پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
اجتماعی

استاندار خراسان جنوبی:

مرز ماهیرود ظرفیت جهش مبادلات تجاری ایران و افغانستان را دارد

مرز ماهیرود ظرفیت جهش مبادلات تجاری ایران و افغانستان را دارد
پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی گفت: مرز ماهیرود با توجه به ظرفیت‌های موجود در حوزه زیرساخت، تجارت و حمل‌ونقل، می‌تواند به یکی از محورهای اصلی توسعه مبادلات اقتصادی ایران و افغانستان تبدیل شود.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی گفت: مرز ماهیرود با توجه به ظرفیت‌های موجود در حوزه زیرساخت، تجارت و حمل‌ونقل، می‌تواند به یکی از محورهای اصلی توسعه مبادلات اقتصادی ایران و افغانستان تبدیل شود.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، سید محمدرضا هاشمی در نشست مشترک با والی ولایت فراه، ضمن قدردانی از میزبانی و استقبال مسئولان این ولایت، بر توسعه و تعمیق مناسبات اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان خراسان جنوبی و فراه تأکید کرد.
وی با اشاره به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی دو ملت ایران و افغانستان، اظهار داشت: این اشتراکات ظرفیت ارزشمندی برای تقویت روابط میان دو طرف است و باید از این فرصت در مسیر توسعه تعاملات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استفاده کرد.
استاندار با اشاره به اقدامات انجام‌شده طی دو سال گذشته برای تسهیل مبادلات مرزی، گفت: مرز ماهیرود امروز به یکی از مرزهای موفق کشور در حوزه تجارت با افغانستان تبدیل شده و روند مبادلات در این مرز رشد قابل توجهی داشته است.
هاشمی، تکمیل مسیر ۱۱۷ کیلومتری فراه–ماهیرود را یکی از مطالبات مهم فعالان اقتصادی دو طرف عنوان کرد و افزود: با پیگیری‌های انجام‌شده، حدود ۶۰ کیلومتر از این مسیر به بهره‌برداری رسیده و آمادگی دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی برای ادامه عملیات وجود دارد.
وی ادامه داد: در صورت صدور مجوزهای لازم از سوی طرف افغانستانی، عملیات تکمیل این مسیر می‌تواند با سرعت بیشتری دنبال شود و با اتمام آن، زمینه برای افزایش تردد، کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و توسعه مبادلات تجاری فراهم خواهد شد.
استاندار با تأکید بر اینکه توسعه روابط اقتصادی صرفاً به افزایش صادرات ایران محدود نمی‌شود، گفت: واردات از افغانستان نیز مورد توجه است و افزایش مبادلات دو طرف نشان‌دهنده ظرفیت بالای همکاری‌ های اقتصادی میان خراسان جنوبی و ولایت فراه است.
هاشمی با اشاره به افزایش تردد ناوگان در مرز ماهیرود اظهار داشت: در گذشته میانگین تردد روزانه کمتر از ۲۰۰ کامیون بود، اما امروز در برخی روزها این میزان به حدود ۸۰۰ کامیون رسیده است که نشان‌دهنده رشد قابل توجه فعالیت‌های تجاری در این مرز است.
وی افزود: برای کاهش معطلی کامیون‌ها و ساماندهی فرآیند تردد، سامانه نوبت‌دهی اینترنتی با بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان راه‌اندازی شده تا فرآیند نوبت‌دهی و عبور ناوگان با سهولت بیشتری انجام شود.
استاندار بر افزایش ساعات فعالیت بازارچه مرزی ماهیرود تأکید کرد و گفت: با توجه به افزایش حجم مبادلات، آمادگی داریم در صورت هماهنگی و توافق دو طرف، ساعات فعالیت بازارچه و مرز را افزایش دهیم.
هاشمی تسهیل تشریفات مرزی و گمرکی را از دیگر الزامات توسعه تجارت دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران بر تسریع در تردد تجار، رانندگان و کالاها تأکید دارد و موضوع تسهیل فرآیندهای بازرسی و تشریفات مرزی نیز پیگیری خواهد شد.
وی خواستار بررسی امکان انتقال سوخت به ولایت فراه از مسیر ماهیرود شد و گفت: با توجه به کوتاه‌تر بودن مسیر ترانزیتی بندرعباس به افغانستان از طریق خراسان جنوبی، فعال شدن این ظرفیت می‌تواند موجب کاهش زمان و هزینه حمل‌ونقل و رونق بیشتر تجارت دو کشور شود.
استاندار با اشاره به ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری افغانستان در استان، گفت: بیش از ۵۰ سرمایه‌گذار افغانستانی در بازارچه مرزی ماهیرود فعالیت دارند و این ظرفیت می‌تواند زمینه‌ساز گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک باشد.
هاشمی از حضور بیش از ۸۰۰ دانشجوی افغانستانی در مراکز آموزش عالی خراسان جنوبی خبر داد و افزود: بخشی از این دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی استان مشغول تحصیل هستند که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های علمی و آموزشی میان دو طرف باشد.
وی با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط با کشورهای همسایه، خاطرنشان کرد: افغانستان یکی از کشورهای مهم همسایه است و باید از ظرفیت‌های مشترک در حوزه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، کشاورزی، معدن، گردشگری، سلامت و فناوری به بهترین شکل استفاده شود.
به گفته وی؛ استمرار نشست‌ها و تعاملات میان مسئولان و فعالان اقتصادی دو طرف می‌تواند علاوه بر رونق تجارت و سرمایه‌گذاری، به تعمیق روابط فرهنگی و اجتماعی و تقویت مناسبات میان دو ملت دوست و برادر ایران و افغانستان منجر شود.


نظرات شما