر معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: طرف افغانستانی عوارض متقابل برای ناوگان حمل و نقلی را 30 درصد افزایش داده است، اما آمار‌ها گویای مساعد شدن وضعیت تردد در مرز است.
او افزود: ساخت مسیر جدید در مرز دوغارون برای تردد کامیون‌ها در حال انجام است و 85 درصد پیشرفت اجرایی دارد.
امید جهانخواه ناظر گمرکات خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از 17 اردیبهشت ماه تا 17 تیرماه، میزان ورودی کامیون از افغانستان به خراسان رضوی از طریق مرز دوغارون (گمرک، منطقه ویژه اقتصادی دوغارون و بازارچه مرزی) در مجموع 20 هزار و 284 دستگاه کامیون و میزان کامیون خروجی از مرز دوغارون در این مدت 15 هزار و 771 دستگاه بوده است.
او افزود: از 18 تیرماه تا 15 شهریور ماه میزان ورودی کامیون از افغانستان به خراسان رضوی از طریق مرز دوغارون در مجموع 10 هزار و 845 دستگاه و میزان کامیون خروجی در این مدت از مرز دوغارون 10 هزار و 996 دستگاه بوده است.
ناظر گمرکات خراسان رضوی ادامه داد: میزان کامیون ورودی به مرز دوغارون در بازه زمانی 17 اردیبهشت ماه تا 17 تیرماه در مقایسه با بازه زمانی 18 تیرماه تا 15 شهریور ماه 47 درصد کاهش و میزان کامیون خروجی از مرز دوغارون در این بازه‌های زمانی 44 درصد کاهش یافته است.
جهانخواه بیان کرد: میزان صادرات کالا از 17 اردیبهشت ماه تا 17 تیرماه از مرز دوغارون به میزان 146 هزار تن و میزان ترانزیت کالا در این مدت از مرز دوغارون 117 هزار تن بوده، در حالی که میزان صادرات کالا از این مرز از 18 تیرماه تا 15 شهریور ماه 82 هزار تن و میزان ترانزیت کالا از این مرز در مدت مزبور 52 هزار تن بود.
او تصریح کرد: مقایسه صادرات و ترانزیت کالا از مرز دوغارون در بازه زمانی 17 اردیبهشت ماه تا 17 تیرماه با 18 تیرماه تا 15 شهریور ماه حاکی از کاهش 43.8 درصدی و 57.5 درصدی است.
ناظر گمرکات خراسان رضوی تاکید کرد: دلایل اصلی کاهش صادرات و ترانزیت کالا در مدت مزبور در مرز دوغارون، عدم اجازه ورود ارز یا دلار از کشور افغانستان و عدم اعتماد تجار افغانستانی به تجارت در این مرز به دلیل شرایط سیاسی آن کشور است.
انتهای پیام//ف.ب

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/405379/برگزاری-نشست-بررسی-مسائل-تجارت-ایران-و-افغانستان-در-مشهد
بستن   چاپ