پیام خراسان
نسبت جنسیت جمعیت در خراسان رضوی چگونه است؟
يکشنبه 19 فروردين 1403 - 15:54:02
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نسبت جنسیت تولد به‌طور نرمال از 102 تا 106 پسر به ازای 100 دختر در نظر گرفته می‌شود که فعلا این نسبت در استان خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محدوده طبیعی قرار دارد.
محمد احمدیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آمار موالید سال گذشته اظهار کرد: آمار تولدهای سال 1402 هنوز قطعی اعلام نشده است.
آمار تولدها در سال 1402 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بر اساس اطلاعات سامانه پرونده الکترونیک سینا 82 هزار 586 تولد ثبت شده که از این تعداد، 42 هزار و 368 پسر و 40 هزار و 218 دختر است.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمورد تناسب جنسیتی عنوان کرد: نسبت جنسی به معنای تعداد مردان به ازای 100 نفر زن در یک جمعیت است. در سال 1401 نسبت جنسی در هنگام تولد در کشور 107 بوده است؛ یعنی در این سال به ازای 100 دختر 107 پسر بدنیا آمده است. هم‌چنین نسبت جنسی در سال 1401 در استان خراسان رضوی 150.2 و در دانشگاه علوم پزشکی مشهد 105.3 بوده است.
وی در ادامه افزود: نسبت جنسی تولد به‌طور نرمال از 102 تا 106 پسر به ازای 100 دختر در نظر گرفته می‌شود. بنابر این فعلا این نسبت در استان خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محدوده طبیعی قرار دارد.
احمدیان اظهار کرد: در رابطه با نسبت جنسی، مطالعات جمعیتی در سراسر جهان و برای تمام جوامع بشری حکایت از آن دارد که نسبت جنسی جمعیت در سنین مختلف عمر انسان، برابر نیست. در دوران پیش از تولد و هنگام انعقاد نطفه، در برابر هر 100 نطفه دختر، 125_120 نطفه پسر بسته می‌شود. اما به جهت اینکه تا لحظه تولد، مرگِ نطفه‌های پسر بیشتر از دختر است، نسبت جنسی در لحظه تولد به حدود 104_103 کاهش پیدا می‌کند.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشریح کرد: مرگ و میر کمتر زنان نسبت به مردان سبب می‌شود که نسبت جنسی با افزایش سن به طور پیوسته و یکنواخت کاهش یابد تا اینکه در حدود 25_20 سالگی (سنین ازدواج) متعادل می‌شود و به 100 می‌رسد.
وی در خصوص تمایل خانواده‌ها به جنس مذکر گفت: در جامعه ایران بر اساس پژوهش‌های انجام شده، ترجیح جنسی مذکر یک مشکل فرهنگی فراگیر است. لذا دور از انتظار نیست که این ترجیح جنسی مذکر که یک امر ذهنی است، در صورت فراهم شدن زمینه‌های مادی و عینی به انتخاب جنین‌های پسر و حذف دختران منجر شود.
احمدیان ادامه داد: بر اساس یافته‌های مطالعه انجام شده در سال 99 توسط خانم دکتر سیمین کاظمی، اگر چه در سطح ملی هنوز نسبت جنسی تولد در محدوده طبیعی است، ولی روند تغییر جنسی تولد در بعضی استان‌های ایران شامل آذربایجان شرقی، اردبیل، کرمانشاه و لرستان از حالت طبیعی خارج شده و به افزایش تعداد پسران منجر شده است. در حالی‌که نسبت جنسی تولد در سال 1382 در کل کشور و در استان‌ها در محدوده طبیعی بوده است.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص تعیین جنسیت تشریح کرد: بر اساس نتایج این مطالعه همبستگی مثبت و معنی‌داری بین سطح برخورداری از منابع بهداشتی و درمانی با نسبت جنسی تولد در کشور به دست آمده است.
احمدیان اظهار کرد: این نشان می‌دهد که در دسترس بودن تکنولوژی و مداخلات پزشکی همچون تشخیص جنس جنین و سقط جنین نوزادان مؤنث و انتخاب جنس جنین که با مداخلات پزشکی صورت می‌گیرد، عوامل تغییر نسبت جنسی تولد هستند. یافته‌های فرعی مطالعاتی که در مراکز درمان ناباروری در ایران انجام می‌شود نیز نشان‌دهنده ترجیح جنسی پسران بر دختران است.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به آمار میزان تولدها با توجه به تعیین جنسیت عنوان کرد: نظر به اینکه مراکز درمان ناباروری تحت نظر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی هستند، در این خصوص آماری در دسترس ما نیست. 
انتهای پیام 

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/659359/نسبت-جنسیت-جمعیت-در-خراسان-رضوی-چگونه-است؟
بستن   چاپ