پیام خراسان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد خبر داد
آغاز برداشت پسته در مشهد
جمعه 19 شهريور 1400 - 10:36:20
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: عملیات برداشت محصول پسته از سطح 3575 هکتار از باغات مشهد آغاز شده است.

سعید خوش قامت در این خصوص اظهار کرد: در راستای اصلاح و نوسازی، بهبود عملکرد، مدیریت مصرف سموم وکودهای شیمیایی، اصلاح سیستم آبیاری، انجام عملیات گرده افشانی مصنوعی توسط باغداران فعال، اجرای کلاس‌های آموزشی پسته در سطح شهرستان، اجرای عملیات سرشاخه کاری و اجرای عملیات نصب فرمون و کارت زرد و استفاده از سرکه و آبشویی در مبارزه با پسیل به منظور کنترل آفات از مهترین اقدامات موثری است که انجام گرفته است و 2000 هکتار از سطح باغات پسته شهرستان مشهد مجهز به سیستم نوین آبیاری است.
وی افزود: باوجود طولانی بودن تاریخ کشت و تولید پسته، پسته هنوز هم به‌وسیله کارگر و با دست از درخت چیده شده و پس از جمع‌آوری جهت فرآوری به واحدهای ضبط پسته ارسال می‌شود. با توجه به افزایش حجم تولید پسته و نیاز به فرآوری حجم زیاد پسته ‌تر در مدت زمان محدود برداشت، ابتدا ماشین‌آلات پوست‌گیری، خشک کردن و جداسازی پسته ابداع و توسعه یافتند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد عنوان کرد: شهرستان مشهد با داشتن 3575 هکتار باغات پسته که بیش از1150 هکتار آن به صورت بارور و 2425 هکتار نهال و غیربارور است یکی از قطب‌های مهم تولید پسته دراستان به شمار می‌رود.
وی تصریح کرد: از جمله کشت‌های کم آب طلب در شهرستان مشهد، ترویج باغات اصولی پسته و کشت گیاهان دارویی است. در سال جاری دو ترمینال ضبط پسته در شهرستان مشهد نیز به بهره‌برداری رسیده است و در حال فعالیت است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان 1347تن پسته خشک در شهرستان با میانگین عملکرد 1171کیلوگرم در هکتارپسته خشک از باغات پسته برداشت شود. مهمترین ارقام پسته شهرستان مشهد فندقی، اوحدی، احمد آقایی، اکبری، کله قوچی و بادام سفیدی است.
به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد، وی ادامه داد: این محصول اقتصادی توانسته است در مرحله برداشت در هر هکتار یک نفر ثابت و 15 نفر فصلی را در این منطقه مشغول به کار کند. برداشت پسته از اوایل شهریور شروع و تا اواخر شهریور ادامه دارد. مهمترین مرحله پس از عمل آوری محصول پسته، برداشت به موقع محصول است. زمان، فاکتور بسیار مهم و موثری در این مرحله بوده و مانع از ایجاد و گسترش محصولات بی کیفیت و نامرغوب در بازار مصرف خواهد شد. به طور کلی زمانی که 70 تا 80 درصد پوست روی پسته به راحتی از آن جدا شود عملیات برداشت محصول آغاز خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/405441/آغاز-برداشت-پسته-در-مشهد
بستن   چاپ