پیام خراسان
درک افغانستان از دریچه افغانستان
شنبه 27 شهريور 1400 - 11:46:27
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی از جهان خواسته شد تا برای پیشرفت مردم افغانستان روابط اقتصادی با این کشور برقرار کنند.

به نقل از نیوز، در بیانیه مطبوعاتی آمده است که دکتر آندری کورتونوف، مدیر شورای امور بین‌الملل روسیه طی جلسه‌ای آنلاین با نام گفت‌وگوی قندهار(Kandahar Dialogue) موسسه تحقیق و توسعه تمدن زیست‌محیطی آسیا (AIERD) عنوان کرد: طالبان باید برای دولت فراگیر تلاش کنند زیرا هویت قومی در افغانستان بسیار اهمیت دارد.
وی تاکید کرد که جامعه بین‌المللی نباید مردم افغانستان را با تحریم افغانستان مجازات کنند.
کورتونوف افزود: پاکستان یک بازیگر کلیدی است و مهمترین نقش را دارد و از کشورهای منطقه خواست تا با پاکستان همکاری کنند تا پایه و اساس محکمی برای همکاری ایجاد شود.
زاهد لطیف خان، رئیس انستیتوی اکو تمدن آسیا گفت: جهان باید گام‌های عملی بردارد و پیوندهای اقتصادی و ابتکارات توسعه را برای تحقق رویای رفاه و توسعه پایدار در افغانستان ایجاد کند.
وی تاکید کرد که چین و پاکستان باید CPEC (دالان اقتصادی پاکستان–چین موسوم به سی‌پیک) را به افغانستان ارائه کنند. علاوه بر این، چین باید هفتمین کریدور BRI (طرح کمربند و جاده شی‌جین‌پینگ) را با نام کریدور صلح و سعادت راه اندازی کند.
رئیس انستیتوی اکو تمدن آسیا از جامعه جهانی خواست با همکاری برای کمک به مردم افغانستان یک صندوق جهانی با نام «صندوق ادغام اقتصادی منطقه‌ای افغانستان» ایجاد کنند.

پیام خراسان


پروفسور فرانک ژنگ در شرکت سرمایه‌گذاری دولتی چینی (CITIC) گفت: چین همیشه به دنبال فرصت‌هایی برای کمک به دیگر کشورها با توجه به نیازها، هنجارها، ارزش‌ها و سیستم حکمرانی آنهاست. البته این کشور، همیشه به سیستم کشورهای دیگر احترام می‌گذارد و هرگز در مسائل داخلی آنها دخالت نمی‌کند و درباره افغانستان نیز چنین خواهد کرد و قصد دارد تا در توسعه و پیشرفت مردم افغانستان شریک باشد، همچنین بر ایجاد سازوکارهای همکاری در بخش کشاورزی نیز تاکید دارد.
هلگا زپ لاروش در موسسه شیلر (اندیشکده سیاسی و اقتصادی مستقر در آلمان) ایالات‌متحده گفت: به ابتکارات جغرافیایی اقتصادی نیاز است و به ابتکارات در زمینه ژئوراهبردی (بررسی روابط فی‌مابین راهبردی و عناصر جغرافیایی) نیازی نیست.
وی تاکید کرد که باید به دنبال فرصت‌های ادغام اقتصادی و ایجاد ارتباط با BRI بود.
وی به نقش اصلی BRI و چین اشاره و پیشنهاد کرد که کار در زمینه سلامت را به سرعت آغاز کنید، زیرا بخش سلامت در افغانستان با بحران مواجه است.
سلیم صافی روزنامه نگار ارشد عنوان کرد: درک افغانستان از دریچه افغانستان ضروری است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/408816/درک-افغانستان-از-دریچه-افغانستان
بستن   چاپ