پنجشنبه ۵ شهريور ۱۴۰۵
اجتماعی

استاندار خراسان جنوبی:

خراسان جنوبی؛ الگوی وحدت، امنیت و هم‌افزایی در کشور است

خراسان جنوبی؛ الگوی وحدت، امنیت و هم‌افزایی در کشور است
پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی گفت: استان خراسان جنوبی؛ الگوی وحدت، امنیت و هم‌افزایی در کشور است.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی گفت: استان خراسان جنوبی؛ الگوی وحدت، امنیت و هم‌افزایی در کشور است.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، سید محمدرضا هاشمی در شورای اداری استان که با حضور وزیر کشور برگزار شد بر ضرورت تداوم وحدت، همدلی و انسجام برای پیشبرد امور استان تأکید کرد و گفت: وحدت میان برادران اهل سنت و تشیع در خراسان جنوبی، سرمایه ای ارزشمند و الگویی در سطح کشور است و این انسجام با هدایت علما و همراهی مردم، نقش مهمی در تأمین امنیت پایدار استان داشته است.
وی با تأکید بر اینکه دستاوردهای استان حاصل کار جمعی است، به اقدامات انجام‌شده در حوزه زیرساختی و عمرانی استان اشاره کرد و راه‌آهن را یکی از مهمترین پروژه‌های خراسان جنوبی دانست و گفت: مسیر راه‌آهن در استان حدود ۴۲۰ کیلومتر می باشد که در ۱۴ قطعه و با ۱۴ پیمانکار در حال اجراست، برخی قطعات پیشرفت‌های قابل توجهی دارند و تاکنون بیش از ۷.۳ همت برای این پروژه هزینه شده است.
به گفته وی؛ در دولت چهاردهم بیش از ۵.۵ همت اعتبار به پروژه راه‌آهن تزریق شده و در سفر رئیس‌جمهور به استان نیز تخصیص قابل توجهی برای این پروژه صورت گرفت که نشان‌دهنده توجه دولت به توسعه زیرساخت‌های خراسان جنوبی است.
استاندار با اشاره به اجرای پروژه‌های راه‌سازی در استان، ادامه داد: پروژه‌های مختلفی از جمله محور قاین–بیرجند، سربیشه–نهبندان، طبس–یزد و مسیرهای ارتباطی خوسف و دیگر شهرستان‌ها در حال اجراست و در دو سال گذشته نیز عملیات اجرایی بخش قابل توجهی از طرح‌های دوبانده‌سازی و ارتقای راه‌های استان دنبال شده است.
هاشمی به ظرفیت‌های اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی در حوزه سرمایه‌گذاری، انرژی خورشیدی، تجارت مرزی و تولید، ظرفیت‌های قابل توجهی دارد و باید از این پتانسیل‌ها برای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد مردم استفاده شود.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته ۲۶ سرمایه‌گذار خارجی برای اجرای طرح‌های اقتصادی وارد استان شده‌اند که ۱۱ مورد از این سرمایه‌گذاری‌ها به نتیجه رسیده و هفت مورد مربوط به سرمایه‌گذاران خارجی بوده است، گفت: ۱۱ شرکت تعاونی نیروگاه خورشیدی نیز در استان راه‌اندازی شده که می‌تواند ضمن ایجاد اشتغال، منبع درآمد پایدار برای مردم و جوامع محلی باشد.
استاندار با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در اجرای نهضت ملی مسکن از استان‌های موفق کشور است و امروز هزار و ۷۸۲ واحد مسکونی در استان به بهره‌برداری رسید، گفت: بخش قابل توجهی از طرح‌های مسکن در شهرستان‌ها به صورت ویلایی اجرا شده و برای تکمیل زیرساخت‌های این واحدها نیز اعتبارات قابل توجهی هزینه شده است.
وی احیای قنوات، اجرای طرح‌های هادی روستایی، توسعه زیرساخت‌های آبرسانی، تأمین ماشین‌آلات دهیاری‌ها و حمایت از روستاها را از دیگر اقدامات انجام‌شده عنوان کرد و افزود: احیای قنوات در بسیاری از روستاها موجب بازگشت رونق و حیات اقتصادی به این مناطق شده است.
استاندار با بیان اینکه مرزهای خراسان جنوبی فرصت مهمی برای توسعه تجارت با افغانستان هستند لذا باید زیرساخت‌های مرزی، به‌ویژه در مرز یزدان و سایر گذرگاه‌های استان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، به سفر اخیر خود به افغانستان و پیگیری پروژه‌های زیرساختی اشاره کرد و افزود: پس از سال‌ها توقف، برخی پروژه‌های مرزی و راه‌های ارتباطی با پیگیری‌های انجام‌شده به نتیجه رسید که این موضوع با استقبال تجار و فعالان اقتصادی افغانستان مواجه شده است.
هاشمی با تأکید بر ضرورت تقویت اختیارات استان‌ها افزود: تفویض اختیار در شرایط مختلف به‌ ویژه در زمان بحران‌ها، کمک زیادی به مدیریت امور کرده و استمرار این رویکرد می‌تواند سرعت تصمیم‌گیری و حل مسائل مردم را افزایش دهد.
وی خواستار بازنگری در شاخص‌های توزیع اعتبارات شد و گفت: در تخصیص اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و منابع مربوط به دهیاری‌ها، علاوه‌بر جمعیت و محرومیت، باید شاخص وسعت استان نیز مورد توجه قرار گیرد، چراکه گستردگی خراسان جنوبی هزینه‌های اجرای پروژه‌ها، حمل‌ونقل و ارائه خدمات را افزایش داده است.


نظرات شما