چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵
گفتگو

ترانزیت سرخس از مرز یک میلیارد دلار گذشت | آخرین خبر

ترانزیت سرخس از مرز یک میلیارد دلار گذشت | آخرین خبر
پیام خراسان - فارس/ قائم‌مقام مدیرعامل و معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی سرخس از ثبت بیش از یک میلیارد دلار ترانزیت مبدأ و مقصد در چهار ماه نخست ...
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - فارس / قائم‌مقام مدیرعامل و معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی سرخس از ثبت بیش از یک میلیارد دلار ترانزیت مبدأ و مقصد در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: تراز تجاری منطقه در این مدت با ثبت ۲۸۳ میلیون دلار صادرات و ۷۶ میلیون دلار واردات قطعی، مثبت شده است.
محسن پوراحمدی در نشست مدیران سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی سرخس با حسین فروزان، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، گزارشی از روند استقرار ساختارها، خدمات، آمار تجاری و برنامه‌های توسعه‌ای این منطقه ارائه کرد.
وی اظهار کرد: بخش‌هایی از محدوده‌ای که برای اعمال حاکمیت منطقه آزاد نیاز بود، از آستان قدس رضوی خریداری یا به‌صورت اجاره‌ای در اختیار سازمان قرار گرفته و حساب‌های مورد نیاز منطقه نیز نزد بانک مرکزی ایجاد شده است.
قائم‌مقام مدیرعامل منطقه آزاد سرخس افزود: تاکنون ۲۴۰ پایه درآمدی برای منطقه تعریف شده و فرآیندهای مدیریتی و سازمانی نیز از طریق فراخوان‌های عمومی دنبال شده است؛ به‌گونه‌ای که برای انتخاب مدیران، بیش از ۲ هزار نفر در سه مرحله آزمون شرکت کردند و نیروهای منتخب پس از طی مراحل ارزیابی جذب شدند.
صادرات ۲۸۳ میلیون دلاری از منطقه آزاد سرخس
پوراحمدی با ارائه آمار عملکرد چهارماهه منطقه آزاد سرخس بیان کرد: در این مدت، ۵۴۰ هزار و ۳۲ تن صادرات به ارزش ۲۸۳ میلیون و ۱۵ هزار و ۵۴۲ دلار از منطقه انجام شده است.
وی ادامه داد: در همین بازه، ۴۵ هزار و ۱۷۲ تن واردات قطعی به ارزش ۷۶ میلیون و ۷۹۳ هزار و ۱۰۶ دلار ثبت شده که نشان می‌دهد تراز تجاری منطقه آزاد سرخس در چهار ماه نخست سال مثبت بوده است.
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه آزاد سرخس با اشاره به آمار ترانزیت گفت: ترانزیت مبدأ در این مدت ۶۹ هزار و ۴۹۷ تن به ارزش ۳۳۵ میلیون و ۳۴ هزار و ۲۴۴ دلار و ترانزیت مقصد نیز ۲۴۶ هزار و ۲۲۰ تن به ارزش ۶۷۴ میلیون و ۹۵۹ هزار و ۶۱۴ دلار بوده است.
وی افزود: مجموع ارزش ترانزیت مبدأ و مقصد منطقه آزاد سرخس در چهار ماه نخست سال از یک میلیارد دلار فراتر رفته است.پوراحمدی همچنین از تردد ۸۷ هزار و ۸۶۳ دستگاه کامیون از مبادی مختلف منطقه خبر داد و گفت: در بخش ریلی نیز ۷ هزار و ۹۳۰ واگن ورودی و ۷ هزار و ۸۳۷ واگن خروجی ثبت شده که مجموع تردد واگن‌ها را به ۱۵ هزار و ۷۶۷ دستگاه رسانده است.
هدف‌گذاری برای جذب ۲۰ میلیون تن بار
وی با اشاره به برنامه‌های منطقه در بخش ترانزیت اظهار کرد: هدف‌گذاری ما جذب ۲۰ میلیون تن بار با فعال‌سازی کریدور شمال ـ جنوب و دستیابی به حدود ۲ میلیارد دلار درآمد در حوزه ترانزیت است.
قائم‌مقام مدیرعامل منطقه آزاد سرخس افزود: سرخس نزدیک‌ترین مسیر زمینی ایران به چین محسوب می‌شود و فاصله این منطقه تا چین کمتر از ۲۷۰۰ کیلومتر است که می‌تواند مزیت مهمی برای توسعه تجارت و حمل‌ونقل بین‌المللی باشد.
پوراحمدی درباره اقدامات انجام‌شده در حوزه خدمات‌رسانی نیز گفت: همکاری مطلوبی با گمرک شکل گرفته و گمرک منطقه در مبادی ورودی مستقر شده است؛ همچنین دروازه ورودی منطقه آزاد از فرآیندهای گمرکی جدا شده و خدمات‌رسانی تا ساعت ۲۱ ادامه دارد.
وی ادامه داد: پلاک‌گذاری خودروهای منطقه آزاد آغاز شده، صندوق تأمین مالی جمعی راه‌اندازی شده و برنامه‌ریزی برای تخصیص مجوز واردات خودرو به فعالان اقتصادی منطقه در حال انجام است. گمرک منطقه آزاد سرخس نیز به‌عنوان گمرک تخصصی خودرو فعالیت خواهد کرد.
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه آزاد سرخس افزود: هشت سامانه در منطقه مستقر شده و ۳۲ خدمت از طریق آن‌ها ارائه می‌شود. تاکنون ۱۴۱ پرونده ثبت شرکت نیز تشکیل شده که ۲۶ شرکت تأیید شده و ۱۱۳ پرونده در انتظار ثبت است.


نظرات شما