سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۴
اجتماعی

اضافه وزن ۱۷ درصد دانش‌آموزان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

اضافه وزن ۱۷ درصد دانش‌آموزان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
پیام خراسان - ۱۷ درصد دانش‌آموزان در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با چاقی یا اضافه وزن مواجه هستند.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - 17 درصد دانش‌آموزان در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با چاقی یا اضافه وزن مواجه هستند.

پیام خراسان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت تغذیه دانش‌آموزان و نقش آن در رشد جسمی و ذهنی، گفت: غفلت از تغذیه صحیح در سال‌های گذشته، امروز ما را با چالش‌هایی مانند اضافه‌وزن و چاقی دانش‌آموزان روبه‌رو کرده است و این وضعیت می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های مزمنی همچون دیابت، اختلالات متابولیک، بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی برخی سرطان‌ها در آینده شود.
دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به بازگشایی مدارس و اهمیت سلامت تغذیه‌ای دانش‌آموزان افزود: توجه به آموزش والدین، میان‌وعده‌های سالم و پایگاه‌های تغذیه در مدارس می‌تواند نقش مؤثری در بهبود سلامت نسل آینده داشته باشد.
وی ادامه داد: ویژگی‌های خاص دانش اموزان به عنوان گروهی بزرگ از جامعه، شامل تنوع سنی، رشد جسمی و روانی و ورود به مراحل مختلف تکامل فردی و اجتماعی، ایجاب می‌کند که برنامه‌ریزی تغذیه‌ای آنان با دقت بیشتری انجام شود.
او تصریح کرد: اگرچه در ساعات مدرسه وعده‌های غذایی محدودی مصرف می‌شود، اما وعده‌های مهمی همچون صبحانه، میان‌وعده و در برخی موارد ناهار، نیازمند برنامه‌ریزی اصولی هستند.
دکتر اباصلتی تأکید کرد: آموزش همگانی برای والدین درباره اصول تغذیه سالم و خطرات چاقی ضروری است؛ ضمن اینکه مدارس بهترین مکان برای مشارکت فعال دانش‌آموزان در شناخت مشکلات و راه‌حل‌های مرتبط با تغذیه هستند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سوءتغذیه به دو شکل کمبود مواد مغذی و پرخوری نامتعارف دیده می‌شود، گفت: کمبود ویتامین D، ویتامین A، روی و در برخی مناطق محروم حتی کمبود پروتئین و انرژی، همچنان در میان دانش‌آموزان مشاهده می‌شود و برای رفع این چالش به توجه و عزم همگانی نیاز است.
دکتر اباصلتی با اشاره به اهمیت میان‌وعده سالم، تاکید کرد: میان‌وعده باید شامل پروتئین، کربوهیدرات و فیبر باشد. استفاده از غلات کامل مانند نان سبوس‌دار، پنیر، تخم‌مرغ، ماست، شیر کم‌چرب و کره بادام‌زمینی توصیه می‌شود؛ همچنین میوه، سبزیجات و لقمه‌های خانگی مانند نان و پنیر یا نان و خرما بهترین جایگزین برای مواد غذایی صنعتی و کم‌ارزش هستند.
این مسئول افزود: پایگاه‌های تغذیه سالم در مدارس نقش مهمی در آموزش و ارتقای سلامت تغذیه‌ای دانش‌آموزان دارند؛ مراکز بهداشت و آموزش‌وپرورش نیز موظفند بر کیفیت این پایگاه‌ها از نظر مکان و مواد غذایی عرضه‌شده نظارت داشته باشند.


نظرات شما