پنجشنبه ۵ شهريور ۱۴۰۵
اجتماعی

استاندار خراسان رضوی:

ایجاد ۵۰ هزار شغل در خراسان رضوی سکوی رسیدن به اهداف اقتصادی است

ایجاد ۵۰ هزار شغل در خراسان رضوی سکوی رسیدن به اهداف اقتصادی است
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی با اشاره به ایجاد بیش از ۵۰ هزار شغل در استان طی سال گذشته گفت: این میزان اشتغال و کسب رتبه‌های برتر اقتصادی پایان راه نیست، بلکه سکویی برای رسیدن به اهداف و تحقق این اهداف نیازمند انسجام و همراهی مدیران اجرایی و بخش خصوصی است.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی با اشاره به ایجاد بیش از ۵۰ هزار شغل در استان طی سال گذشته گفت: این میزان اشتغال و کسب رتبه‌های برتر اقتصادی پایان راه نیست، بلکه سکویی برای رسیدن به اهداف و تحقق این اهداف نیازمند انسجام و همراهی مدیران اجرایی و بخش خصوصی است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن استان با تأکید بر ضرورت تدوین نقشه راه اقتصادی برای خراسان رضوی اظهار کرد: باید یک نقشه راه داشته باشیم و به سراغ این برویم که سرمایه و اشتغال جذب کنیم و در نهایت صادرات را افزایش دهیم. این یک مأموریت برای ماست و در این مأموریت، ما به‌عنوان دولت یک خط قرمز داریم و آن تولیدکننده است. اگر کارخانه‌ای تعطیل شود، فقط یک کارخانه تعطیل نشده و سفره خیلی‌ها کوچک شده است؛ اگر یک سرمایه‌گذاری متوقف شود، تعداد زیادی شغل از دست می‌رود و اگر سرمایه‌گذاری از استان خارج شود، فقط سرمایه خارج نشده، بلکه اعتماد از این استان رفته است.
وی افزود: هیچ مدیری، از جمله بنده، حق ندارد با بروکراسی بیش از حد، بی‌تصمیمی و پاسکاری، سرمایه‌گذار و تولیدکننده را ناامید کند. اصولاً برای همین در استان مسئولیت پذیرفتیم که از پشت میزهای خود به میدان اقتصادی بیاییم. یکشنبه‌های اقتصادی را ایجاد کردیم تا مشکلات تولیدکنندگان نه روی میز بماند و نه در راهروهای ادارات؛ تصمیم بگیریم، مسئول مشخص کنیم، زمان بگذاریم و نتیجه بخواهیم. یکشنبه‌های اقتصادی یعنی یکشنبه‌های تصمیم اقتصادی، نه جلسه اقتصادی. ما جلسه را برای جلسه نمی‌خواهیم، بلکه نتیجه می‌خواهیم.
مظفری با اشاره به جایگاه بخش خصوصی در تصمیم‌سازی‌های اقتصادی استان اظهار کرد: در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز در آخرین ارزیابی، رتبه اول کشور را به دست آوردیم. تأکید ما این بوده که بخش خصوصی شنونده صرف نباشد، بلکه در تصمیم‌سازی‌های اقتصادی استان نقش داشته باشد و صدای تولیدکنندگان شنیده شود؛ اما شنیدن مطالب به‌تنهایی کافی نیست و اقدام مهم است. امروز باید هماهنگ‌تر، سریع‌تر و جسورتر عمل کنیم. اگر مدیران اجرایی اختیار دارند، تصمیم بگیرند و اگر اختیار ندارند، فوراً ارجاع دهند و اگر قانون مانع کار است، راهکار قانونی پیدا کنند؛ اما نباید مسئله را به یکدیگر پاس بدهیم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: قابل قبول نیست که سرمایه‌گذار و کارآفرین بین دستگاه‌های اجرایی سرگردان باشد و برای یک پاسخ اداری، یک پروژه متوقف شود. نقش ما تسهیلگری است، نه ایجاد مانع. از بخش خصوصی نیز مسئولیت، شفافیت، بهره‌وری، کیفیت و سرمایه‌گذاری واقعی را می‌خواهیم. اقتصاد با پولی که از حوزه اقتصاد فرار کند ساخته نمی‌شود؛ اقتصاد با سرمایه‌ای ساخته می‌شود که وارد تولید شود.
وی با اشاره به ظرفیت‌های منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: دیپلماسی اقتصادی در استان را جدی گرفته‌ایم. خراسان دروازه اقتصاد به سمت شرق، آسیای مرکزی و کشورهای اطراف است؛ ما مرز، بازار، تولیدکننده و ظرفیت صادراتی داریم، اما در بسیاری از حوزه‌ها نتوانسته‌ایم بازارهای اطراف را آن‌گونه که باید به دست بیاوریم. باید از ظرفیت جغرافیایی استان قدرت اقتصادی بسازیم و این کار با حرف انجام نمی‌شود، بلکه با سرمایه‌گذاری، صادرات، ارتباط اقتصادی و حضور فعال در بازارهای منطقه انجام می‌شود.
مظفری با اشاره به بهبود شاخص‌های اقتصادی استان گفت: خوشحالیم که در یک سال گذشته نتایج را هم گرفته‌ایم و شاخص‌های کلی اقتصادی ما در حوزه کسب‌وکار ارتقا پیدا کرده و از رتبه حدود ۲۴ به صدر جدول کشور رسیده‌ایم. در سال گذشته که کشور با مشکلات جدی مواجه بود و اشتغال از دست دادیم، خوشحالیم که در خراسان رضوی بیش از ۵۰ هزار شغل ایجاد شده است؛ اما این رتبه‌ها و ایجاد شغل جدید انتهای راه نیست، بلکه سکویی برای رسیدن به اهداف است. موقعیت ما زمانی به دست می‌آید که مدیران اجرایی و بخش خصوصی متحد و منسجم کنار هم بایستند.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: یکی از توفیقات سال گذشته این بود که دولت و بخش خصوصی در کنار هم بودیم و مقابل هم نبودیم و تلاش کردیم به جای پیدا کردن مقصر، راه‌حل پیدا کنیم. صرفاً صدور مجوز وظیفه ما نیست و ایجاد تسهیلات و تسهیل امور مهم است. امروز باید از مجوزمحوری عبور کنیم و به سمت نتیجه‌محوری برویم و تلاش کنیم سرمایه‌گذاری، تولید، اشتغال و صادرات به نتیجه واقعی برسد.
مظفری با اشاره به تجارت با افغانستان افزود: در خراسان و در تجارت با افغانستان، واقعیت این است که تجارت ما در بسیاری از موارد ریالی است. قریب به چهار میلیون نفر نیروی کار افغانستانی در ایران درآمد دارند و درآمدشان را به افغانستان منتقل می‌کنند. سؤال ما این است که چرا به جای پول، کالا نفرستیم و چرا ریالی صادر نکنیم؟ این موضوع روشن است و باید برای آن راه‌حل پیدا کنیم. نمی‌توانیم سال‌ها با یک موضوع کلیشه‌ای و قدیمی، مشکلات جدی برای تجارت ایجاد کنیم.
وی درباره محدودیت‌های انرژی نیز گفت: در بحث انرژی، کشور محدودیت‌های جدی دارد، اما این هزینه نباید یک‌طرفه از جیب تولید و تولیدکننده پرداخت شود. برق، گاز و سوخت یعنی تولید؛ تولید یعنی اشتغال و اشتغال یعنی امنیت اقتصادی و اجتماعی. تلاش ما باید این باشد که مدیریت انرژی به‌گونه‌ای شکل بگیرد که کمترین آسیب را به تولید وارد کند.
مظفری در پایان گفت: به تولیدکنندگان و کارآفرینان عرض می‌کنم که شما تنها نیستید؛ مدیران اجرایی نیز مسئول هستند. امیدواریم با سرمایه‌گذارانی که به خراسان دعوت می‌کنیم، بتوانیم از این ظرفیت‌ها برای جهش استان استفاده کنیم و آینده‌ای را رقم بزنیم که نسل بعدی و فرزندان این مرز و بوم به پدران و مادران خود افتخار کنند که در شرایط بسیار سخت ایستادند، ساختند و خراسان رضوی را به یکی از قله‌های اقتصاد ایران رساندند؛ به امید روزی که خراسان رضوی در کنار تولید، اشتغال، سرمایه‌گذاری و صادرات، به آینده‌ای درخشان برسد.


نظرات شما